en ufak dışarı çıkmada 300 TL altı para gitmiyor.. hangi birikim diyorum sadece :D

en ufak dışarı çıkmada 300 TL altı para gitmiyor.. hangi birikim diyorum sadece :D

Elbette katılıyorum sana. Bir markete gir 300 TL. Cafe ye gir 100 TL banko cepten gidiyor. Bence artık kimse 2-3 yıl önceki standartlarında yaşayamıyor. Toplumun her kesimi de etkileniyor bundan.
Belki 1 gram altın almak her ay insanları zorlayabilir ama bazı bankalar cebinde 100 TL bile para olsa, paran kadar altın satın alabiliyorsun. Yapacak olan öyle de yapabilir.
zamanında bir miktar kenara attım o param da altın ve dolarda yani enflasyona direniyor kendi çapında ama sorun devamında. Şu an aldığım maaşla ayı anca bitirdiğimden birikime ilave yapma şansım neredeyse hiç yok. Beni endişelendiren nokta bu.
Maaşımı alınca önce borclarımı ödeyip sonra kenara 1 çeyrek ya da artık ne alabiliyorsam onu koyup o aya öyle devam ediyorum. Tabi bunu asgari alan bir kişinin yapması çok zor :( bir de tek maaşsa
Cevap
32Cevap
Birikim yapamıyorum
asgarinin üzerinde çalışıyorum işe gireli 1.5 sene oldu tek yatırımım çeyrek altın her ay kendime 2 bin ayırıp geri kalanına hep çeyrek alıyorum bekarım ne kadar biriktirirsem o kadar iyi
Hedefim vardı 5 tane biriktirdim bozdurmak için kuyumcuya giderken bir olay yaşadım ve cüzdanım kayboldu kayıpmı oldu çalındımı bilmiyorum kimlik falan her şey içindeydi bir dahaa biriktirmemeye tövbe ettim sanırım zar zor biriktirmiştim zaten ve 1 hafta önce oldu
borsa gerilim filmi gibi heyecan arıyosan gel
yok ben sanat filmi severim diyosan altın al uzunca sıkıcı beklersin finalde mutlu olursun kaybetmezsin
Annemler yıllık kazançlarını toplu şekilde altın alıp değerlendiriyor ama benlik bi durum yok tabi atansam bile yapabilecegimi düşünmüyorum
Bizimkiler yapıyor da ben birikim yapamam tüketmeden de duramam yemek konusunda taviz veremem beslenme önemli
Kenara 10₺ koysanız açlıktan olmezsiniz.
Öncede aylık bi çeyrek en az atardım :)
İlerde iş ya da evlilik kullanırım diye…
Bi süredir ancak gram alıyorum… :)
200 grama yakın var ama onları da bozdurup mülk alıcam gerekirse kredi çekerim küçük bir tarla olur ya da araba al sat. Onun dışında arabam ve evim de var.
10 çeyrek var kenarda birikim pek yapamiyorum yani bir o var
Altın değilde dolar ve euroda birikim yapmaya çalışıyorum
Aile evinde olsaydım yapardım ama bu şartlar altında zor maalesef.
Bugünler icin yumurtalari ayni sepete koymadik elbette ☺️
Yattığım yerden tek tuşla para kazanıyorum. Eh işte olanla yetinmeyi biliyorum diyeyim.
1.200 oldu geriden takip etme harem altından takip et
bi kaç hafta önce almıştım iki çeyrek toplam 4/5 tane çeyreğim var bilemedim işte aldım öyle
Birikim yapıyorum ama aç kalarak, buna birikim denirse evet.
Ben ticaretle uğraştığım için malzemeye bağlarım paramı
Zirve gördü diyorlarsa düşecektir.
Satın.
Alacaksanız bekleyin.
Kendime en fazla 1k ayırıyorum. Maaşın geri kalanı full gr altına gidiyor. Tek maaşla ev alma hayali kuruyorum bir de😅
Parayı mala yatırıyorum.
Ne altın alıyorum ne döviz alınmıyor çünkü yerim o parayı
Ay hiç anlamıyorum bu işlerden ben nişanda takılan liraları bozdurup kolye almış ve zarar etmiş insanım😅
Kadrolu fakirsin o zaman sen😂
İlk sıraya yazabilirsiniz
ben anlıyorum yardımcı olurumaltın dolar euro var grafiklerle çözülüyor
Eskiden tam altın bu fiyattaydı
Hey gidi günler..
Yapıyoruz bir şekilde
Tabiki altın dolu hazuzda yüzüyorum
Birikim mi 🤔 o da ne
Birikim hâk getire günü ancak kurtarıyoruz
Evlilik için TL birikimi yapıyorum.
900 lerde almıştım muhtemelen dövize yatırırım
Altını olan yaşadı be
Para cripyoya kayıyor şu aralar.
Ülkenin durumu çok vahim
Gram altın aldım
Masraflardan dolayı birikim falan yapamıyoruz.
inşallah 2000 i gorur
Boşverin yiyebiliyorken yiyin
Birikim yapmaya ihtiyacım yok aştık onları
Birikim yapmak çok zor
Gram altının aldığı her zam zirve zaten
Ayda bi tane ata en iyisi bu oluyor
Birikim yapamiyorum
Paramı altına yatirdim iyi ki
400 cumhuriyet altını biriktirdik
şehirden şehie degişiyor para biriktirme
Artık yapamıyoruz.
Birikim yapamıyorum maalesef