133 gr altınım var. Ev almak için biriktiriyordum ama bu gidişle asla ulaşamayacağız o meblağlara. Ne yapmalıyım sizce? Biriktirmeye devam mı etmeliyim?

133 gr altınım var. Ev almak için biriktiriyordum ama bu gidişle asla ulaşamayacağız o meblağlara. Ne yapmalıyım sizce? Biriktirmeye devam mı etmeliyim?

Biriktirmek ve tasarruf etmek, size iktidar tarafından öğretilen bir amaç, hırsızlar için çalınacak meblağ demektir. Uyanık olun, 1 günlük bile emeğinizi tasarruf etmeyin. Türk Borsası, Nasdaq, Dow jones, Avrupa borsalarından hisse alın, çok değerli şirketler var. Kriptoya yatırım yapın, bir çoğu yok olacak belki ama kazanç-risk ikilemine göre, az bir meblağ gözden çıkarın. En içten dileklerimle, yaşadığım bir olayı yazayım. Ev almak için tasarruf sistemine girdim, hem faiz vermeyecektim hem de uygun fiyata ev sahibi olacaktım, sadece 3.5 yıl bekleyecektim. Sonuç ne oldu dersiniz, dolar 7 TL bozup girdim, şu an net 2.5 yıl oldu sistemdeyim. Ne ev alabildim, ne param bir şey ediyor, ne de başka bir şey alabiliyorum.
Biriktirmeye elbette devam et. Çok iyi bir miktar. Harcayacak halin yok. O para katlanacak elbette tek başina ev alamazsın ama illa ki cebine uygun bir yerler bulacaksın. Sadece sen değil, kimse alamıyor ev. Bununla ilgili bir çıkış yolu olacak.
Biriktirme ile ev alma artık imkansız gibi bişey mantıklı yatırım denemelisiniz yaptıgınız şey sadece paranın erimesini engeller ama bu gidişle evler dahada pahalı olucak
Mantıklı yatırımdan kastınız nedir?
Ticaret olabilir, hisse senedi olabilir, bekleyen para değer kaybeder çıtır işlerle katlamak lazım parayı yapabilirseniz pasif gelire dönüştürmek lazım
Yani ekonomi konusunda uzman değilsen altın güzel bir dost. Biriktirmeye devam et. Ev alamak yatırımını anlamsız yapmaz. Ne iş yapıyorsun ayrıca?
Öğretmenim.
Bende öğretmenim 😊 branş? 😊
Hocam orada mısın 🤗
Cevap yazman önemli. Harbi önemli bir şey diyeceğim. Dikkatimi çekti çünkü.
Biyoloji. Efendim?
Takip eder misin. Önemli.
orada mısın? 😓
Of 😓
Anlatacağım ya
Gerek yok, buraya yazabilirsiniz.
Bilerek yazmıyorum. Anlatacağım diyorum.
Nasıl bu kadar önyargı doldun hocam ya
Cevap
13Cevap
Bence edin… ev olmasa da belki başka bi derdinize derman olur… bende biriktiriyorum evlilik… ev… iş.. araba… sağlık… her hangi birine kullanırım bi gün diye… :)
Aynı şekilde ben de. Ben 2 yılda ancak bu kadar biriktirebildim. Sen ne kadar sürede ne kadar biriktirdin?
Ne kadar biriktirdiğimi hiç söylemeyeyim onu yok gibi kabul ediyorum :) ama hatırı sayılır bi miktar bende bi iki yıldır biriktiremiyorum ama öncekiler duruyor çok şükür… :) önceden her ay en az bi çeyrek alırdım… şimdi gr… :) dediğim gibi son 2 yıldır da yenisini ekleyemedim pek öncekiler…
Hisse al diyeceğim ama bu işleri çok iyi bilmek gerekli. Allah kolaylık versin. Bu devirde ev almak çok zor
Maliye, iktisat vs. de okumadığımdan bilmiyorum ve sıkı takip etmek gerekiyor sanırım. Hiç benlik değil.😅 Kolaylık versin de giren tek bana mı arkadaş? 😂
Ayda 1-2 gram biriktiriyorsan ev Alman imkansız.. 5-10 gram ise olabilir
En fazla 6. 300-500 de bana kalsın yani bütün ay çalışıyorum.
Yani normal 7 bin civarı para ediyor yılda düz hesap 100 K yüksek enflasyon olmasa iyi para
Ben olsam kiradaysam eğer kredi çekip ev alırdım. Biriktirmeyle olacak gibi değil bu zamanda
Aile evindeyim. Çok bilgim yok ama kredi için en fazla 100k verirler. Daha fazla vereceklerini zannetmiyorum.
Konut kredisi farklı
Bilgin varsa kısaca bahsedebilir misin? Bu meblağdan krediye girilebilir mi ki?
Kucukten arsaya falan gir eger o fiyatlara geliyorsa
Nereleri tavsiye edersiniz?
Hangi sehirde oldugunuza bagli o yanii
Sakarya
Teknoloji gelistikce beton fiyatlarinin dusecegini düşünüyorum. Hunharca coğalan toplumlarda ne kadar fark eder bilmem
Devam et sakın vazgeçme. Ben 8 senede biriktirdim 200e ev mi olur derken seninki iki sene nedir ki, gün doğmadan neler doğar. Bu paraya alınmaz derken bir buçuk yıl önce aldım kiraya verdim. Sende sakın pes etme. Ne denk gelir bilinmez
Bende 133 kg dedim, 133 gr nereye ev alıyorsun, anca elektronik ev eşyası alınır ama sen birikim yapmaya devam et🙂✌🏻
Devam et tabi elbet bir gün lazım olur sana
devam altın değerini korur hatta borsada bazı hisselerede yatirabilirsin
Hangisini tavsiye edersiniz?
uzun vade bekleyeceksen borsada enerji hisseleri olur sabancı hisseleri olur tavsiye değildir bunu neden yazıyorum çünkü borsa indisi çıktısı çok yüksek ama çıkarsa tutamazsın.
Peki teşekkürler.
Devam et kardeşim. Altın çok kar sağlayacak
Ne biriktirebilirsen o kar bu devirde.
maalesef o birikim evin %10unu ancak aliyor :/
bence devam et gaanti altın başka yol yok
Ev dükkan malzeme dersen fazlası çok çok var😅
Hisse al
Hangisini tavsiye edersiniz?
sahol uygun ama tavsiye değil
@1071KIZILELMA1071 anladım, teşekkür ederim.
Kaç para ediyo o
160kcık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?