- Para & Ekonomi konusunda 334 cevap paylaştı.
+1 yılSabun ve yumuşatıcı almak zorunda değilsin. Sütü de suyla karıştırıp kullanabilirsin, yoğurt evde de yapılır, şokella ve fıstığa hiç girmiyorum bile.
Dolayısıyla 4 mandalinayla 5 tl ye bitecek alışveriş senin müsrifliğin yüzünden 278 tutmuş. Böyle yapıp sonra hükümete laf edemezsiniz638 Yorumla- +1 yıl
sen ciddi misin?
- +1 yıl
Knk ne alaka lan kız alışveriş yapmış ayrıca ülkede her şey pahalı ama dediğin yapabilir ama yine hükümete laf etmeye hakkı var
- +1 yıl
Nolur hükümeti böyle saçmasapan, "onu alma, bunu kullanma" diyerek savunmayı, komik oluyorsunuz, karşınızda aptal yok. Ne demek sabun kullanma? Trol yorum yapmanın da bir adabı olur.
- +1 yıl
Ayrıca sadece 1 kg mandalina alsa bile 12 TL. Nerede var 5 liraya mandalina?
- +1 yıl
1 kilo mandalina alabiliyorken ekonomiden şikayet etmeniz çok komik. 1 kilo mandalina ya nerden baksan 8-9 tane vardır. Adam olana 1 ay yeter. Siz eleştirmek için konuşmuşsunuz
- +1 yıl
😂😂😂😂😂 doğru ya, yaşasın Erduvan ve akepe 👏👏👏
Soran+1 yılAhaha bir kılo mandalinayi eşim bir oturuşta yiyor
- +1 yıl
Ayda 360 TL mandalina gideri yaz kızım
- +1 yıl
Sana saman yedirmişler ot yeseydin böyle koyun olmazdın😅
- +1 yıl
😂 👏🏻👏🏻
- +1 yıl
Abi sabun fabrikan var galiba
- +1 yıl
Adam doğru diyor. Boykot yapıp paket ürünlerinden vazgeçsek, en fazla bir aya hükümeti yeneriz.
- +1 yıl
@BenKalenderMeşrebimm hükümeti yenemezsin. Zincir marketleri dize getirebiliriz
- +1 yıl
@Patience_dare hükümet ürün üzerinden vergi alıyor. Ürün satılmazsa vergi alamaz, kendisi de zaten vergiyle ayakta şu an. O yüzden tırtıklamadığı alan kalmadı.
- +1 yıl
@BenKalenderMeşrebimm vergi vs ok ama onlar da vatandaşın oylarıyla devletin başında. Kontrolünü sağlayamadıklarını düşünüyorum.
- +1 yıl
@BenKalenderMeşrebimm onlar ipin ucunu kaçırdılar seçim de kapıda
Ben inanıyorum ki tüm bunlar seçimle alakalı hazırlık
Hükümeti devirmek için - +1 yıl
@Patience_dare hükümeti devireceğiz anlamında söylemedim zaten 😄 zamlarda geri adım atmak zorunda kalırlar. Gerçi onun sağı solu belli olmaz, içsavaş çıksa silahları ortaya çıkarabilecek psikolojide biri.
- +1 yıl
@BenKalenderMeşrebimm Seçimin sonucunu tahmin ediyo musun 😂 ben ediyorum da
- +1 yıl
@Patience_dare hükümetin başındaki çok güçlü biri karşısına onun kadar güçlü biri çıkmalı. Mansur çıktı diyelim, başka biri yok gibi, komple görevinden almaya kadar gidiyor olay. Bilmiyorum valla. Kimse dünyaya kazık çakmadı ya diyerek son cümlemi söylemiş olayım 😄
- +1 yıl
@BenKalenderMeşrebimm hayırlısı olsun 🙏🏻
- +1 yıl
@Patience_dare büyük ihtimal yine kendisi kazanacak gibi. Ama en azından eskisi gibi yüksek yüzde ile değil daha düşük yüzde ile kazanabilir.
- +1 yıl
Aynen hayırlısı olsun 🙏🏻
- +1 yıl
Fakirim ama neşelendim sayenizde :)
- +1 yıl
Var ya, ortamı iyi trolledin. Tam zopalıksın hee 😂
- +1 yıl
@Reelsmena Ciddi ciddi bunu yazabilecek insanların olabileceğini düşünmüş olmak normal değil mi bu ülkede? Sokakta sorsan bunu diyecek tipitipler var.
- +1 yıl
Dışarıda şişe ile su almayıver, evden çıkmadan musluktan iç, suya para verme diyordu biri, 35 derece yaz sıcağında
- +1 yıl
@Banker_Bilo yahu orası öyle de ama adam bildiğin ağır ta**şak geçmiş yani bunu da anlarsın bence
- +1 yıl
@Reelsmena Vallahi okuyunca "ağır akepeliyse bunları ciddi ciddi düşünüp yazmış olabilir" dedim. 20 yıl önce olsa ya magic mushroom, ya meth, ya ecstasy kafası diyebilirdim.
- +1 yıl
Ohaa be bu nasil kafa. Ekmekle karnimiz doyar nasılsa. O zaman başka şey almayalim ne gerek var ki. Hayatta kalsak yeter.
- +1 yıl
@Pırasalıbörek Hepimizle t**şak geçmiş 😂
- +1 yıl
@Banker_Bilo Ewt sonradan okudum hepsini. Yine de dalga geçmiş olması güzel. Çünkü bu lafları edebilecek potansiyelde insan çok güzel ülkemde hshdhd
- +1 yıl
SDJKLGHASKJGHASOLFGAS çok iyi ya
- +1 yıl
En İyi Cevaplar
Para & Ekonomi konusunda 368 cevap paylaştı. Şurada gelip yok yoğurdu kendin yapsaydın yok şu markayı alsaydı lüks almışsın diyen kafalar var gerçekten bu ülkenin insanı idrak edemiyor hiç bir şeyi. Herkes evde süt yapmak zorunda mı? Pınar süt ne zamandan beri lükse girdi? ya da dışarıdan yoğurt almak ne zaman lükse girdi? İyice saçmaladılar artık hepsi ezbere aynı şeyleri konuşuyor insanı deli ediyorlar.
511 Yorumla- +1 yıl
Hocam var ya onu yeme, bunu alma, şunu da evde yap diye akıl verenleri bir kaşık suda boğasım geliyor. Sokak röportajında "dışarıda su alma, çıkmadan evde musluktan iç" diyen bir sığır vardı.
- +1 yıl
@Banker_Bilo Aynı şekilde ayağını yorgana göre uzat onu yeme buraya gitme oldu olacak liste yapsınlar hatta maaş da almasın artık kimse her kapıya saman koysunlar biz onu yiyip yağmur suyu içelim pahalılık enfilasyon hiç bir şey kalmaz.
Soran+1 yılGerilemiş bir ülkeyiz ondan bu yorumları
- +1 yıl
Ucuz ve kalitesiz beslenme beraberinde zeka geriliği getiriyor maalesef. Çoğunun beyni ekmek ve makarna yiyip proteinsiz kalmaktan hamura dönmüş.
Soran+1 yıl@Banker_Bilo ahaha ay öyle deme bende hayvansal protein tüketmiyorum
- +1 yıl
Çok haklısınız
- +1 yıl
Hayvansal protein tüketmiyorlar da o yüzden böyle demedim ki. Bunlar bitkisel protein de tüketmiyor, sen vegan isen de bakliyat tüketiyorsundur. Bunlarda sadece karbonhidrat var.
- +1 yıl
@shepast_away Evde süt imal etmek mi? İnek mi besliyosun? 😱
- +1 yıl
Sepetlemişsin ama belki o da ironi yapıyordu
- +1 yıl
@Banker_Bilo Tahammülüm kalmadı inan ki şu insanlara nankörsünüz lafının ironi haline dahi tahammülüm kalmadı.
+1 yılMandalinalar çok güzelmiş afiyet olsun 😃
Artık ekonomik ile ilgili hiç bir şeye şaşırmıyorum ben 500 TL tuttu deseydin bile normal diyecektim 😃00 Yorumla
+1 yılSüt 5 kg alıyorum 60 lira yarısı yoğurt yarısını içiyorlar. Yani bu aldıkların sacma sapan şeyler. Bu kavanozda türkü pınar bunlar hep en pahalı markalar arasında daha uygun a alabilirsin bunları başka marka şimdi kalite diyeceksin emin ol hepsi aynı halt
112 Yorumla
Soran+1 yılYok kaliteli demiycem ama en uygunu bunlardı Torku da waffle yaparken kullanıyoruz açık süt mü 5 kg 60 tl
- +1 yıl
Evet açık süt kendim yaparm yoğurt ben bu hazır yoğurtlar bana yoğurt gibi gelmiyor
- +1 yıl
Sok u bırak başka marketlerde en uygununu araştırıp daha ucuz daha toplu alabilirsin diyorum yani marketler fena kan pahası
- +1 yıl
Sabunu ve yumuşatıcıyı da mı evde yapalım? Mandalinayı da mı evde yetiştirelim?
- +1 yıl
Hayr market yerine manavdan pazardan alsn market feci kazikliyor
Soran+1 yılBurada kilosu 13 liraya aldım pazarda 15-20 lira mandalina kilosu marketler indirimleri takip edince çok daha avantajlı pazarlardan
- +1 yıl
Pazarda mandalina 15 lira ise market ucuz vallahi. Mahallenin manavından 3 gün önce 12 liraya aldım.
- +1 yıl
burada 5 ya da 7 lira
- +1 yıl
Orada 5 lira olan mandalina benim mahalledeki manava gelene kadar 12 lira oluyor işte.
- +1 yıl
Az sakin ol anladk
- +1 yıl
Sakin yazdım zaten, niye yanlış anladın ki?
- +1 yıl
Tamam bisey yok hakkımızda hayırlısı ya zor dönem
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
58Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılÇok pahalı gerçekten
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 597 cevap paylaştı.
+1 yılEn basit temel ihtiyaçların bile bu kadar pahalı olması çok üzücü. 278 liranın senin bütçendeki etkisi, karşılığı olan 14 Euronun Almanya'da yaşayan birinin bütçesine olan etkisinden fazla olmamalıydı. Satın aldığımız temel ihtiyaç maddelerinin TL fiyatlarının 20 TL/Euro kurdan hesaplanan Euro karşılıkları, Almanya'daki market fiyatları ile yaklaşık olarak aynı, sorun şu ki, gelirimizin Euro karşılığı Almanya'nın üçte biri, beşte biri. Yani fakiriz işte.
11 Yorumla- +1 yıl
Buna dislike bırakan nesini beğenmemiş ki?
Bu kadarlık şey mi 278 tl tuttu? Gerçi şaşırmıyorum ülkede fiyat istikrarı denen bir şey kalmadı.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 390 cevap paylaştı. Yuh o kadar süt, yoğurt bile almış sadece onlar 300 tutmaliydi baya baya ucuza getirmişsin
( kusura bakma artık fiyat algısı kalmadı bende )🤣🤣🤣
17 Yorumla- +1 yıl
Bana da uygun geldi 😁
Soran+1 yılAhahah
- +1 yıl
Gerçekten bu alışverişi ben yapamam
Üşenmesem markete gidip aynılarından alcam 😂
Soran+1 yıl@Patience_dare al al zamlar gelmeden al
Soran+1 yıl@Patience_dare üşeniyorsan da şok uygulamasini indir onlar getirsin
- +1 yıl
Şok var yakında
Ama gerçekten iyi tutmuş
Anamizi avra dimizj sulal emizi hadi ordan bu iktidar ama bir sey diyemiyorum koyun mal olursa coban ne yapsin malum partiye oy veren oc lari sizin yedi cedi nizi skm
10 YorumlaMetro markt gidiyorum eti balığı sütü derken 3000₺ tutuyor yaklaşık. ara alışverişi yakın marketten yapıyoruz. 1 yıl önce yarısını ödüyordum sayılır
00 Yorumla
+1 yılHiç bir şey düşünmüyorum artık normal geliyor tek bir yağ alıpta çıkabilirsin bu fiyata tabii ama normalleştirilmemesi gerekir
00 Yorumla
+1 yılYarısından fazlası süte gidiyor zaten. Pahalı her şey.
05 Yorumla
Soran+1 yılEvet süt bir anda zamlandi 4-5 lirayken bir andA 15-20 kere yukseldi
- +1 yıl
En son 19 falandı pınar süt.
- +1 yıl
4 litre Pınar sütü 62 liraya almış, süt ucuz, diğerleri pahalı.
- +1 yıl
@Banker_Bilo Sözde %1 yağlı dostum süt bile denemez süzmüşler zaten. Normallerinin yağ oranı %3.5.
- +1 yıl
Biliyorum ama tam yağlı sütle yarım yağlı arasında genelde yüzde 10 fiyat farkı olur. Yani 15,50 TL olmasının nedeni yarım yağlı olması değil. 4 tane litrelik yarım yağlı Pınar sütü kampanyadan kapatmış 62 liraya.
+1 yılboş ver gel biz el ele yurt dışına kaçalım mülteci olarak.
Bu pahalılık a bişi olmaz artık00 Yorumla
+1 yılDüşündüğüm şey pınar sütyerine ucuz süt alırdım ben oldu bu ülke bana bunu düşündürttü
00 YorumlaAllah sonumuzu hayir etsin hersey cok pahali kirada oturanlar napicak😔
00 YorumlaMis, Amigo fason ürünler.
Bırakın şu fason ürün tüketmeyi.
00 YorumlaHepsi yerli ürün bir de sorsan doları bahane ederler
00 Yorumla
+1 yılSütü ve yoğurdu açık almalısın. Eğer sık tüketiyorsan bu maliyetin önüne geçemezsin
00 Yorumla
+1 yılDaha az olması beklenmezdi. Her şey pahalı maalesef.
00 Yorumla
+1 yılAsgari ücrete zam geldiği sabah süte zam geldi 😂
00 Yorumla
+1 yılBenim düşünceme göre Ekonomi kötü aslında şu an bu aldıklarını iyi neredeyse b
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYılbaşından sonra 500tl tutar bunlar, asgari ücrete çok zam yaptı tayyip, yine enflasyon sarmalını başlattı daha da azdırarak
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılverneli kasa arkasından almışsın😀şok... şaka bi yana, berbat durum😒🤷♂️
05 Yorumla
Soran+1 yılEvet sanal marketten aldım oda yoğurdun kapağı açık gelmiş 😖
Cevap sahibi+1 yılhemen şikayet et, ciddiyim. internetten alınan krem peynirin tarihi geçik gelmiş, şikayete gelmişti kadın soktan
Soran+1 yılO kadar zor geliyor kiii 😌 kullanırım bişey olmaz tarihi geçmemiş zaten sadece tarihi yakın Ocak 11 e kadar 😅
Cevap sahibi+1 yılyok yoğurt için söylemedim yani dün de ben böyle bir olaya şahit oldum
Soran+1 yılArarım söylerim belki
+1 yılÇok lüks şeyler almışsın mandalinaya ne gerek var herkes vitamin mi almalı sanki. Bir de dörtlü katı sabun alacaktın hem duş alırdın hem elini yıkardın ne gerek sıvı sabuna 😂😂
00 Yorumla
+1 yılburada tutsa tutsa max 15-20 Kanada doları tutar. Türkiye'de her şey dolarla geldiğine göre gayet normal efendim..
00 Yorumla
+1 yılo fiyata bunlar mi sadece ya ne hale geldik sonunda hic iyiye gitmiyor
00 Yorumla
+1 yılÇok iyi ben 2 ped 2 dondurma çikolata vücut spreyi aldım 230tl verdim
00 YorumlaYılbaşından sonra gör sen
20 Yorumla
+1 yılbence ucuz bile tutmuş
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle mi 🙄
- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBuram buram. Şok market kokuyor
02 Yorumla
Soran+1 yılAhah evet com severim şok yogurdu
- +1 yıl
Afiyet olsun ben denemedim
Para & Ekonomi konusunda 344 cevap paylaştı. Yazık para bildiğin çöp olmuş
04 Yorumla
Soran+1 yılNedenn 🌼
Soran+1 yılTabiki kalmadı bende ne gerek var Torku aldın sabun aldın falan diyicen sandım 😂
Süt ürünleri çık pahali
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet bide Temel ihtiyaç 🙄
Soran+1 yılKesinlikle öyle net iki yıldır sinemaya gitmiyorum gidemiyorum
bunlar iyi günlerimiz desem.
02 Yorumla
Soran+1 yılHiçbisey yok yoğurt ve süt alıyorsun nerdeyse 500 lira veriyorsun
Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı. yumuşatıcının zararları
06 Yorumla
Soran+1 yılYa evet ama diğer türlü de iğrenç kokuyor çamaşırlarrr 😢
Soran+1 yılSüt 4 tane 62 TL
Soran+1 yılŞokta indirimli almak istersen 4 lü.. nasıl olsa ocakta zam gelecek diye aldım
Bedavadan biraz pahalı
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 330 cevap paylaştı. Yılbaşından sonra orası 400 olur
10 Yorumla
+1 yılResimdeki ürünlere göre iyi bile
00 Yorumla1 hafta sonra aynı şeyleri al 390 lira tutar
00 Yorumla
+1 yılŞaka gibi yorumlar yemin ederim 😂
00 Yorumla
+1 yılKazık bedava bu ülkede
00 YorumlaBu ekonomide bu fiyat normal
00 YorumlaBu zamanda normal herşeye zam zaten
00 Yorumla
+1 yılİstikrar sueuyir Türkiye büyüyor
00 YorumlaKüfürden başka bir şey düşünemiyorum
00 Yorumlabu duruma göre iyi
00 Yorumla
+1 yılSüt 4 lü normalll tabi
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 637 cevap paylaştı.
+1 yılDurmak yok yola devam
00 Yorumla Türkiye için olağan bir durum
00 Yorumla
+1 yılBu zamanda normal zaten herşeye zam
00 Yorumla
+1 yılBİM den mi aldın
00 Yorumla
+1 yılKahrolsun bağzı şeyler...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOrdaki miss yogurt gibi hissediyorum jdjd
00 Yorumla
+1 yılAz bile tutmuş
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet mutlu oldum şu an çok diyen kadar az bile diyen de çok 😂
- Para & Ekonomi konusunda 385 cevap paylaştı.
+1 yılÇok değil normal
01 Yorumla
Soran+1 yılAa bana çok geldi
+1 yılBence iyi bile.
03 Yorumla
Soran+1 yılÖyle mi diyosun
- +1 yıl
Dünyaları almışsın. 😂
Soran+1 yılHahah yok beeeee
Masallah
06 Yorumla
Soran+1 yılÇok değil mi
+1 yılUcuz tutmuş kanka
08 Yorumla
Soran+1 yılUcuz mu
- +1 yıl
Valla bana fazla gelmedi
Soran+1 yılBanada sadece süt uygun geldi 4 tane 62
- +1 yıl
Haa orada dört tane süt mü var baya uygun o zaman knk naptın ne indirimi bu
Soran+1 yılValla şoka gidip alabilirsin aynı ürünleri aynı fiyata ya da şok kapıdan aldım ben ordan da alabilirsin direk getiriyorlar
- +1 yıl
Teşekkürler canım :)
Soran+1 yılRica ederim 🌼
- +1 yıl
Dost marka süt fiyatına Pınar almışsın. Pınar süt 1 litre 25 TL oldu.
Gizli Üye(36-45)+1 yılAsgari ücrete gelse ne olacak durum ortada
01 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikleee bide bunlar zamsız halı
Gizli Üye(36-45)+1 yılouuuuuuii erduan erduan erduan
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılNormal bence
00 Yorumla
+1 yılHükümeti ve seçimleri
00 Yorumla
+1 yılUcuz bile valla sevinmek lazım
00 Yorumla
+1 yılŞaşırmadım normal artık üzücü bir durum
00 YorumlaBişey düşünemiyorum artık. Ekonomi nanay.
00 Yorumla- Devamını Gör (29)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat