Ne olduğunu bilmiyorum. Neye sebebiyet veriyor enflasyon?
#EnflasyonNeDemek
Ne olduğunu bilmiyorum. Neye sebebiyet veriyor enflasyon?
#EnflasyonNeDemek
Enflasyon, fiyatlar genel düzeyinin sürekli olarak ve hızlı şekilde yükselmesidir.
Üreticilerin elde ettiği kar azalırken, tüketiciler ihtiyaçları olan ürünlere ulaşamaz duruma gelirler. Üreticiler üretim yapmak yerine daha kolay para kazanacaklarını düşündükleri altın, döviz ya da emlak gibi alanlara yönelirler. Bu da hem üretimin azalmasına neden olur hem de finans piyasalarında dalgalanmalar oluşmasının önemli sebeplerindendir. Elinde para tutmak cazibesini yitirir, mallara yatırım yapılır. Bu da ihracat yapılmasına engel olur, ihracat gelirleri düşer. Devletin bütçe açığı giderek artar ve bu açık dış borçlanma yoluyla kapatılır. Maaş ve ücretlerde reel bir artış yapılamaz, refah düzeyi giderek düşer. Bu da gelir dağılımında adaletsizliğe neden olur. Sonucunda ise sosyal adalet ve eşitlik kavramlarının göz ardı edildiği, tartışıldığı huzursuz ve sağlıksız bir toplum ortaya çıkar.
Cevap
6Cevap
En basitinden bir ay önce aldığın ürünü bir ay sonra aynı fiyata anlamaman. Paranın değer kaybetmesi, alım gücünün düşmesi.
devletlerin milletinin cebindeki parayı çalmasıdır. devletler para basar bastığı kağıttır ona değeri veren milletidir.
kisaca alim gucunun dusmesi fiyatlarin hizmetlerin artmasidir
Devletin seni soyması vergiler harici seni farkettirmeden fakirleştirmek
fiyatların genel olarak artışı
Giderin gelire oranı artmasi
Aç kalmana sebep olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?