ikramiye olsa da az.. sonuçta kaç yıl çalışmış insanlar.. biraz daha tatmin edici olabilirdi. Ramazan bayramı ikramiyesi olarak 2.000 TL

ikramiye olsa da az.. sonuçta kaç yıl çalışmış insanlar.. biraz daha tatmin edici olabilirdi. Ramazan bayramı ikramiyesi olarak 2.000 TL

Yorumlara bakıyorum da gülüyorum kimilerine. Daha önceden varmiymis daha ainceden emekli aldığı para ile geciniyordu 20 yılda ülkenin fakirlesmesi ortada Türk lirasınin kaybettigi değerler ortada ve halen kalkıp savunanlara şaşıyorum. Halkın sne ya bu hükümet senin için çalışması gerekirken kendileri için çalışıp senin vergilerin ile yaşarken sen buna hesap sormayip sorgulamayip alkisliyorsun artık nasıl bir bakış ve düşünce ise yazık diyorum sadece. İnssan gibi yaşamayı kendilerine çok görenler daha çok ucuzluk kuyruklarında bekler. Avrupa'ya diğer ülkelere baktığında hüda fiyatlari düşerken Türkiye'de Türk liran değe rkagbettigi için her şey zamanıyor ve bunuda savunuyorlar. Avrupa böyle sorgulamak halkı kıskanıyor bence.
Sayısal verilerle gidelim: 2018 en düşük emekli maaşı: 2149 TL, İkramiye: 1000 TL
2023 en düşük emekli maaşı: 7500 TL, İkramiye: 2000 TL
Yani bakılırsa, 2018'de ikramiye en düşük emekli maaşının %46,5'ine tekabül ederken; 2023 yılında bir hayli düşüşle sadece % 26,6'sına tekabül etmektedir. Yorum karşılaştırma yapmayı bilenlerin!
Ne kadar olmalı diye salıyorlar araştırma şirketlerini. Geneli de 2500 diyor ve millet ne istiyorsa onun mutlaka altı bir rakamı belirliyor. Ama kendi yandaşları 2000 diyor ve onu uyguluyor. 2500 diyene ise kulak asmıyor çünkü dönüşü olan bir oy yok kendilerine.
Çok bile. Emekli zaten, yediği ekmek bufesinden ucuz ekmek alıp beleş çay ile yemek. Vermese daha iyiydi. Şimdi gidecek onunla güzel yiyecekler alacak midesi alışacak sonra alamayacak üzülecek
Cevap
42Cevap
Hiç yoktan iyidir gadası
Bayram ikramiyeleri 2018'de verilmeye başlandı, hatırlamayanlar için bu bilgiyi verelim. 5 yıl önce böyle bir ikramiye bile verilmediğini düşününce güzel para, yoktan iyi. Ama bu zamlardan sonra 3 bin falan olsa emeklilere daha güzel bir jest olurdu.
Diğer ülkelerin emeklilerinin yaşam koşullarını görünce, az geliyor. Onlar gerçek anlamda, kaygıları olmadan, kaliteli tatiller yapabiliyorken bizim emeklimiz faturaları ya da diğer temel ihtiyaçlarını hesaplayacak muhtemelen.
Ben emekliyim
eskiden emekliler maaşlarını alabilmek için gece saat 05 banka kapılarında kuyruk oluşturuldu
Bazı dönemlerde geç, bazı dönemlerde hiç maaş alamazlardı
En düşük maaş 7,500
Bayramda 2000 ikramiye
Bu ikramiye ile dost akrabaları ziyaret edebilesiniz
@Potdemiel adam dogru soyluyor. Siz konforlu yaşamaya alistiniz. 20 sene once bambaska bir dunya vardi. Googleden bakabilirsin. Ücretsiz :))
@_Mavi_Gökyüzü_ 30-40 yıl önce emekli ikramiyesi ile ev alınırdı. Şimdi 10 emekli birleşince belki alır.
@Potdemiel hammadde fiyatlarinin yuksek olmasi senin ülkene mahsus bir durum degil. Su an bu sikintiyi tum dunya cekiyor. Sadece biz degil.
@Potdemiel bizim emeklilerde rusyada mutlu. Paramiz 4 kat daha degerli. Simdi biz rusyadan 4 kat dahami buyuguz?
@_Mavi_Gökyüzü_ Peki. Her şey çok ucuz. Sen haklısın...
Rusyadan değerli olması takas anlamında, Rusya dan alım gücün yüksek demek olmuyor... Git Moskva da iki gün geçir ucuz mu bakalım
@AgustusOctavianus ayrica muhalefet özerklik vrrcez diyo simdi kime oy verelim ozrrklk ne demek?
Benim 6 lı masayı savunduğumu nereden çıkardın acaba
@AgustusOctavianus 6 lı dan bahsetmedim ki o nerden çıktım tutunacak başka dalımız mı var rte den başka :) ekonomi kötüyse kötü napalaim. Memleket elden gidecek.
@_Mavi_Gökyüzü_ Ekonomi kötüyse kötü ne demek yahu? Her şeye her hafta zam geliyor! Memleket de elden gitmesin, ekonomi de düzelsin. İkisini bir arada istemek en doğal hakkımız değil mi?
@Potdemiel kim basaricak bunu?
valla bugün markete gittim çok az şey aldım. evin ihtiyacının sebze meyve sıvı yağ hariç 4 te 1 i felan 1800 lira tuttu. yani bu para hiç bir işe yaramaz.
İşte hayallerimizi gerçekleştirecek, birikimlerimize birikim katacak meblağ.
Yaparsa akape yapar...
Daha ne istiyonuz? Erduvan sağolsun, Allah onu başımızdan eksik etmesin, benim ömrümden alıp ona versin 😂
Şimdi 2bin 2 TL gibi bir şey niyetim küçümsemek değil tabiki ama değeri olmayan şeyler bile değerinden fazla gösterilmeye başlandı
Başka yönetimlere dönüp bakınca rahmetli Erbakan haricinde hiçbir devlet yöneticisinin vermediğini düşünürsek güzel 😂
yeterli mi degil mi bilemem ama secim sonrasi canimizi cikartacak kim gelirse bu şu an yapilan verilen bu laralari misliyle geri alacaklar
valla ben onu bunu bilmem o kadar ek zam ümidi yapıldı sonra ne oldu en düşük maaşsa sadece 7500 ze cıktı o da temmuzda zam oranını alamıcak yıne 7500 olucak sonrakı ocak zammını alır anca
15 mılyon emekli artık acsın gözünüde 14 mayısta bunlara elveda deme vakti geldi
azıcık akıllı bir toplum olsaydık şimdiye coktan gştmislerdi
Büyük para ye ye bitmez 😄 Acaba Paris'e tatile mi gitsinler yoksa ev veya araba taksidi mi ödesinler. Gerçi 2000 lira büyük para hepsini de yaparlar 🤣
yeterli değil ama hiç yoktan alıyorlar yani eskiden yoktu böyle bir uygulama
Sence yeterli olması mümkünmü 2000 tl şu an gerçekten para gözü ile bakılıyormu?
En az 4 ya da 5 k olmalıydı ama buna bile sevinenler var umarım bu günleri atlatırız.
Yeterli değil çünkü her şeyin fiyatı zaten uçmuş. 1.100 TL'yi katlamaları gerekirdi.😂
Ben 5.000 olması taraftariyim ama belli bir orana göre veriliyor maalesef
Hayır değil çünkü her şey zamlı ve herkes fırsatçı garim emekli napsın
%100 e yakın zam bence gayet iyş. Hatta ramazan 1000, kuran 3000 olmalı bence.
Emeklilerde yaşıyor he hayat onlara güzel jdjdkdjdjd
Hayır şecim sonrası fiyatlar yarende durmaz maalesef!!
marketteki fiyatlar 5 yıl öncesine dönerse iyi para!
Ülkenin en büyük sıkıntısı tembellik ve balık hafızası yüksek tüketici bolluğu
İste gelsin
Avm
Aman oraya kim gidecek
Etiket kontrolü yok
Yediğimiz kazıkların acısını çabucak unutup tekrarı için kendi ayaklarımızla giriyoruz dükkana
Oysaki marketler hepsi sosyal medya üzerinden birlikte hareket ederek bizleri resmen çaresizce sağıyorlar hemde inek gibi
Tüketiciler neden birlik olamıyor
İndirim yazan ilanlara sığır gibi dalıyoruz
Yav sanki eskiden alabiliyordunuz, şimdi burun kıvırıyorsunuz
Yani hiç yoktan iyi ama alım gücümüz gerçekten çok düştü.
Bence bu şartlarda çok az yılda iki kez asma. akilli en azından birazda olsa rahatlayacak miktar olması gerekirdi
Asla değildir. Emekli maaşı normal maaş kadar bile değil bu insanlar nasıl yaşıyor kimse düşünmüyor. Allah haklarını çalanların belasını versin
Yeter neden yetmesin ki bir kotun keçi inek alır keserler artık yaşadın oylar tayyibeeee
ama olmaz ki çok değil mi 2000 😧😧bu kadar çok verilmemeli , adam şimdi o kadar para ile ne yapacağını şaşirir 😐😐😂
Doğal afetler oldu kimsenin maaşı ödenmemezlik yapılmadı ve üstüne üstün eyt ve zamlar yapılıyor maaşlara bu yüzden
Beğenmeyenler devlete geri yatira bilir
Recep Tayyip Erdoğan 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🐺🐺🐺🐺
Yeter çoğu büyük isyeri 400-500₺ veriyor
11 ay süründürüyor , 1 ay tebessüm ettiriyor
kendilerinin ne kadar acaba?
5 bin TL olsa yine az diyecekler bence yeterli
En düşük emekli maaşı 7500 lira olucak ama
Harca harca bitmez
Yani ideal miktar fazla olmasa da
2000 lira para mı artık bırakın hikaye anlatmayı
Aman ne büyük zam..
Mesele zammın büyüklüğü DEĞİL