11 milyonluk ev üstelik Bahçelievler gibi yerde fdhgfdjg gerçekten umudum kalmadı ya..

11 milyonluk ev üstelik Bahçelievler gibi yerde fdhgfdjg gerçekten umudum kalmadı ya..

2016 yılına kadar evini, arabasını alabilen aldı. Artık bir avuç azınlık dışında mlyonlarca lira ödeyip ev, araba alma şansı yok. Sürekli kötüledikleri 90 lı yıllarda memur, öğretmen emeklisi emekli ikramiyesi ile ev veya yazlık alabilirdi. Şimdi 5-10 yaşında bir arabayı ancak alabilir. Z kuşağı 90 lı, 2000 li yıllarda anne ve babalarının, hatta büyükanne ve büyükbabalarının edinebildikleri mülklere şükretsinler. 2 milyon liralık evin satışını çakal müteahhit az vergi ödemek için 1 milyon gösterdiğinden, sadece 800.000 TL kredi kullanılabiliyor. 1.200.000 lirayı nakit verebilecek kaç babayiğit var?
Geçen bi haber vardı burada 50.000.000 TL lik daire fiyatına İngiltere olması lazım iki tane şato görünümlü ev hatta evde denmez bildiğin şato alınıyordu, ya burada fiyatlar çok saçma gereksiz yani, tamam konum vs önemli ama bu kadar olmamalı
Cevap
52Cevap
Bu halka yazık değil.
11 milyon kim verebilir? Yeni kredi kampanyasında 1 milyonun geri ödemesi 9700 lira.
5 milyon kredi alsan ki zor, ayda 50.000 liraya yakın para ödeyebilecek babayiğit var mı? Hadi var o kadar para verip bahçelievlerde mi otururum? Gerçekten cıvıttılar.
bunumu örnek alarak umudun kalmadı? zavallı.. belliki sen hem kör hem sağırsın bu yapılanları duble yolları, dağlar delinip açılan tünelleri, iha ları. insansız savaş uçakları, silahları, TOGG'u, enflasyon var evet ama maaşlar denk artışla bu giderildi. Türkiye artık eski türkiye değil.
Gerçekten yazık günah.
Eskiden ev almak bu kadar zor değildi. Kredi çekebiliyordun, hem kredini ödüyor hem de kalan parayla yaşıyordun.
Şu an ev almak için bir kredi çeksen aylık ödemesi asgarî ücretin üstünde çıkıyor. Yazık günah.
Acımıyorum.. İnsan eşşşşşekkk oldu mu böyle semer vuran çok olur en kısa zamanda yurt dısına çıkıyorum.. Bu ülke den de insanların dan da o koltukta oturup doymayan aç köpeklerden de bir cacık olmaz.
Ne yaptiysak kendimiz yaptik ahlak olarak çöktük ( cinsel manada degil) kisilerin ticaret ahlaki para kazanma ahlaki bitti ne kdr ittirirsem oldu bu ulkede
Sen çok ucuz gitmişsin, 50 Milyona Kiralık vardı, keşke onu bulsaydın :D
Çağımızın en korkunç hastalığı; "ZAM VİRÜSÜ"
Sözde müslüman bir ülke.. Eğitimde özel okullara verilen para ile yurtdışında okutma şansı var. Keza bu parayla buradan ev almak yerine Maimi de veya İspanya , İtalya, Malta, Almanyada ev almak mantıklı.
Güzel ülkemizi elin Araplarına, Avrupalılarına peşkeş çekilirse daha çok artar bu fiyatlar, biz de burada üvey evlat muamelesi görürüz.
Ee burası Türkiye her şey mümkün artık sana bir şey diyim mi Arabistan gibi Zengin çok zengin fakir çok fakir
Aklı olan zaten o kadar parası varsa ABD'de ev alabilir. Öyle bir hak olduğunu bir videoda öğrenmiştim ama detaylarını tam bilmiyorum.
11 milyon vermek sorun değilde, bahçelievlere o yatırımı yapmam yani.
Değerini bil değerini.. Bak ne kadar değerlisin :D
Bu ülkede ilginç şeyler çok dönüyor bakma sen.. yabancılardan Osmanlı devleti aldı.. Türkiye Cumhuriyeti olarak yabancılara geri veriyoruz hepsi bu.. Tayyipe oy verenler düşünsün :))
Aynı paraya denk geliyo hacı iyimisin sen napmaya çalışıyon
Eskiden arsa al kendin yap ucuza gelirdi şimdi oda uçtu
ulkenin ev ve araba piyasasini bu hale getirn kim acaba
Böyle şanlı, geçmişi efsane olan bir millete bu haller cidden yazık.
Ekonomiden anlamam ama dolar hayat pahalılığınin gerisinde kalmiş
Ev bakıyordum oturduğum semtte. 2.5 milyona ev kalmamış şaka gibi
Suriyelilerin kızardım şimdi Rüzgar yüzünden ev fiyatları uçtu
orada da doları öyle kolay kazanamıyon burdaki gibi tabi daha ucuz ama
Birde şunu da söyleyim ben kimsenin tarafını tutmuyorum baştan belirtiyim, orada inanılmaz derecede zeki ve inanılmaz derecede çalışan insanlar var dikkatli bakarsan nerdeyse tüm büyük şirketler onlara ait adamlar geliştirme ve bilim adına ellerinden geleni yapıyorlar ama bize baktığında tüketimde son derece yer kaplıyoruz. misal Almanya’da yılda 65 bin kitap basılıyor bunların hepsi satılıyor (ders kitabı hariç) Türkiyede bu oran 6 bin kitap ve bunun yarısı satılmıyor bu ne demek oluyor öğrenmeye ve kendimizi geliştirmeye ne kadar kapalı olduğumuzu gösteriyor, Buda onların ekonomisini iyi yapıyor yani joe Biden başkanımız olsa bile toplumun yaşayış ve düşünce fikirleri değişmediği sürece alım gücü bu kadar yükselmez imkanı mümkünatı yok. tüm suç hükümet te değil Eğer seçimlerde hükümet değişirse en net örneğini beraber görürüz
Ben abdde günde 120 dolar kazanıyordum kuryelik yaparak. Diğer meslekleri hiç saymayayım
Doordash mi yapıyordun knk istersen ordaki ev kiralarından da bahsetseydin birde Sağlık sisteminin pahalılığından, ortalama ayda 25 gün çalışsan 3 bin dolar topluyorsun kaç para kira ödüyordun? Eyalet vergisi ne kadar veriyordun? Hasta olsan Sağlığın için ne kadar harcayacaktın? Benim de öz dayım orada da o yüzden. Abd de kafan çalışırsa bir yerlere gelirsin yoksa maaşla çalışacaksan iyi bir mevkiye sahip olman gerekiyor senin gibi günlük 120 dolar anca çerez parasına yeter
700 dolar kiram vardı. Abd vatandaşı olsam 700-800 dolarla ev alabilirdim rahatça. Sorun ne
Aga bilmediğin konular hakkında konuşuyorsun. Ben yaşadım gördüm uzatmanın anlamı yok
Tamam
ABD güzel mi
İstanbul artık bitmiştir. Ev fiyatları büyük bir deprem olmadan düşmez
Umudunu yitirmek için çok uzaklara bakmaya gerek yok oysa, markete gitsen kafi. Bize müstehak
Yav bunların amacı millet açlıktan ölsün yaşamasın hayatlarını insan insanın gerçekten düşmanı insan acımasız varlık!
hani adamlar gibi olsakda sırf rte yüzünden desek neyse ama 5 milyonluk evi 11 e satan yine sen ben oluyoruz. sömürgeci olalım bizde
Çare sarıgül mü diyim, tabiki de millet ittifakına oy vereceksiniz ki kurtuluşa eresiniz.
Birazdan şükür et diyen en azından namazımızı kılabiliyoruz diyen beyinsizler gelir
Hala yanlış partiye oy veriyolarsa, aç kalmayı hak ediyorlar demektir
Bundan sonra kimse kolay kolay ev alamaz resmen dalga geçiyorlar
ekonomi paranın sahiplerinin parayla oynamasından başka bir şey değildir
bunun Türkiyenin yönetimiyle bir alakası yoktur
Bunlar iyi gunlerimiz her beyenmedigimiz sene bir onceki seneyi arar duruma geldigimiz nokta olacak
O parayı bu eve verceğime abd vatandşlığına başvururum
Olsun tüm bankalar kredi veriyor 20 yılda ödenir ne olcak :-)
Ülke bitti artık kimse bir şey alamaz erdogan belası gitmeden degismez
Miamideki daha güzelmiş :d
Bu hale getirenler utansın
589 bin doları kazanmakta kolay değil
Bi de birinci kat 😬 bu millete az bile
Şartlar neye el veriyorsa yapacak bir şey yok
Bu zaten bizim için değil Araplar için
Battık ülkece
Ülke elden gitti zaten
Olsun, her ay kömür/makarna veriyorlar (!)
Bunların hepsi bi oyun sakın unutma
Umut bu diyarlardan gideli çok oldu 🐴
Bahçelievler güzel yer gömme mahallemi😄
Kimsenin umudu kalmadı ki
Kıbrısta bile buradan ucuz fiyatlarda
Bunu bu fiyata alanda akıl yoktur
Komedi resmen İspanya'daki evimi göstereyim sana
Hayır
Turistler şanslı
Yazık yavrum
Umut mu kaldi bu yobaz ülkede
Yazik tabi