Merhabalar Herkese 🌸

Çoğu kişi çekinse de rahat rahat geri isteyenler de var. Aslında en doğrusu karşı taraf söylemeden geri ödemek.
Hadi diyelim karşı taraf ödemedi, geri istemekten çekinir misiniz?
Merhabalar Herkese 🌸

Çoğu kişi çekinse de rahat rahat geri isteyenler de var. Aslında en doğrusu karşı taraf söylemeden geri ödemek.
Hadi diyelim karşı taraf ödemedi, geri istemekten çekinir misiniz?
ayıp değil bu onların yüzsüzlüğü kuzenime gold sehpa alması için borç vermiştim ayın 15 de hemen ödüyordu 4 ay geçti ogun bugündür kimseye borç vermem sonra duşakabin taktıracaktım abartttıkça abartım banyomda su kaçağı var evi sular seller götürüyor diye ailemin destek çıkmadığını paramın yetişmediğini söyleyip zar zor aldım kendi paramın dilencisi oldum o gün bugündür kimseye borç para vermem
Ödeyemeyecek durumdaysa helal et gitsin. Allah yerini kat kat doldurur. Bunu da o kişiye söyleyip "Zor durumdasın kıyamıyorum, mecburen almam gereken, beni zorlayan mebla xxx miktarda bana bu kadarını ödeyebilirsen kalanı sorun değil" demek çok daha düzgün bir isteme şekli. Ha, yok. Huyu pis ondan ödemiyorsa peşine düş. 10₺, 100₺ deme. İşte paranı. Gökten mi yağıyor bu? Emek veriyoruz, emek. Böyle hesabını bilmeyen enayi durumuna sokma kendini
Cevap
48Cevap
yıp değildir lakin adamlar öyle davranıyor ki sana sanki sen onlardan borç istiyormuş gibi oluyor
Kimse kusura bakmasın ben isterim gadası. Çünkü öyle kolay kolay kimseye borç vermem. Verdiğim zamanda karşı taraf isteyeceğimi gayet iyi bilir.
Hayır ayıp değildir
Ayıp değil ama verirken kralsın senden iyisi yoktur, isterken üç kuruşun lafını mı yaptın olur en sinir olduğum şey başıma o kadar geldi ki bu olay psikolojik travma yarattı bende
Ben bugüne kadar verirken istemedim pek dosta verilen parayı hibe ettim hep ama sonradan kullanmaya çalışanlar olduğunuda gördüm
Ben artık çok Samimi arkadaşlarım hariç kimseye borç vermem. İstemek zorunda kalıyorsun, isterken sen utanıyorsun. Kendi paranın dilencisi haline geliyorsun. Pişmanlık yani kısaca, üstüne gecikme falan olursa ya ödemezse düşünceleri oluyor falan hiç gerek yok bence. Benim de durumum kötü, hiç param yok vs deyip geçmek lazım. Merhamet etmemek lazımmış bu konuda anladım.
Ayıp değil biraz çekingenlik illahaki oluyor bende ama birkaç hafta sonra istiyorum çünkü borçsa verilmesi lazım
Misal ben borç alsam en kısa zamanda ödemek için elimden geleni yapardım o borcun altında kalmak da istemezdim şahsen
Bence ayıp değil. Bunun en büyük örneğini üniversite döneminde yaşamıştım. Biraz enayi olduğum için aynı bölümde olduğum bir kıza KYK paramın yarısını vermiştim🙄 sonraki 3 hafta paramı almak için uğraşmıştım ama sonuç olarak aldım. Ha bire hatırlattım hiç çekinmeden bak ben de ev kiramı ödicem vs diye duygu sömürüsü yaptım.
Borcunu iki gün geciktiren arkadaşımla aramızda yaşanan sahne
Ahdhwhdj
Öyle bi iki lira falansa istemem tabii ki. Çünkü günü gelir ben de ondan alırım veya kendime çay ısmarlatırım. Ama yüksek meblalar ise daha parayı verirken derim bu parayı şu kadar güne getirmen lazım diye
Yüksek meblağ ne kadar yani
degıldır de bence en güzeli borc vermemek artık bahanesi de var biri bişey mi istiyo sizden misal 10k para. ayy tatlım kusura bakma diceksin yatırımda paralarım misal kurkorumalıda bozamam. hisse senedinde. mis gibi
Benim açımdan değil ben o parayı alırım. Çatır çatır alırım valla. Zaten kolay kolay asla kimseye borç vermem ama verince de bunalıma sokarım adamı 😅
Borç herkese verilmemeli ve bu sorumluluğu bilen insanlara verilmeli. Bilmiyorsa karşı taraf belli bir süre sonra saygı çerçevesinde söylenebilir bunda ayıp bir şey yok.
Borç olarak aldıysa günü geldimi bela olurum gerekirse çok samimi tanıdıgım durumunu bildigim biri ise idare ederim ama parası olupta sag solda çar çur edip bana gelince vermiyorsa vay haline
Ayıp değil o isterken ayıp olmuyor da
geri isterken mi ayıp olacak hiç haz etmediğim durumlar kimsenin borcu bende kalmaz
Çekinmem, şahıs benden istemesini biliyorda benim borcumu istemem mi ayıp. Gayette güzel geri istenir borcun.
Geri gelmeyecek gibi düşünerek veriyorum birine borç.. borç gibi değilde daha cok hibe etmek gibi 🤔
Yok ayıp değil de bende isteyemem. Çok zorlanırım. Karşıdaki vermesi gerekli. Onun düşünmesi gerekli. Bu konu da borcuma çok sağdık birisiyim.
Değildir... Asıl ayıp borcu olup da vermeyendedir...
(Niye devlet bahçeli gibi konuştum bilmiyorum)
Aldığı borcu geri istettirenler yüzde doksan dokuz yavuz hırsızlardır. En iyisi baştan vermemek.
Ayıp değildir. Bazıları 1 sene uzatıp geri ödemeyenler var. Asıl ayıp budur.
Ayıp değil elbette ama bunun uygun ve nazik bir dille söylenmesi gerek
Bikaç gün beklerim eğer vermezse güzel bir şekilde isterim
Küçük bir meblag ise istemem ama büyük bir şeyse (ki bu zamana kadar vermedim) isterim tabiki.
Ben hiç söyleyemem, çok para kaptırmışlığım vardır öyle
Söylenen tarihte verilmediyse istemek oldukça doğal diyebiliriz.
Borcumun peşine düşeceğim insana borç vermem. Paranın peşindeymişim gibi kendimi küçük düşürmem.
Borç istemesinin ayıp olmadığı gibi geri istemek de ayıp değildir.
Bence değil herkesin kendine göre mali hesabı vardir
Hayır, vermeyen utansın. Ya da istemek zorunda bırakan.
Miktara göre değişir aslında küçük bir miktar için söylemeye değmez ama büyük rakamlardan bahsediyorsak istenir yani para kolay kazanılmıyor ne de olsa
Ayıp değil ama gereksiz bir eylem.. Verecek olan zaten istemeden verir..
Sanki borçlu benmişim gibi utana sıkıla isterim
Karşıdaki kişinin anlayışlı olup siz istemeden geri iade etmesi lazım , ama bunu yapan pek kimse yok 🤷🤷
Bence asıl ayıp olan borcunu geri istemek değil, borcunu vaktinde vermemektir; ama geç de olsa vereceğinden emin olduğunuz, yakın bir dostunuzdan veya akrabanızdan istemek bence ayıptır.
1 senedir bir arkadaşa borç para verdim ben istemeye utanıyorum o vermeğe değil hiç oralı olduğu bile yok.😄
Sen de ondan borç iste ödeme yapacağın sırada da senin bana şu kadar borcun vardı ehe ehe de ödeştik de.
Miktarına bağlı
Büyük miktar ise ayıp değil hakkındır.
Az miktar ise ayıp sayılır
Verilen zaman geçmişse eğer gerçekten durumu olup vermiyorsa istenir , ama durumunun olmadığını ve imkanı yoksa karşı tarafın biraz daha beklenir
Hayır neden ayıp olsun, vermemek ayıptır önemli olan karşı taraf istemeden geri vermek.
Değildir tabi ama insan yine de bi sıkılıyo isterken
İstiyorum ama vermiyor arkadaş diye de üstüne gitmiyorum
Ben olsam istemem başımın sadakası olsun derim kapatırım konuyu
Hiç çekinmem söylerim , isterken kimse çekinmiyor
Ayıp yatakta olur kendi paramı istemek neden ayıp olsun ki
İhtiyacım varsa söylerim yoksa çok sıkıntı etmem tabii miktara göre de değişir
Senin hakkın olan birşeyi geri istemek gayet normaldir ama bazıları varki borç istiyor veriyorsun geri istediğinde sanki sen borç istemişsin gibi konuşuyorlar öyle olanlardan alacak bir daha da vermeyeceksin borç filan.
Hayır değildir ama borç verdiğin kişi bu borcu şu an ödeyemeyecek durumdaysa sıkıştırma derim ama seninde ihtiyacın varsa bunu ona uygun bir dille kırmadan söylemelisin 😌
Not: ödeyeceğine güvenmediğin kisiye borç verme 🙃
Yani söylenmeden ödenmeli, insanlar güvenip işi görülsün diye veriyor. Yüzünü kara çıkarmamak lazım
Benden borç alanlar borcun bir gün gecikse ikinci gün numaralarının silineceğini bilir
Ayıp değildir ama ben çekinirim ya.
Hoş bir üslup ile geri isteyebilirsiniz
Hayır tabi ki! Borcunu ödemeyenin yaptığı ayıptır.
Iyi niyetimi su istimal ediyorsa isterim
Niye ayıp olsun yahu benim param sjdbf
Bence olmamalı. Asıl geri ödemeyen utansın.
hemen istemek ayıp olabilir
Yok çekinmem söylerim
Hayır asla değildir çünkü bi insan bi insana borç verirken karsısındakininden emin olup o parayı gözden çıkarıp vermelidir
İstiyorsak mutlaka bir sebebi vardır diye düşünüyorum, sonuçta "borç" olarak alıyorsa geri verilmesi gerekir.
Hayır canım deildir asıl borçlu kalmak yani ödememek ayıptır
Tabikide hayır çekinmem. O alırken çekinmiyoda kendi paramı isterken mi çekinecem.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?