Şu an bazı memurların emekli maaşı asgari ücretin altında...

Şu an bazı memurların emekli maaşı asgari ücretin altında...

Asgari ücrete yapılan zamda az ki zaten. Her halta %122 zam yapıyorlar vermeye gelince %50-60 diyorlar.
Memur konusuna gelirsek bunlar senede 2 kez zam alıyorlar. Basit örnek 10 bin maaşı var diyelim %30 zam aldılar maaşı %13 bin oluyor ikinci zamda %30 verildi diyelim ne oldu şimdi 16900 oldu şimdi. Olaya bakalım toplamda memur %69 zam almış oluyor. Kaldı ki hakları asgari ücretliken kat kat yüksek, ayrıca çalışma saatleri de daha düşük. Bide sendikaya değinmiyorum bile :)
Geçen yıla örnek verelim en düşük zabıta maaşı 8500 segmentiydi. Fakat geçen sene asgari ücret 4253 lira mı neydi 4250 de hadi, rakam 2 katı yani. Memur vs. hesaba katarsak makas iyice açılıyor. Ayrıca şu da var çalışma saatleri memurların filan çok daha iyi 4-5 dedi mi paydos onlara. Özelde ise insanlar napsın acımasız patronların ezilmelerine mahkum devlet kasıtlı göz yumuyor.
Toki taksitleri memur zammına endeksli diye asgari ücretliler korkmuştu. Ben de demiştim ki "Ulan memur zammı nedir, içinden geçersiniz. İlk yılı öderseniz devamını gittikçe rahatlayarak ödersiniz." diye ama dinlemediler.🤓
Cevap
3Cevap
halen istenilen seviyede değil
zaten %25 yilda iki sefer :)
kaldiki az :)
yani o da yuzde 50 gibiydi hatta ilk bolumu %30 yaptilar :)
ama su var 2004 de en dusuk emekli maasi asgari ucret kadardi :)
Ama 2023 itibarıyla Lozan bittiği için dünya devi olacaktık. O nedenle en düşük memur maaşını 14,788 dolar olması lazım.
hahahaha bu hukumetle zaten butun enfilasyon rekorlarini kirdik :)
dahasi hergun yeni bir yalan da buluyorlar :)
Yılda iki kez yapıldığı icin Bu kadar düşük yapılmış öyle duydum haberlerde...
Dün yüzde 25di bugün ona da zam geldi yüzde 30 oldu.
Ancak halen istenilen seviyede değil ve ben kendi adıma memnun değilim
oyle gibj
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?