Güncellemeler
+1 yıl
Bir de tanımadığınız bir yerden altın aldığınızda başka kuyumcuda gerçek mi diye gidip soruyor musunuz
Benim 1 çeyrek altınım var kuyumcuya gidip üstünğ tamamlayıp yarım altına çevirmek istiyorum nasıl hesaplanıyor fiyatı bendeki çeyreğin satış fiyatı+ eksik kalan yarım altının alış fiyatı mı biraz bilgilendirir misiniz bu konulards bilgim yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Çok gereksiz bir şey yapıyorsun
Bırak dursun kayıp yaşamassın
Canım iki çeyreği verince yarımı alıyorsun zaten para vermene gerek yok
Hayır bozma ve alma komisyonu koyuyor yani zarara giriyorsun
2 çeyrek ver yarım al para vermeye gerek yok
2 çeyrek direkt yarıma çevrilmiyor diye biliyorum yine fazladan ödüyorsun dediler bana
Fark vermiyorsun sadece takas.. öyle olsa zarar edersin.. ben her ay alıyorum takas dediğin gibi durumda 2 yarımı 1 tama.. 4 çeyreği 1 tama.. 2 çeyreği 1 yarımı para vermezsin.. alan adam üç kağıtçı olmuş olur
Anladım teşekkür ederim bir de son bir şey sorucam tanımadığım bir kuyumcudan alıcam sonrs gidip başka kuyumcuda kontrol ettirmeli miyim
Hayır Gerek yok .. zaten alım satım yaparsan sana fiş vermek zorundalar fişi saklamanın yeterlidir kuyumcular sahte altın işine girmez senin 1 çeyreğin üstüne 1 çeyrek parası verirsen sana 1 yarım verirler bu hangisini olursa olsun bunun adı takas tır takasta para farkı yoktur
Çok teşekkürler
Ricaederim Hanım efendi hayırlı geceler diliyorum 🤗
Takas olmiyor kuyumcu bozma ve tekrardan alma komisyonu koyuyor
@cicimxs o üç kağıt işine giriyor ben her ay alırım dediğim şekildeki ne takasa para almazlar. Sen satmıyor sun sonucta
Olsun ben kuyumcuya sordum bu şekil oluyor dedi adamın komisyonu nerede
Satış mi var ortada sadece 2 çeyreği 1 yarım yapıyor farzet ki elinde 20 tl var... ama sana 2 tane 10 tl lazım bozudururken sana 15 tl verip 5 lira mı alıyorlar. Kusura bakmayın size bunu yapan sizi dolandırıcılık yapio. Ben bugüne kadar soru sorunun yaptığı şekilde yapıp 1 tl bile almadılar benden ki ben her ay yarım tam bazen ata altını alıp bazen satıyorum bu şekilde 1 tl mi dahi almadılar
Bir kaç kuyumcuya sor, daha uygun verenden al…
Peki hiç tanımadığınız kuyumcudan altın alınca başka bir kuyumcuya aldığınız altını sorduyor musunjz
Hayır… Tanıdığım kuyumcudan alıyorum genelde…
Yerinde olsam grama çeviririm
Neden
Daha avantajlı bozdururken makas farkı çeyreğe göre daha düşük
Kusura bakmayın bu işlerden hiç anlamıyorum makas farkı nedir o bankalar için geçerliyydi sanki
Kuyumcular da da var gram altın satış fiatı 1235 iken alış fiatı 1200 oluyor aldın hemen sattın diyelim bu şekilde çeyrek altında bu makas farkı 250 TL ye kadar çıkıyor