Güncellemeler
1 yıl
Amerika Birleşik Devletleri 5455 Dolar Türk Lirası Karşılığı 185238 TL
İsviçre 4900 Chf Türk Lirası Karşılığı 197160 TL
Almanya 3000 Euro Türk Lirası Karşılığı 11320 TL
Lüksemburg 2571 Euro Türk Lirası Karşılığı 96 Bin 882 TL
İsviçre 1400 İngiliz Poundu Türk Lirası Karşılığı 62 Bin 588 TL
Fransa 1766 Euro Türk Lirası Karşılığı 66530 TL
Hollanda 2070 Euro Türk Lirası Karşılığı 77980 TL
Belçika 1729 Euro Türk Lirası Karşılık 65150 TL
İsveç 18000 İsveç Kronu Türk Lirası Karşılığı 59550 TL
İsviçre 4900 Chf Türk Lirası Karşılığı 197160 TL
Almanya 3000 Euro Türk Lirası Karşılığı 11320 TL
Lüksemburg 2571 Euro Türk Lirası Karşılığı 96 Bin 882 TL
İsviçre 1400 İngiliz Poundu Türk Lirası Karşılığı 62 Bin 588 TL
Fransa 1766 Euro Türk Lirası Karşılığı 66530 TL
Hollanda 2070 Euro Türk Lirası Karşılığı 77980 TL
Belçika 1729 Euro Türk Lirası Karşılık 65150 TL
İsveç 18000 İsveç Kronu Türk Lirası Karşılığı 59550 TL
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
adalet yok işte
Asgari ücret değil onlar ortalama maaş. Yoksa Almanya da 2 bin Euro kazanan var.
Asgari ücret olarak geçiyor neyse ortalama maaş bile olsa bizim Türkiye, ye göre kat kat fark var bunun sebebini sordum Yunanistan da bile asgari ücret düzeyi 830 euro yaklaşık 31 bin küsürlü bir ücret yapıyor bizde bu tutar 17 bin tl fark yine baya var çok mu gelişmiş ülke Yunanistan tabi ki hayır Yunanistan bir İstanbul Nüfusu yapmıyor mesela bunun sebebini ben soruyorum nedeni ne?
Yunanistanda ortalama maaş 1250 Euro civarı yani 50 binden az ama orada fiyatlar çok düşük. Burada ortalama maaş az evet
Nüfusla bence alakası yok bizim Almanya ile Fransa ile nüfusumuza çok uzak değil ama farkı görüyorsun işte Türkiye bir işkence yuvasıdır her şeyi ile eğitim kültür sanat adalet siyaset
Nüfus demedim ki. Sen kendi kendine soru yazıp cevapliyon
Bunun sebebini hala söylemedin?
Çünkü onlar bizden zengin. Sebebi bu.
Sebebi bu değil orada adalet var hukuk işliyor burası boş ve yani çok saçma bir yer burası anladın mı yönetim beceriksizliği sadece başka açıklaması aslında tok
Nerede yaşıyorsun
Edirne, de
Ama abartmaya gerek yok. 50 bin alsan burada da yaşarsın
Bir de şu var gelişmiş ülkelerde Abd Almanya Fransa Hollanda Belçika vesaire işte buralarda bir de asgari ücretli sayısı da az ortalama maaş almıyorlar oran olarak en fazla yüzde 10 olsun Türkiye de bu oran yüzde 60 70 mesela bu da eğitimsizlikten geliyor sanırım
Evet zaten öyle. O yüzden onlar için asgari ücret değil ortalama maaş önemlidir. Bu tablo ortalama maaş yoksa Almanya da 200 Euro kazanan var
2000
Benim maddi durum Türkiye ortalamasının zaten üstünde sadece cevapları merak ettim Türkiye işkence gibi bir yer aslında
Ne kadar mesela
Söyleyemem ama 50 binden fazla
60 80 arası mı
Denilebilir kazanç öyle
Sen ne okuyorsun
Bizim başımızda ekonomi dehası reis var
Sorun yok :)
Nüfus olarak baktığımızda Almanya ile aynıyız neredeyse ama orada asgari ücret 3 bin euro 113 bin civarında aylık maaş türkiye 17 bin tl bu uçurum neden diğerlerine bakarsak İsviçre mesela 8 milyon nüfus var Türkiye 85 milyon daha fazla olması lazımken Türkiye de asgari ücretin İsviçre de bu asgari ücret 197 bin chf ya da Yunanistan 830 euro asgari ücret 31 tl civarında bir şey yapıyor nüfus mu 10 milyon ikisini topla anca İstanbul nüfusu yapar bunun nedenini soruyorum mantıklı açıklama istiyorum
Bu boyle ölçülmez sorma seklin dogru degil onemli olan o ülkedeki maasin alim gücü ulke enflasyonu arti gıda enflasyonu :)
Ha hos bunlarda da 3. Dunya ülkesiyiz son bir yılda paramız ne kadar devalüasyon geçirdi bu açıklar zaten :) hatta genel secim ve 3 ay sonrasi :)
Yani bu hukumet bu ülkenin ekonomisini bitirdi ve hergunde kötüye gidiyor
O yüzden cokda cevap aranacak bir durum yok ancak zimbabve somali gibi 3. Dunya ülkeleri ile bir kıyas yaparsan başarılı çıkarız:)
Avrupa Birliği sonra neden Türkiyeyi almıyor oluyor gerçekten komik insanımız
Avrupa Birliği içinde ekonomimiz onemli degil cunku yabancı yatirimciya açılan 1 ulke 1 senede bu bahsettiğin kaliteye gelir sorun hukuk sistemimiz ve insanhaklarina olan saygımızda :)
Son iki yılda neredeyse tüm yabancı yatirimcilar bu ülkeden kaçtı:) sen gazetecini vekilini dusundu konuştu diye vatandasini hapse atarsan kimse senle işbirliği yapmazzzzz:)
maalesef.
Amerika da yaşamak vardı
Nüfus olarak baktığımızda Almanya ile aynıyız neredeyse ama orada asgari ücret 3 bin euro 113 bin civarında aylık maaş türkiye 17 bin tl bu uçurum neden diğerlerine bakarsak İsviçre mesela 8 milyon nüfus var Türkiye 85 milyon daha fazla olması lazımken Türkiye de asgari ücretin İsviçre de bu asgari ücret 197 bin chf ya da Yunanistan 830 euro asgari ücret 31 tl civarında bir şey yapıyor nüfus mu 10 milyon ikisini topla anca İstanbul nüfusu yapar bunun nedenini soruyorum mantıklı açıklama istiyorum
Tl nin zayıflığı
Bunun nüfus ile falan da alakası yok bence bizim nüfusumuz Almanya ile aynı neredeyse ama farkı görüyorsun isviçre de 8 milyon civarı insan yaşıyor ama asgari ücrete bak 4900 chf 197 bin tl yanımıza komşu Yunanistan 830 euro aylık asgari ücret 31 bin tl civarında bir ücret yapıyor neredeyse iki katımız ama nüfusu az bu ikisini toplayınca anca İstanbul nüfusu yapıyor bunun nedeni ne diyorum ben bu mantıklı açıklama değil zayıflık