Malta'daki çalıştığım şirket pazartesi ve salı günü izin verdi bende canım İzmir'e ailemin yanına geldim.
Malta'da işim ve maaşım ortalamanın üstünde ☺ onun için rahat rahat İzmir'e uçabiliyorum.

Aralık ayından bu yana gelmiyordum ve fiyatlar uçmuş 😶
Migros'a girdim sadece ev ihtiyaçlarını aldım kartımdan 105,76€ çekildi (2204,75TL)
Allah sizi inandırsın bu ürünleri Maltada alsam bu kadar tutmaz! Gerçekten Allah somunuzu hayir etsin.
Hem kuş kadar maaş hemde Her sey pahalı...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
First sakız almışsın ihtiyaç mı? Çiğneme nivea ihtiyac mı Veet ihtiyac mı?
Listede ihtiyac olan sadece ramazan pidesi...
Telefonunu çıkar diyen dayının veliahtı olmalısın 😒
Çok normal artık
Türkiye farketmediği bi ekonomik kriz içinde. Herkes normali oynuyor. Hükümet paraları çaldığı için de bunu söyleyenler çok çabuk örtbas ediliyor.
Bu daha sadece oyunun 1 bölümü. Türkiye de daha ev sahibi ile yapılan kira kapışması bölümüne gel o daha zevkli.
🤣🤣
Anam hiç deme 😂 Allahtan babam emekli olunca ev almış yoksa varya şu an oturduğumuz dairenin kirası 9000tl ve babamın emekli aylığı 8500 filan
Birde diyorlar ki Türk insanı neden mutsuz neden agresif... ekonomik özgürlüğümüz elimizden alınmış sebep bu...
Weed pro hassas cilt e ev ihtiyacı demeyen de ne biliyim
O mu gözüne çarptı?
Nivea
Yahu veya dondurma anladın mı 2 paket alacağına bir paket al yani yurt dışında herkes az alır öz alır ucuz diye önüne geleni almaz ben 5 kilo domates alan görmedim yurt dışında veya 3 kilo salatalık alanı görmedim gidip fazla fazla alıyorsunuz sonra neden çok tuttu bende biliyorum pahalı biraz da kendinden ödün vermelisina
Deodorantta mı lüks oldu 😂 yakında taze ekmekte lüks olur 😅😂
Tabiki değil de bence ne demek istediğimi anladın
Bu aldıklarım 15 sene önce bile lüks değildi. Bunlardan daha fazla alışveriş yapardık babam memurdu 100-150tl arası tutardı 1 aylık alışveriş. Şimdi aynılarını alsak 4000 rahat tutar 🙄😶
Sen bide TL ile asgari ücret alanları düşün bide öyle yorum yaz ?
Bu 400€'ya kendini paralayan insanları düşününce üzülüyorum 😞
Sen bizim yerimizde olsan asla gecinemezsin dua et şanslısın
Ben geçinemiyorum demiyorum ki ben sizi düşünüyorum. Türkiyede marketler hem tl bazında hem euro bazında Malta'dan daha pahali!
1kg kıyma olmuş 280tl! Ben en son antrikot yani en pahali dana etini 12.5€ya almistim. Normal dana kıyma 9,49€ 1kg fiyatı sanırım en yüksek kalitesi. %20 yağlı olan kıyma ise 8,49€
anlamamışsınız?
bu ülkede asgari ücretle yaşayan milyonlar var ve evet burada olsanız TL üzerinden 8500 lirayla asla gecinemezdiniz? bunu anladınız dimi? bizlerin sizin acimaniza ihtiyacımız yok ama üzülmeniz güzel
yaşadığınız ülkede Bi kilo kıyma 300 euro olsa ordada yasayamazdiniz ama buradaki insanlar Bi şekilde yaşamanın yolunu buluyor buda sanırım Türk milletinin çözülemeyen Bi tarafı 😃
ben g3cinemezsiniz konusunda haklıyım bu bi kıyastı
eğer ben haksizsam buyrumn 8500 TL ile burada Bi ay yaşamaya çalışmaya çalışın size en fazla 5 dakika veriyorum
ben bu paralar arasındaki değer olayına da karşıyım cunki Bi milletin emeğini alın terini bu yola çalıyorlar burasini inşallah anladınız , size hayırlı günler diliyorum
dilerim. sevdikleriniz sağlıklı yaşar 🙃
Hacım Arap coğrafyasında ne işin var geldiğin cennete geri dön.
Izmır aydındır 😏
Sorsan telefonunu çıkar derler işte. Bu ülkenin sonunu cahiller getirdi.
Telefonla ekonomi olcen tek gérizekalı millet heralde biziz 😑
Zeki olsalar kur arşa çıkmazdı zaten. 7 liradan 18 liraya çıktı dolar, 13 liraya inince herkes birden alkışlamaya başladı hükümeti. A be ileri zekâlı arkadaşım 7’den 13’e çıkmasını neden sorgulamıyorsun diye sormazlar mı sana? Başka ülkede 5 kuruş artınca millet dışarı çıkıp durumu protesto ediyor, bizde 2.5 katına çıkıyor şakşakçılık yapılıyor. İki kelimeyi bir araya getiremeyen insanlarla aynı oyu kullanıyorum.
Üff o amipleri hatırlatma bana 🙁 Allahtan İzmir'de onlardan yok sinir bozucular gerçekten
İzmir’de varsa da ithal gelmişlerdir merak etme
60 TL sadece vergi.
Verginin vergisi de var ne güzel
Bu arada, Malta'da çalıştığımı söylemiş miydim?
Hicbirsey olmayacak bu mikete napsan az herkes memun
Yani gerçekten emekli maaşlarını asgari ücrete zam gelince bunlar kat kat zam yapıyor bir de yani zammın da sonu yok bunları durduran da yok Herkes istediği gibi zam yapıyor
Benimle evlenir misin , kaçır beni maltaya, evimin erkeği yuvamın erkek kuşu olurum😃
Keyfine bak hayatını yaşa bu millet istedi böyle olmasını
Bende yeni forum bornovadan geldim. 2.3k civarı benimkide 😂 türkiyede normal bu artık
Geçen hiç bir şey olmayan eve sadece alınması gereken şeyleri alıp (sadece mutfakta olması gereken gıda malzemeleri) 3700₺ ödedim.
Ne bekliyorsun ki hayat pahalı değil Türkiye pahalı alım gücü düşük
Alım gücü düşükten ziyade Her sey çok pahalı! Hemde anormal bir pahalılık var
Katılıyorum sana fakat alım gücünüde es geçme oda önemli sana verdigi maaş giderlerinin çok çok altında ayrıca yetmiyor yetirmeye çalısma vardı eskiden simdi bu bile mümkün değil
Kazanan kazanmaya devam ettihi sürece hicbir halt değişmez diye düşünüyorum
Bide sen ucuz şeyleri aldin bide kalitelerini alsaydin bu hesab 3.5 olurdu
Oda birseymi iftara 8 kişi çağırdık 2500luk olduk🤣🤣
Erdoğan'a göre sahlaniyoruz , az kaldı sktr olup gidecekler.
Migrostan almasan daha az tutardı bence
Migros diğerlerine göre hem kaliteli ve kalitesine göre de ucuz
O zaman normal gayet
Kaç kurtar kendini durman hata
Ben zaten Maltali oldum ki 😅 süresiz oturma ve çalışma iznim var
helal evlenir bir de kedi alırsın mis
Kedim var ki ☺ british shorthair cinsi 🤗 evlilik konusu ise bence şu an gereksiz 😅 ne güzel hayat yaşıyorum aksiyona gerek yok
63 lirası zaten vergi.
Karadut sorbe ne dondurma mı 😀
Evet her evde olması lazım olan ev ihtiyacı olan dondurma 😀
Şu seçim bi olsun bakalım ne olacak
Kol böregi Fanta felan djfg
Batıyoruz bende yurtdışından yeni geldim şok
beni de götür maltaya
Kardeşim sende bul yolunu gel ben velin miyim 😄
En kötü çek bir kredi sonra Malta'dan dil okulu paketi al kal 6 ay 1 sene sonrasi zaten kolay 😉
sonra bidaha geri dönme ve krediyi de ödeme :D bence mantıklı
Evine haciz gelirse 😁 hemde neden ödemeyeceksin ki? Aylık taksiti 4000tl olsa buradaki 200€ yapar 😅 euro arttıkça senin ödemem gereken taksit miktarı da azalır bence çek kredi sonra ufak ufak öde 😊
orada 6 aylık bi dil okulu 15bin euro falan mı yapıyor? konaklama dahil
3000€ 3 aylık okul illah 6 ay almana gerek yok. 3 ay al 3 ay okulun verdiği evde yasa sonra kendi evine çıkarsın. Kendine herhangi bir iş bul sonra istediğin gibi geçinirsin.
o kadar kolay mı yaa
Maltaya git gerisi kolay. Sana dil okulu kursunda danışman bile atıyorlar türkçe konuşan. Her şeyi danışabilirsin
çok iyi 1 saattir araştırıyorum bakalım :D sen orada yaşıyor musun?
Evet sliemadayim ama şu an izmirdeyim
ha evet senle daha önceki bi soruda da yazışmıştık
Ben buradan kimse ile yazismadim ki😃
Daha önceden bi soru sormuştun giysi alisverisi yapmışsın sanirim 100 euro tutmuş öyle biseydi
O ben değilimdir
Sliemada yasayan ve KS kullanan 2 Türk kızı varsa büyük tesadüf 😀
Varsa bilemem KS kullanan ama Sliema'da çok türk var. Özellikle dil okulunun tahsis ettiği binalarda çok türk var kaçan kaçana 😅
Bazi videolara denk geldim onlar da öyle diyorlar. Çok Türk var ve maltada uzun süre yaşanmaz. Sıkıcı falan fiyorlar
Bilmem sıkıcı falan değil ama sen dolu dolu yaşarım diyorsan başka. Turkiyeden daha eğlenceli ve özgür bir ülke vurası
Türkiye'de yaşadığım söylenemez zaten. Muhtemelen orasi çok daha eğlencelidir. Benim amacım gelip çalışıp orada kalmak ama başarabilir miyim emin değilim
Türkiye simülasyonuna tekrar hoş geldin
Hoş buldum 😄
Meslek ve maaş nedir bu arada merak ettim
Gıda mühendisiyim şu an baş denetçi yardımcısıyım 2900€ + primler kazanıyorum
Geçim nasıl kira yiyecek faturalar vs
4+1 de 2 kişi kalıyoruz ev biraz lüks 570€ kirası müstakil faturalar ben toplam telefon + elektrik+ su 35€ ödüyorum.
Yiyecekler ise turkiyeden daha ucuz hem tl hem euro bazında. Domates 0,44€ salkım domates 0,69€ muz 0,49-1,19€ aralığında sınırsız akbil 19,90€ hayat gerçekten çok iyi burada arabam ve ehliyetim yok onların fiyatlarını söylesem oturur ağlarsın 😅 1000€ ya skoda aldı komsum. Araba idarelik ve çalışıyor 😅 20000tlye turkiyede araba olacağını sanmıyorum...
Şartlar çok iyi ((:
Kötü olsa neden izmirden Maltaya çalışmaya geleyim ki? İzmir 'de de iş bulabilirdim :)))
İlla ki o yüzden gidilir tabi iyi denk getirmişsin ((:
Aynen
Dikkat et obez var mazallah halin harap
Bir de poşete para mı verdin
Ayy sorbesiz yapamam tatlim shshhs
Vay be ihtiyaçlar çok fiyat da çok
Migros pahalı satıyor
Guzel dileklere sadece amen demek yakisir
Ne alaka 🤔
Allah sizi inandırsın bu ürünleri Maltada alsam bu kadar tutmaz! Gerçekten Allah somunuzu hayir etsin.
Katildigim icin amen dedim 👼🏼
Tamam işte bir haftaligin yemeye gidiyor
?
Maaşın 4/1 yemek
Ceske 4/1i yemek olsa 😀 %60'ı mutfağa gidiyor
Mutfakta ne pişiyor
Et tavuk sebze falan ne pişecek ki 😃 kasapta et olmuş 280 diyecekte bisey bulamıyorum maltada bile et 9€
Malta kaç kazaniyon
Iyi para diyelim
Ne kadar
Ne iş yapıyorsun orada
Gıda muhendisiyim
Bizide al kız oraya 😀