1999 yılında 1 dolar 315 tl ise şimdi nasıl 18 tl oldu bilen var mı bu kadar mı çok düştü?
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Altı sıfır atıldığı için tabi ki. şu an dolar çok kötü durumda
dovizgrafik.com/.../30-yillik-dolar-grafigi.html
al burdan bak
o zaman 0,31 tl idi şimdi 18 tl anlayabiliyormusun
Tamam annemle bir tartışma yaşadık da altın mı biriktirelim dolar mı biriktirelim dedik ben dolarcıyım her zaman annemde diyor ki işte 1999 yılında 315 tl idi paranın değeri kayboluyormuş dolarda o yani
6 sıfır atıldığını unutmuş teyzeciğim
doğru
yanlış şeyi referans alıyorsun. En iyisi sen kuru fasulyeden git. O yılda kaç kg alıyordun şimdi kaç kg alıyorsun diye bak
Tamam annemle bir tartışma yaşadık da altın mı biriktirelim dolar mı biriktirelim dedik ben dolarcıyım her zaman annemde diyor ki işte 1999 yılında 315 tl idi paranın değeri kayboluyormuş dolarda o yani
dolarda enflasyon var biliyorun annenin değinde haklılık var ama bizim para daha kötü:)
Haklılık var ama dolar da hiç bir zaman paran erimez annemin dediğine göre dolar da eriyormuş paranın değeri
annen doğru söylüyor.
erimekte kastım öyle değil tl nin karşısında dolar eriyor ama ben tl deki paramı dolara çeviriyorum öyle erir mi?
pardon doların karşısında tl eriyor
dolarda %7 enflasyon yani değer kaybı var şu anda. Paran yine de eriyor ama sen tabi tl olarak bakınca kardaymış gibi göüyorsun. Şunu yaabilirsin dolara çevirip faize koyabilirsin paranı
Tamamdır teşekkürler
estağfurullah
En iyi yatırım aracı altın dolar karşılıksiz basılıyor dünyada değer kaybediyor
Ama her şeyin yükselişini dolar belirliyor dolar yükseldiğinde altın yükseliyor dolar düştüğünde altın düşüyor
Enflasyon artıyor dünyada altını faiz artırarak baskiliyorlar kriz dönemlerinde en iyi yatırım aracı altındır Türkiye bile altın alıyor
doları baskılıyorlar ben her zaman dolarcı olmuşumdur 2nci dünya savaşında Amerika süper güç olduktan sonra bütün dünyadaki herkesin altınını rezerve edip dünyaya dolar satmıştır bu yüzden bütün para birimlerinin yükselişini dolar belirler
İlk başta dolar altın karşılığı başlıyordu şimdi karşılıksız basılıyor pandemi döneminde geçmiş zamanlardan daha fazla para bastilar trilyonlarca dolar dolar rezerv para sadece dünya altın standartina geçmeye çalışıyor dolar eskisi kadar değerli değil Türkiye gibi ülkeler hariç her yerde dolar değer kaybediyor
Dolar Avrupa Birliğinin parası olan doları geçti
Euroyu geçti
Faiz arttığı için geçti bir ara paranın değerini arttırmak için faiz arttirdilar enflasyon var ABD'de fiziki altına yatirim yap yapıyorsan dijital altın alma dünyada çoğu altın fiziki değil dijital altın o yüzden altın gerçek degerindr değil
Dolar gibi Euro da değer kaybediyor onlar da çok para bastilar
Anladım kimisi de doların baskılandığı için kendi değerinde olmadığını söylüyor bakalım göreceğiz teşekkürler bilgi için
Cok para basılıyor Amerikan tarihinde toplam basılan para sayısı pandemi döneminde basılan paradan az kat kat hem de paraya yatırım yapma her yerde para değer kaybeder mala ve altına yatırım yap pişman olmazsin
Dolar Türkiye'de baskilsniyor zaten
Diyen doğru demis
Borsaya yatırım yapıyorum
Evet baskılanıyor şu an doların gerçek değeri bu değil
Türkiye borsasını bilmiyorum ama ABD borsasi balon çünkü millet parayi buldu borsaya yatirdi nerede patlar belli degil
Türkiye borsası da bir zaman balondu da patladı şimdi normal ben uzun vade de yatırım yapıyorum öyle al satla uğraşmıyorum
Enflasyonist ortamlarda en iyi yatırımlar altın ve mal mulktur pismsn olmazsin kaptigini alacaksın
Evet haklısın borsaya yatırım
6 adet sıfır attık. 1 milyona 1 YTL dedik sonra da 1 YTL’ye 1 TL
Altı sıfır atıldı falan.
Paramız pul olmuş
1990 da da 37147 idi