twitter.com/.../1610249220195291137
Memur ve memur emeklilerine %16,5, SSK ve Bağkur emeklilerine %15,4 zam! Bu zam neye yeter?
twitter.com/.../1610249220195291137
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Aralık ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla memur, memur emeklileri, SSK ve Bağkur emeklilerinin alacağı zam oranı da belli oldu. Memur ve memur emeklilerine yüzde 16.5, SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 15.4 zam geldi.
👉 TÜİK açıkladı zamlar belli oldu: Memur ve memur emeklilerine 16.5, SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 15.4 zam geldihttps://t.co/vDkxXF598S
— dokuz8haber (@dokuz8haber) January 3, 2023
%15 nedir %1 versinler 56 bin lira olan vekil maaşı en az 100 bin olmalı %1 işçi emeklisine yeterli %5 te memura yeterli azıcık tasarruf edin bu millet şikayet eder diye düşünmeyin seçim günü fikirler değişiyor ve sandıkta karar size dönüyor adam memnun aradan 3 ay geçiyor açım elim kırılaydı vermeyeydim diyor ama son 4 seçimdir elinin hiç kırıldığını görmedim :)
Cevap
18Cevap
Böyle zam vermesinler daha iyi 500 lira zam mı olur bu ekonomi de.
ben geçiniyorum siz fazla aç gözlüsünüz bence
Çok bile daha az vermeleri gerekiyor. İnsanlar hallerinden memnunlar. Şükür edip duruyorlar. %5 versen kim ağzını açabilir. Bence çok bile en fazla %5 vermeleri gerek. Allah başımızdakine zeval vermesin o olmasa ne yaparız diyen insanlar bunlar yani. Tek gayeleri kuru ekmek alıp onunla karınlarını doyurmak. Dünyayı gezmek, hobi edinmek , eğlenmek gibi gayeleri yok. Hanımlar akşama kadar evin içinde, erkeklerde kıraathaneye gider 2 çay içer. Beleş belediye otobüsünü kullanıp 2 tur atıp eve gelir. Bunların hayatı bundan ibaret. Onun için o kadar zam fazla bile olmuş.
senden daha mutlu oldukları bir gerçek
@ruhurevanı cahillik mutluluktur
En çok oyu aldıkları kesime en büyük kazığı atıyorlar. Fakat bu kesimin gözü açılmaya niyeti yok. Bence çok bile bu zam.
Cumhurbaşkanı bakalım refah payı ne kadar verecek.
O da verdikten sonra genel olarak yorumumu yazacağım.
şu an ki görünen miktar için yorum yazmaya bile değmez
Basın ampule oylari ya 🤣 güzel tiyatro yaptılar valla oy veren emekli memur düşünsün seçim yakın ona göre kararını versinler suriler kadar değeriniz yokkkkkkkkk
Asgariye %50den fazla geliyorsa emekliye neden %15 ?
EYT'lilere sponsor kimler olmuş belli oldu.. Sandıkta gereken yapılacaktır..
tuik rakamları belli ama zam oranları açıklanmadı daha
O zaman tayyip emeklilerden biraz zor oy alır, gerçi seçimde yapılmaz belki, geride olduğunu anlarsa anketlerde
Emekliye cok az zam vermisler en az 7 8 bin olmaliydi
Türk milletinin derdi ekonomi değildir asıl dert kimlik arayışı ve İmparatorluğu kaybettikten sonra ortaya çıka tarihi tramvadır..
Bence süper ölsün hepsi. Uyuyan halka her şey müstehak
Yeter çok bile memura bana kalsa asgari ücret bile fazla
nekadar zam okadar oy:)
Maalesef her şey zam geliyor.
Tayyip açıklama yaptı mı
şükretmek lazım onu bulamayanlar var amin
Hicbirsey
Emekliler ölsün mü ya. 😄🥲😬😬
Şükürcülere yeter
Olmaz
bunlara huzur hakki eklenicek hani reis diyorya bu da benden :)
sanki cebinden veriyor :)))
Borcu borçla ödemeye
Dalga geciolar
😂çok bile vermiş