Üstündeki kıyafete bakılarak muhattap olunan,
en iyi üniversitede okudugu anlasılarak itibar edilen,
çok parası var diye çok akıllı denilen bir dünyada yaşıyoruz...
yani bu sistemin sonu nedir?
Kapitalizmde en rahat insanlar çalışmayanlardır:zamanı ona kalır, yol masrafı olmaz, kimseye hesap vermez, sömürülmez
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Para yoksa hayat da yok
var mı alternatif bir sistem önerin? sun. insan oğlunun oluşturduğu en iyi sistem kapitalizm. herkesin zorla çalıştırılıp ırgat edildiği sosyalizmi mi tercih edeceksin? hoksa varsa daha iyi bir sistem öneriniz, herkese anlatın
dünyada sosyalizmi ya da komunizmi tam uygulamış ülke yokki olsaydı kimse kapitalizmin üstüne bakmazdı.. rusyayı herkes örnek gösterir ama rusya içine etti komunizmin o yüzden kübaya bakalım.. sağlık, eğitim bedava devlet gıda ve kira yardımı yapıyor çalışabileceğin alanı belirliyor senin en temel seyleri düşünmen gerekmiyor bunun nesi kötü? ben kapitalizmin göbeği olan ingilterede yasıyorum burada çalışırken köleden farkım yok aha 1 hafta önce kapı önüne koydular işte hiçbir allahın kulu bu adamı neden işten cıkarıyorsun demiyor ay sonu kirayı ödeyemezsem bitiğim.. ayrıca kapitalizm diye örnek gösterdiğin ülkelerde saf kapitalizm olsa kimse oralarda kalmazdı hepsinin sosyal yardımları var yani bir nevi bildiğin sosyalizmi örnek almışlar ee ne oldu o zaman sosyalizm kötüydü hani?
hiç alternatifiniz yok. yine teoride masalsı, pratikte saçmalık olan komünzmi örnek veriyorsunuz. kübayı ne kadar iyi biliyorsunuz sanki. ve işin gücün yolunda gitseydi şu an, kapitalizm derdin. her insan böyledir işte.
ben sana sistem sunarım ama senin gibi işçileri sömürenlerin işine gelmeyeceği için kabul etmezsiniz kanserin çaresini bulanları , suyla giden motoru icat edeni, kapitalizmin karsısında olan herkesi öldürdükleri gibi kapitalizmden baska sistem yasatılmasın diye örgütlenir kapitalistler çünkü bu dünya onların cennetidir.. kapitalizm ya da krallık ya da saltanat padişahlık insanı halkı sömüren doğayı mahveden hiç bir sistem çare değildir bugün iyi dersiniz ama yarın doğada barınacak yer kalmayınca anlayacaksınız ne yaptıgınızı bu dünya kapitalizm yüzünden 2 tane dünya savası yaptı şu an 3. ye gebe ama hala akıllanmayacak kapitalizm şimdi ise insanlara çip takma yasamı dünyayı yapay zeka olan meteverse teslim etme noktasında kapitalistler artık tanrı gibi beyinleride kontrol edecek ama hala kapitalizm iyi dersiniz çünkü işinize gelmez
pardon ama ben hem dil bilimciyim hem toplum bilimi üzerine eğitim görmüş bir insanım. yani bu sistemlerin mekanizmasına eğer alanın değilse, senden daha fazla hakimim. daha iyi alternatif örneği sordum ama daha kötüsü olan komünizmi örnek verdiniz. ben kapitalizm yüzde yüz mükemmel demedim. en iyisi dedim.
nesi iyi? dünya son 100 yılda hiç olmadığı kadar mahvedildi bu mu iyi? teknoljiyi kullanıyorsun diye bunu basarı mı kabul ediyorsun? ona bakarsan bende ekonomistim ama okulda paranın nasıl yaratıldıgını anlatmazlar ekonominin işe yaramadıgını anlamaman için çöküşe resesyon derler türlü türlü süslü kelimeler yaratıp bizim cücük beynimizle oynarlar sende diploma almış olmakla gururlanırsın sonra..
ekonomistsin ve komunizm diyorsun. acaba ingiltereye ilk gittiğin dönem de komunizm mi derdin?
komunizm demedimki örnek verdim sadece ayrıca komunizm kapitalizmin varacağı uç noktadır tüm dünya kapitalizme teslim olunca birleşecek ve komunizm doğacaktır.. ama komunizm olan bir ülkede yasadım (bulgaristan) tabi ben anlatırsam inanmazsın ama babamla konusmanı isterdim ne kadar iyi bir hayat yasadıklarını canlı birinden dinleyebilirdin.. ingiltereye gelme seruvenim ab vatandaslıgı üzerinden oldu fırsatın olsa sende bir dk trde durmazsın bence kıskanclık yapmanın alemi yok türkiye kapitalizmin hard olarak yasandıgı bir ülke
şaka mısın arkadaş ya? benim bu yazdıklarımı kıskançlığa bağlayacak kadar ne yaşıyorsun? kimim neyim, nerde yaşıyorum bilmiyorsun bile. bu ne saçma yargıdır. hayır, bana bedava vatandaşlık verseler gitmem. zira burada kaybedeceğim hem maddi hem manavi çok kaybım olur. sizin gibi kendi yaşadığı yerde düzgün bir hayata sahip olamayıp başka ülkelere kaçanları kıskanıyor mu sanıyorsunuz. hey, sabır, tartışmanın boyutuna bak. sözde okur yazar insanla tartışıyoruz.
işte türkiyede sömürenler memnun sömürülenlerse kaçıyor aramızdaki fark bu sonrada niye kaçtın deyip kendilerini haklı çıkarma peşindeler.. para nerdeyse insanlar oradadır çünkü sistem bunun üzerine kurulu bana türkiyede iş veren bile yok birileri canını vermiş ülkeyi kurmus ama ondan sonra gelenler ülkeyi hard kapitalizme teslim etmiş bizimde bundan memnun olmamızı istiyorlar ülkedeki siyasetcilere baksana allah askına avrupada bir ülkeye koysan yer yerinden oynar bize nimet diye sunuyorlar
Bu doğa yasasıdır güçlü olan saygı görür. Olması icap eden budur.
o zaman bize akıl diye verildi güç gösterisine kapılacaksak?
güç yoksa akıl pek işe yaramıyor reis bu devirde
@ozipozi işte bu devir lafını tartısıyorum zaten bunu böyle kabul ettiren ve edenleri tartısmak istiyorum çünkü insanın cenneti yaratma potansiyeli var ama o potansiyele inanmıyor