Miras parasiyla nasil bir yatirim yapmaliyim?

Miras parasi parca parca gelecek. Param simdilik az yani 1 ya da 2 daire eder. Ben devlet memuruyum pek para idaresini yatirimi bilmem. İstanbul'da daire alip kiraya verecektim ama son zamanlardaki kira artış adaletsizliği yüzünden gözüm korktu. Millet kiracilik bahanesiyle milletin evine çökmüş çıkmıyor. her şey enflasyonla en az 5 kat artmişken bunlar %25 zam ile yillarca oturuyor. Ev sahipleri bunlar eve çöksün diye mi ömür boyu çalişmiş? Komik kalan kira geliri de bir halta yaramiyor. Son çare evini ucuza satıp kurtulmaya çalişiyorlar, bu sefer de kiraci evi satin alacak kimselere "evden çikmiycam naparsaniz yapin" diyor. Ev sahibinden çikmak icin evin fiyatinin %20 sini istiyor. Mafya da olaya el atmiş işler iyice çirkinleşiyor.

Ben bunlarla uğraşmak istemiyorum. Ben tatil beldelerinden arsa alip , havuzlu ahşap bungalov evler yaptirmayi düşünüyorum. Kisa dönemli kiraya veririm haftalik, aylik falan. Işler oturursa, iyi para kazanirsam yavas yavas sayilarini artiririm bu evlerin.

Turizm nedir bilmem, egitimim alakasiz, işin başinda duramam, evleri bu işi yapan sitelere komisyonla birakmayi düşünüyorum. Evlerin yakınına bir küçük müştemilat yapip kiz kuzenimi koyacağim, o hem müşterileri karşilar hem evlerin temizliklerini yapar hem bekçiligini yapar, kimler gelip gidiyor hangi günler misafir vardi onlarin hesabini tutup bilgi verir.

Abim bana baya bi kizdi sen ne anlarsin bu işlerden dedi. Ama bence güzel fikir. Herkes kendi yatirimini yapacak zaten. Sizce nasil fikir?

Miras parasiyla nasil bir yatirim yapmaliyim?