Pasif gelir, minimum düzeyde ya da hiç emek harcamadan para kazanma işlemidir. Aktif ve ek gelirde olduğu gibi zaman ve emek harcaması gerektirmeyen bir gelir türüdür.
Kimdi bilmiyorum ama ünlü bir zengin oldugunu biliyorum. Mutlu ve refahı yüksek bir yaşam için saydığı konular içerisinde 'pasif geliriniz' olsun da demişti.
Benim, TR şartlarında, göreceli olarak yüksek katkılı, bireysel emeklilik ödemem var.
Bu tabiri ben söyledim. Yoksa böyle bir kategori yok. Yalnız şu anki asgari ücrete göre yıllık 120.000 TL azami katkı payı ödeyebilirsin. İnsanlar aylık ortalama 450-500 TL ödüyor. Ben gelirim ölçüsünde azami yatırmaya çalışıyorum. Emekli olunca pasif gelir olacak.
He anladım bende farklı türü sandım 😊 bende bireysel emekliliği bozmadım birikiyor. Yanlış anlamayın ama bemce bu bir pasif gelirden ziyade birikim. Ben sadece yatırımlarımla birlikte çeşitliliği arttırmak adına bozmadım😊
Aslında haklısın ama geniş düşününce de pasif gelir dediğimiz çoğu şey birikim oluyor. Benim gibi insanların geliri ancak çalışarak olur. Kimse bana harçlık vermedi ve vermez de. Bozma da zaten. Yalnız BİS dediğimiz şeyi TR de anlayamayan çok kişi var. Fon değiştirmek çok önemli.