Miras parasi parca parca gelecek. Param simdilik az yani 1 ya da 2 daire eder. Ben devlet memuruyum pek para idaresini yatirimi bilmem. İstanbul'da daire alip kiraya verecektim ama son zamanlardaki kira artış adaletsizliği yüzünden gözüm korktu. Millet kiracilik bahanesiyle milletin evine çökmüş çıkmıyor. her şey enflasyonla en az 5 kat artmişken bunlar %25 zam ile yillarca oturuyor. Ev sahipleri bunlar eve çöksün diye mi ömür boyu çalişmiş? Komik kalan kira geliri de bir halta yaramiyor. Son çare evini ucuza satıp kurtulmaya çalişiyorlar, bu sefer de kiraci evi satin alacak kimselere "evden çikmiycam naparsaniz yapin" diyor. Ev sahibinden çikmak icin evin fiyatinin %20 sini istiyor. Mafya da olaya el atmiş işler iyice çirkinleşiyor.
Ben bunlarla uğraşmak istemiyorum. Ben tatil beldelerinden arsa alip , havuzlu ahşap bungalov evler yaptirmayi düşünüyorum. Kisa dönemli kiraya veririm haftalik, aylik falan. Işler oturursa, iyi para kazanirsam yavas yavas sayilarini artiririm bu evlerin.
Turizm nedir bilmem, egitimim alakasiz, işin başinda duramam, evleri bu işi yapan sitelere komisyonla birakmayi düşünüyorum. Evlerin yakınına bir küçük müştemilat yapip kiz kuzenimi koyacağim, o hem müşterileri karşilar hem evlerin temizliklerini yapar hem bekçiligini yapar, kimler gelip gidiyor hangi günler misafir vardi onlarin hesabini tutup bilgi verir.
Abim bana baya bi kizdi sen ne anlarsin bu işlerden dedi. Ama bence güzel fikir. Herkes kendi yatirimini yapacak zaten. Sizce nasil fikir?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Yatirim tavsiyesi olmamakla beraber benim imkanim olsa orta uzun vade icin fiziki altin alirdim
Gecen seneden bu seneye %20 artiş olmuş altinda. Enflasyon %500
Boyle dusunen sen degilsin hatta sana soyle ornek vereyim son 12 yilda fazla bisey getirmemis. Olaya boyle bakmamak lazim ve kendi agzinla dedin enflasyon bukadar fazla bisey yok diye. Baskiliyolar zamaninda ki krizlerde yine ayni soylemler kriz yok kontrol bizde vs. Yeni bi duzen dizayn edilmeye calisiyo fed artik faizi arttiriyo bir senedir isler sarpa sardi bi taraftan jeopolitik riskler de var. İnsanlari bezdirecekler ama cokta vakitleri kalmadi yilin ikinci yarisindan baslamak uzere bi kac yil kirildigi an ivmelenmesi cok olabilir. Tekrar soyluyorum yanlis anlasilabilecek bi konu oldugu icin uzerine basa basa yatirim tavsiyesi olarak dusunme bukadar aciklamayi yaptigin yoruma istinaden duydugum ve kendi fikirlerimi katarak dusuncelerimi ifade ettim karar senindir. Benim imkanim olsa ben boyle yapardim. Kimsenin ne yaptigi beni ilgilendirmez.
Iyi de altin fiyatlarini turkiye belirlemiyor, yani turkiyede kiyamet de kopsa dunya fiyati belirler yani öyle astronomik artiş beklemiyorum şahsen
Ornek vereyim gram altin turkiye ile ilgili ama ekstralar var 1 ons 31.1 gr dolar Şu an 19300 falan Şu an 1 ons baktim 1969 dolar. Ons fiyati÷onsgrami×dolar tl=1 gr altin fiyatini bulursun. Ons artsa turkiyede dolar artsa iki yondende artis saglar. Karar senindir benlik bisey yok ve youtubede bi cok yorumcular var bu konularla ilgili ne ogrenmek istiyosan bulabilirsin. Pandemi surecinde yorumlarini begendigim bi kac kisiden biri kendisi ekonomist olsada tarihi dinleri iyi biliyo ozaman bazen giriyodu bu konulara ramazan kurtoglu dinleyebilirsin
Şu ab altın yatırımı için uygun. Bir de daire alırsın
Gecen seneden bu seneye %20 artiş olmuş altinda. Enflasyon %500
Kral senin ev araba var mı
Benim evim arabam yok, yani araba alabilirdim ama biriktirip yatirim yapmak istedim. Ev de alabilirdim ama nasilsa miras kalacak diye borca girip ev de almadim. Bu arada ailemin evindeyim kira ödemiyorum tapusu bana ait degil. Evli değilim evlenirsem kocam ev alir diye düşundum evlenmezsem ev sorunum zaten yok.
Kaç yaşındasınız acaba? Bi de ne işle uğraşıyorsunuz?
32 memur niye sordun
Evlenirsem kocam ev alır diye düşündüm dedin ya o saçma geldi ondan sordum sen bence var ya doğru yatırımla anasını ağlatırsın ortalığın üstelik kendine de güzel bi ev al güzel bi araba al para harca eğlen biraz
Çok zor. İşin başında durmazsan olmaz
Toplam kac tl