30.000 e yakın para kazanıyorum yetmiyor. Sizdede durumlar aynı mı?

Gelir seviyesi yeterli olmayan insanlar için, maddi sıkıntılar yaşamak ve temel ihtiyaçlarını karşılamak zorlaşabilir. Ancak, gelir seviyesi yüksek olan insanlar için bile para harcama alışkanlıkları ve harcama tercihleri nedeniyle yetmemesi mümkündür. Bu nedenle, herkesin finansal durumu farklıdır ve gelir seviyesi yanında kişisel harcama alışkanlıkları ve bütçe yönetimi de önemlidir.
Yok ya gelir seviyemde düşüş oldu 1000 dolar kadar tatil vs işi yalan oldu tamamen.
Cevap
4Cevap
11.500 TL maaş alıyorum ve bana yetiyor. Pahalı bir şey almıyorum veya yiyip içmiyorum. Evlilik için her ay maaşımdan 2 bin ayırıyorum, 1500 lira ev kredisi borcu ödüyorum. Eskiye yakın, az yakan ufacık bir arabam var. Evden işe gidip gelirim ve ayda bir kez akaryakıt istasyonuna giderim.
Valla sen benden daha karlısın.
2016'da 140 bin liraya 2+1 ev aldım, 90 bin kredi çektim ve aylık taksiti 1500 lira. O dönemde maaşımın yarısı giderken, şimdi komik denecek kadar düşük. Yine de çok şanslıyım. Arabayı henüz 4 ay önce aldım. O zamana kadar hiç arabam olmadı. Evlilik için babamla benim arabalarımızın toplam değerinin %80'ini oluşturuyor. (Benimki 225 bin, babamın 200 bin değerlerinde)
Sana komik bir şey anlatayım ozaman 1 milyona villa alcam diye ev almadım 900.000 tl deyken dolar firladı terste öptü beni :D O yüzden hayattan koptum. :D Ama sana yaradığına sevindim.
Sorun sende demekki asgari ücretli ne yapsın
Yani haklısın bu konud aama sonuçta ben ekonomiyi yönetmiyorum. Yaptığım işi yapan insan sayısı az olduğu için bir tık fazla alıyorum o kadar.
50 k kazan yine yetmez
Şimdi onu düşünüyordum ekstra işle çıkarsam kazancı değer mi diye.
Ne kadar kazanırsan o kadar gider
ben hic kazanmiyom ayni sorunu goruyoz duruma bak
Harbiden ha :D
Aylık 30 bin sana yetmiyorsa ben ölücem bu gidişle
Kari kizla mi yiyosun 30 binde tek harviyosan ne biliyim yani neyse sefil ogrencj hayatima geri gideyim🥲
Evet öyle küçük bir huyum var yanımdaki kıza harcatmam genelde.
Bende 3 kurus paramla yanimdaki erkege para harcatmaktan nefret ederim karakter karakter iste
Helal sana :) Valla simdiye hiç kavga eden olmadı ama hayat süprizlerle dolu belki bir gün görürürüz onuda :D
Kavga etmek degilde mesela o yemegi oderse ben tatli ya da baska bisi oderim vs vs karsiliksiz birakmam icim rahat etmez karsimdaki insan da parayi agactan toplamiyo
Hmmmm inşallah bu bakış açın iş hayatında değişmez. Öğrenci iken biraz insan idealist oluyor. Zaman la bu yönlü insanların köreldiğini gördüm
Yaninda kendi ayaklarinin ustunde duramayan birine ihtiyac duysn aciz kadinlari barindirmamayi ogrenirwiniz umarim bizim insanlar hesap odetmemeyi erkeklik falan saniyolar da bence alakasi yok
Yok ya valla kimse özellikle öyle birini aramıyor :D
Bana hic bir sekilde karsiimdaki kocam degilse para harcamasi mantikli gelmiyo abi
İnşallah bu sert duruşun her daim devam eder :)
Buna kisilik diyorum ben hem bence calisip calismamakla alakasi yok calissam hem kendi param kiymetli gelir daha cok
Valla herkes keşke senin gibi olsa Mesela 1 arkadaşım bana yıllardır otobüs parasını cafedeki ekstralar ile ödetiyormuş ben olayın farkına kaç yıl sonra ayıktım. :D
Benim eski sevgilimin maddi durumu cok kotuydu o zaman 15 yasjnda falandik 8 sene once iste pek bisi alamazdi ogle arasi yedigimi bile paylasir ya da kantinden onada bisiler alirdim ama bir b. k olmadi kimse degerimizi bilmedi😂
boş ver sen takma kafana senin değerini bilenler çıkar karşına :D
Bak 23 yasindayim 2.5 ve 4 yil olmak uzere 2 iliskim oldu ve bitti yani yasamimin neredeyse %25-30 luk kismj ciddi iliskilerle gecti hayatimin yarisinida cocukluga saysak aaa bak ne kalmadi zamanim djgxjwjr oldum gittim toprak oldum
Ohoooo sen şimdiden ölmeyi düşünüyorsan :D Ozaman dur sana gaz vereyim hemen 10 yıl sonra çocuk yapma ihtimalin daha da düşcek :D
Anam beni 38 inde dogurmus bisi olmaz ablamda yeni 37 sinde dogurdu 1 yasina gircek birey yazin
Sizin ailede yumurtalıklar iyiymiş o zaman çoğu kişilerde 30 larda sıkıntılar baş gösteriyor. 1 dakika sen çocuk yapmayı 35 e kadar düşünmüyon sanırım : D
57 yasindaki annem duzenli olmasada hala ara ara regl oluyo bile fjgxwem sogan suyu falan iciyorum hatta bazen regl oluyo iyi geliyo odem falan atiyo tedavi falan gorse hala cocugu olabilir gibi
Yok artık :D Siz nerelisin söylede birden fazla çocuk istersem oradan birini alayım suyundan mı, havasından mı :D
Urfa 😂buyur gel ama altinimiz coktur sjdxjskr
Ooooo aşiret işi :D Harbiden ha 5 yıl önce biri bana kızını verecekti de ben almadım. aşiret kızı bir de :D korkuttu ters topuk kaçmıştım :D
Kac kac
Ama gelirim bir urfaya artık senden bunu duydum ya :D o iş aklıma kazındı
Beni bulma
hahahaha :D tamam urfaya gidip KS deki gizli bir kız sizmisiniz diye sorarım herkeze :D
Sor
ok yapıcam :D
evli ve çocuklu musun?
Yok ya maalesef. O konuda şansımız yaver gitmedi
ee ne güzel işte. tek başına geçinemiyorsan evlensen daha zor olur
Yok evlensem daha çok kazanmak için boş zamanımı doldururum şu anda tahminime göre 70 k ya kadar çıkarım. Ama durum bana garip geldi bu kadar kazanıpta işin sonunda sıfıra vurmam
sen kesin motorkurye filansn 😂
Yok ya :D Yazılımcıyım :D
Evime 80 bin maaş giriyor. Gayet yetiyor.
Demekki ben az kazanıyor muşum :D Ve ayricen meslek ne ya :D
4 kişinin parası canım. Yakında amerikaya gidince bundan daha çok kazanacağım. İnşallah.
Girişimciyim. Tek 1 mesleğim yok. İç mimarlık okuyorum onda pek gelir yok ayrıca pazarlama müdürüyüm
Çok para için maaşlı çalışan olmaz. 2 işin olmalı
Amerika işi olabilir. Evet ben yazılımdayım 30 K zor geliyor türkiyede. İş kurma meselesi farklı ya. Çok uğraştırıyor.
Uğraştırmadan ziyade talep düşük bu ülkede. Her bk ithal
Gıda sektörü bir takır takır işliyor. Sadece geçen ay bir 50 k lık freelance iş aldım yazılım için bir gıda firmasına. Adamlar harıl harıl mal çıkartıyorlardı.
O nası bi harcama birader
Valla sorma ya 12 zaten kiraya gidiyor. Yeme gezme derken bir bakıyom para uçmuş
En İyi Cevap