- 1 yıl
Yıllık aidatı olmayan bir kart alabilirsiniz. Çoğunda yıllık fazla bir ücret olmasada yine de ödememek avantaj. Şimdi isim yazmıyım ama güzel olanlar var netten bakarsınız. Zaten bunlarda puan vs çok olmuyor. Temassız olanlı alın alışveriş yaparken kolaylık oluyor. Yeşil renkli bankanın ki seviyorum bu ara onu kullanıyorum. Limit konusunda cömertler. Ömür boyu aidat olmayan diye reklam yapan var. Limiti daha sınırlı tutuyolar. Kamu bankaların ki var. Zaten yaptığın harcamanın tamamını ödeme döneminde yatırırsan faiz işlemez. Yatırmazsan ondan sonra faiz işler. şu an tüm bankalarda k. kartları için benzer faiz var. Ben kullandıklarıma bakınca bunu görüyorum. 1,36 alışveriş faizi (asgari ödeme tutarı ödendikten sonra kalan borca uygulanan faiz), asgari ödeme tutarının altında ödersen, kalan asgari tutara 1,66 uygulanır aylık diğer kısma 1,36. Kredi faiz oranlarına göre çok daha uygun. Nakit avans hesabı veriyorlarsa onu da alabilirsin çünkü orada da 1,36 faiz var. Ama nakit avanta parayı çektiğin günden itibaren faiz işler. Ama nakit ihtiyacını çözer. İnsanlar kredilerini buna çeviriyor hatta. Bunun haricinde kartını dikkatli kullan. Kartı ay sonunda tamamen ödeyemiyorsan sonraki ay hemen kemerini sık. Sınırını aşarsan bankalar için çalışmaya başlarsın. Mantıklı kullanırsan kendi avantaj sağlarsın. Aidatlı bir kart alıcaksanda kendi durumuna göre karar vermen lazım. Havayolunu çok kullanıyorsan uçuş puanı kazanan kart, market alışverişi filan yapıyorsan ona göre kartlar seçmen mantıklı olabilir ama ben bu bonus sistemini takip edemediğimden aidatsız kullanıyorum direk.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(25-29)1 yıl
Kredi kartina cok direndim faiz vs var diye. Dini boyutundan dolayi ama bu ekonomik krizde almak zorunda kaldim. Telefon alacagim nakit kabul etmiyorlar mesela. 7 bin lirayi pesin alabiliyoruz, geri kalani kredi karti, iban vs diye zora sokuyorlar.
Geçenlerde tablet aldim iş için gerekliydi 8 bin liraydi. 8 bin lira nakit ile gittim. Bin lirayi almadilar. Alin falan dedim devlet boyle sınır koyuyor dediler. Bin lirayi mecbur karttan çektirdim. Yani hem zaten bu paralari denklestirip mal almak gunumuzde zaten zorken, nakit olarak parayi denklestirsen bile seni belli bir limitten sonra kredi kartina mecbur bırakıyorlar.
Evime bir sey ihtiyaç oluyor, nakit alamıyorum param yetmiyor, cogu yer elden bölmüyor kredi karti istiyor. Cogu üründen ustune faiz koyuyor diye vazgecmisligim var, dikkat etmeye çalışsam da bu kredi karti denen illet elinde oldugu surece hem kullaniyorsun hemde devlet ve esnaflar mecbur birakiyor kullanmaya. Zaman zaman fazladan faizde ödüyorsun ne yazik ki. Yine de tedbirli kullanmaya çalışıyorum.
Kullanmayayım desem mal alamıyorum şu dönemde. Tableti alirken boyle bir limit oldugunu bilmiyordum. 8 bin lirayi nakit almadilar, yanimda kartta yoktu. Eve geri döndüm karti aldim, oyle gittimde aldim. Yoksa mal sahibi olamiyorsunuz bu devirde. Keske bu seylere bulasmasak, buna zorlanmasak.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
Hiç bir kredi kartına başvurmayın. Faize bulaşmanız ahiretinizi yapmanız demek. Maaş kartınız varsa sıkıntı etmeyin.
17 Yorumla- 1 yıl
- 1 yıl
Bunu nasıl kullanacaksın hangi aktivite için kullanacağına göre
00 Yorumla - 1 yıl
Benim sadece 1 tane kredi kartım var o da TEB. Kullanmamın tek sebebi OlduBil uygulamasına 3 taksitle para yükleyebiliyor olmam. Telefon, Altın vs aldığımda taksitle OlduBile atıyorum ve o ürünleri taksitle alabiliyorm :D
00 Yorumla - 1 yıl
Herhangi bi devlet bankasından al bankada çalışan bir olarak tavsiyemdir
00 Yorumla - 1 yıl
Vakıf ve iş bankası
00 Yorumla kuveyttürk al havale eft de yok kart aidatı da.
00 Yorumla- 1 yıl
Deniz banktan memnunum
00 Yorumla Cevap veriyorum ; hiçbiri
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)1 yıl
Enpara kart aidatı yok o yüzden olabilir
10 Yorumla Devlet bankasını diğerlerine göre çok daha iyiler
00 YorumlaZiratten al iyi
00 Yorumla- 1 yıl
Ziraat
00 Yorumla - 1 yıl
Papara kullan tertemiz
00 Yorumla Garanti tavsiye etmem
00 Yorumla- 1 yıl
Papara
01 Yorumla- 1 yıl
Papara'nın ne avantajı var?
Ziraat bank Kart on numara
00 Yorumla- 1 yıl
Direk alabileceğin kart Denizbank black kartı
00 Yorumla fibabank
00 Yorumla- 1 yıl
En para dan memnunum oranları gayet iyi.
00 Yorumla - 1 yıl
İş bankası
00 Yorumla Enpara bence
00 Yorumla- 1 yıl
Finansbank
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)1 yıl
Hiç birini
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Her ne kadar hem kredi hem de kredi kartı bir bankacılık ürünü olsa da; iki ürünü birbirine karıştırmamak gerekir. Zira düşük faiz oranı konusu, kredi kartını değil, krediyi ifade etmektedir. Çünkü kredi kartı gecikme faizi ile nakit avans faizi konusunda devlet tüm bankalara bir üst sınır getirdiği için, tüm bankalar için bu oranlar birbirine çok yakın.
Ana sorunuza gelecek olursak; kredi kartını niçin istediğinize göre size önerilecek olan kredi kartı seçeneği değişecektir. Kimi kredi kartları market alışverişlerinde, kimi kredi kartları uçak bileti alımı konusunda, kimi kredi kartları ise petrol alımlarında avantaj sağlamaktadır.
Tüm bunları yapmak istiyorum ama kredi kartı yıllık ücreti ödemek istemiyorum derseniz Enpara iyi bir seçenek olacaktır. Nakit ile yaptığım ödemelerden %50'ye varan iskonto seçeneklerinden faydalanmak istiyorum derseniz de, İş Bankası'nın yeni kredi kartı Nays sizin için iyi bir seçenek olacaktır.