benim paramın %90 ı borsa da işlem görüyor ve ileride ne olur bilmiyorum , borsa şu an için güzel gidiyor ama seçim zamanı büyük risk , sizce napılır?
hisse senetlerinden çıkıp fon topluyorum dolar euro altın gibi daha iyi olacak gibi peki ya siz?
benim paramın %90 ı borsa da işlem görüyor ve ileride ne olur bilmiyorum , borsa şu an için güzel gidiyor ama seçim zamanı büyük risk , sizce napılır?
hisse senetlerinden çıkıp fon topluyorum dolar euro altın gibi daha iyi olacak gibi peki ya siz?
Ben hisseleri sattım 2 senedir tutuyordum. İyi para kazandık. Buradan bir düzeltme gelip 6000 e gidersek şahane olur. 6000 üstünü beklemediğim için altın veya yabancı fonlara geçeceğim. Seçime 3 ay kala borsadan uzak durmak gerek.
bende fon alsam fena olmaz sanırım bende ;
vestl
thyo
enjsa
tuprs
sise sahol
var
Cevap
4Cevap
Bence altın daha iyi olabilir
onu düşündüm , sabit kalır ya da çıkar ama şu dolar fırlayacak ama bunun çıkmasından faydalanmak için dolar ve euro olarak düşündüm.
biraz araştırınca dolar , altın ve euro dan daha mantıklı olarak fonlar geldi aklıma.
bir de şöyle bir şey buldum ;
dolar var , birde abd bankasının kendi bastığı dolar mı ne daha farklı bir dolar muhabbeti var ondan aldım biraz fon , içinde faiz de işletiyor
fon alıp riski dağıtmak mantıklı gibi , altında sadece kendimi korurum eskisi gibi at gibi gitmiyor şu an
Seçime kadar halka arz furyasını kaçırmayacağım. Diğer yatırım araçları pek bir şey kazandırmadı. 2022 senesi borsanin altin çağı oldu.
her şey çöküşe geçebilir para değer kaybetmiyecek gibi görünüyor
para değer kaybedecek hemde köpek gibi. dolar 30 tl civarına çıkacak. yani ortama % 50 kar getirisi olacak
yani özetle dolar %50 artınca tl de %50 değer kaybedecek
İktidar rakamlari düşük bile gösterebilir ben imkansız bir şey göremiyorum bu iktidarda. Takip et herşeyde indirme geçecek
sanmam para yok düşük gösterse nolcak cari açık enflasyon sonra bom bom bom .
daha yeni katar ya da suudi arabistan dan 10 milyar dolar hibe geldi. çok fena işler dönecek çok.
sürekli zarar ediyor doların karsısında eziliyoruz. devlet doları sabit tutmka için sürekli yurt dısından dolar satın alıyor.
yani gidip 18.5 tl ye 1 dolar alıyor gibi düşün . doları sabitlemek için atıyorum 18.5 milyar tl lik dolar alıyor. piyasada doları öyle sabit tutuyor.
herseyi geç kötü günler geliyor
dolardan başka yatırırım yok
zaten fon olarak dolar , euro avrupa piyasası , abd borsası falan alıyorum hisse senedi olarak da yurt dısı iş yapan hisseler kalacak sadece gerisini yine fon alacağım.
fonlarımı 40-50 bin tl seviyesine çekebilirsem benim için iyi olacak
Bilmiyorum bunu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?