Çalıştığım iş yerinden beni güne davet ettiler her ay 1000 TL imiş. Mantıklı mı sizce?
Mantıklı girr
Gereksiz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ne dolar, ne altın, ne güne girmek. Hiçbir'i sana ilerde bir araba parası veya bir ev parası vermez. Yatırım yap yine de, ama birinci yatırım aracın olmasın. Bunların sana yapacağı en büyük iyilik, alım gücünü korumak olacaktır. Sen para için çalışma, para senin için çalışsın. Bunun içinde hisse senedi ve yatırım fonları'na girebilirsin. Tabii sağdan soldan tüyolarla değil. Sağlam bir şekilde temel analiz ve teknik analizi öğrenerek. Kişisel finansal özgürlüğünü koruyacak kadar yatırım ve ekonomi alanında bir bilgi sahibi olmak, işte bunu hiçbir şeye değişmem.
8 kişide sıra en son sana gelirse 7 ay boyunca vereceğin 7.000 TL, 8. ayda kuşa döner. Herkes birbirinin parasını faizsiz kullanmış olur. Son aya kalan da en zararlı çıkan olur. Enflasyon ortamında bu iş USD veya altınla yapılır.
Altın hesabı açıp altın almak daha mantıklı o zaman
Tabii ki
Yani para her şekilde biriktirilebilir güne de girilebilir ama en güzeli yatırım yapmaktan geçer bir şeyler alın atın, döviz gibi, euro gibi... (YTD)
Cevap
17Cevap
Gereksiz girme
İlk alan kişi siz olacaksanız mantıklı ama diğer sıralar mantıklı değil.
Her geçen gün TL'nin değeri düşüyor.
İlk sırada alan kişi (misal) on Gr altın alabilecekken son sıradaki 9 Gr altın alabiliyorsa zararlı bir iş olur.
Çok gereksiz ve zaman kaybı kocakarı birikimi derler buna onu yapacağına coinlere yatırım yap veya E-ticaret öğren çok iyi para kazanacaksın
Ne önerirsin? E ticaret öğren derken nerden baslamaliyim buna?
5 kişi girseniz bu ay 5 bin lira toplanır 5 ay sonra sıra geldiğinde toplanan 5 bin lira ile ciklet alırsın
@Varcharr tl ile iş yapılmaz
Valla ufak ufak öyle birikiyor biliyor musun. Bir anda eline toplu para geçiyor iyi de oluyor. Ben bu şekilde altın yaptım
İşin içinde para varsa babana bile güvenme. Kimse kimsenin babasının oğlu değil. Kimse kimseye babasının hayrına iyilikte bulunmaz.
Keşke öyle olsaydı. Bu çok nadir.
Birikim yapabilenin güne ihtiyacı yoktur.. tercih etmem.
Birikim nasıl yapabilicen diğer arkadaslarında aynı fikirde olabilir aldığını verirsiniz?
Savurgan, parayı idare edemeyen biriysen güne girmen mantıklı. Aksi ise hiç gerek yok. Ben olsam az da olsa artırabildiğimi sepet yaparım. yani bir ay euro bir ay dolar bir ay altın.
Para değil de çeyreğe girin bence altın paradan daha iyi yatırım çünkü 😉
Kendin birim yapamayabilirsin o sekilde daha kolay birikir
Güne girmek ne demek
8 kişilik bir arkadaş Grubu var diyelim, her ay bir kişiye 1000 TL para veriliyor kişi başı. Öyle öyle dönüyor. Toplu para geçiyor eline
Enflasyon yüksekken mantıksız
Hem çevre de yaparsınız
1000 tl için deymez
mantıklı evet gir
Kendin biriktir bence
Boş ver kendin yap birikimini güvenilmez onlara
Mantıklı değil elbette#
Hükümdar
Saçma insana güven olmaz
Gereksiz
Birikim yapmak için güne ihtiyaç yok bence
Hemen gir