Hangisinde daha çok kâr edilir Zarara ugramam
Banka
Kuyumcu
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hangisinde daha çok kâr edilir Zarara ugramam
Saklama ve güvenlik açısından banka. Ama kesintiler kuyumcuya göre daha fazla oluyor. Kuyumcudan alırsan fiziksel olarak elinde olacağı için dünyanın öbür ucuna bile gitsen geçer akçen olur.
Ya şimdi yurtta kalıyorum ben saklama falan ne bilim sıkıntı olur belki gerçi kim nereden bilecek altınım olduğunu. Çok zarar ediyo banka da diyorlar
Yok ya aileme veremem harcar onlar. Ben de yurda güvenmiyorum dolar mı alsam yani cüzdanda da taşınır rahat hem
Cevap
4Cevap
Şimdi kuyumcuların da bir alım satım farkı var bankalar gibi
Ayrıca yastık altı maalesef çalınma kaybolma ve deprem riski var
Yani fiziki altın da bankaya Göre çok fazla kar getirmiyor mu
Yani şöyle ifade edeyim bankada alım satım rakamını net olarak görebilirsin Ama kuyumcunun söylediği kendi belirlediği fiyata alıp satarsın öyle bir şey
Yani fiziki altına alanda çok Tabii ki bankadan alan da çok tercih meselesi
Yani yurtta kalıyorum saklamak konusu sıkıntı ama param seneye kadar değer kaybetmesin istiyorum. Ziraatten alsam mantıkli olur mu sizce bir yıl sonra bozarım alirsam
Tabii ki o şekilde alabilirsin
Kârlı olur mu sizce
Altin olarak tüm falan mı
Evet olabilir
Cidden mi ya. Ama makas farkı kuyumcuda da oluyor diyorlar nasıl oluyor biliyor musun? Ayrıca sadece tam almak mantıkli öyleyse demi
10 bin TL ye
Bak birikimde herkes tüm altın mantıklı diyor ama abim kuyumcu olana kadar bizde öyle düşünüyorduk. Tüm veya yarım aldığında sattığın gibi zararın oluyor çünkü alış ve satış fiyatı farklı. Şimdi kuyumcuya gittiğin zaman saf işlenmemiş 24 ayar altın istiyorum 10 bin tlik dersen sana verirler. Kağıt parçası gibi küçük şekilsiz bir şey. En mantıklısı o zararı da yok işlenmemiş olduğu için aldığın fiyata satabiliyorsun
Peki yurtta güvenilir olur mu sence bu konuda tedirginim biraz da
Güvenlik için banka
Zarara ugramaz miyim pekii? Ayrıca ziraat nasıl
10 bin TL ile
Ne olacağı belli olmaz mı diyon yani
ne kadar elinde tutmayı düşünüyorsun?
Bir yıli geçer
Ya ne bilim makas farkı falan diyorlar. Kar getirir mi ciddwn
10 bin TL ile en mantıklı nasıl bı yatırım yapabilirim. Para her geçen gün değer kaybediyorum çünkü ve yurtta kalıyorum güvenli yer falan nasıl olur bilmiyorum
Kuyumcu daki makas nasıl oluyor ki
Evet bana da güvenli gelmiyor ama bankadan kesinti çok olur gibi
Neden olmaz ki
Hmm
Kuyumcular daha iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?