Cumhurbaşkanı Kabine toplantısı sonrası açıklamış. Terörden temizlenen Gabar Dağı'nda 150 milyon net petrol rezervi keşfi yapılmış. Yaklaşık değeri 12 milyar dolarmış. Hali hazırda 4 kuyudan yüksek kalitede günlük 5 bin varil üretim yapılıyormuş.

Cumhurbaşkanı Kabine toplantısı sonrası açıklamış. Terörden temizlenen Gabar Dağı'nda 150 milyon net petrol rezervi keşfi yapılmış. Yaklaşık değeri 12 milyar dolarmış. Hali hazırda 4 kuyudan yüksek kalitede günlük 5 bin varil üretim yapılıyormuş.

Ne kadir cahil bos beles insan var burada... Dogal gaz bulundu nerede diye soranlar gidin acın bakalım şu an orada ne calısmalar oluyor hop buldum kullan oyle mi 2000 metre derinlikte olan gazı cıkarmak için sadece 3 gemi calısıyor dünyada ki en büyük projelerinden biri bunun boru hattı var baglanması var az vicdani olan zaten acıp izler alanı yeri yapılanları bos beles konusmak yerine 180 km boru hattını hadi gidin hemen kurunda görelim cok şükür oldu denizin altında önce inşaaatlar başladı sonra deniz tabanına bir üretim sistemi kuruldu 2200 metrelik bir yere nasıl kuruldu düşünen var mı türk mühendisleri tebrik ediyorum gercekten 10 da boru hattını döşediler sıra petrolda. 6 bin çalışanı olan mega bir proje bos bos atıp tutsunlar anca
Doğal Gaz noldu? 😊 Karadenizde rezerv bulduyduk...
Uzaya da bişey yapacaktık bi ara... Napacaktık adam mı yollayacaktık 😊? O kadar şey deniyor ki unutmuşum bak..
İşte hep bunlar gündem yaratma telaşında...
Çıkarın o zaman be ya.. Çıkarın da görelim.. Seçim öncesi mi bulunmuş?
Doğalgaz rezervi keşfedildi doğalgaz fiyatlari hala vergilerle zamlı fiyatla. Baraj santral o bu kurduk dediler elektrik yine vergili zamlı. d
Her seçim yaklaşınca bir keşif oluyor seçim sonrasında ise o keşif kayıp ve her şeye zam. Güzel taktik
Arz talep açısından baktığımız zaman evet düşmesi gerekiyor. Ancak enflasyon ve döviz nedeniyle yükselen petrol fiyatları, fırsatı değerlendirmek isteyenlerden dolayı büyük bir değişim yaşamaz.
Daha az maliyet / daha çok kar. Buna kim hayır der ki?
Cevap
43Cevap
Seçim öncesi hep bir şeyler buluyorlar..
Nedense hep hükumet göze batınca bir şeyler keşfediyorlar vs. gündem değiştirmeler falan filan.
Neyse gelelim mevzuya 12 milyar doların tamamı ülkeye kalmaz muhtemelen özel sektöre ki genelde yabancıya veya yandaşa gider bu. 12 milyar dolardan ne kadarı ülkeye kalacak?
Bakır madeni mesela yandaşa gitti hatta ihaleye bile sadece 2 şirkete açtılar ki diğer firma itiraz bile etti buna. Verilen teklif 1 milyar dolar bile etmiyordu ama 30 milyar doalrlık maden rezervi var hani. 150 milyon dolar belki eder adamların teklifi ama madenin değeri 30 milyar dolar :)
Devlet kendi yapsa daha iyi olur ama yandaş kazanmalı yandaş önemli :)
Fiyatlar düşmez. Dünyada petrol fiyatı düşerse o zaman düşer anca.
Gündem değiştirme, AKP seçmenini kandırma haberidir. Gerçek bile olsa, petrol fiyatı dünya piyasasında belirlenir, varili 90 dolar olan petrolü 50 dolara satmayız, yani akaryakıt fiyatları düşmez. Pompa fiyatlarında yakıt fiyatının 2 katı vergi var.
Zamanında Zonguldak'taki kömürü bile Fransızlar sömürmüştü...
Bugün senin çay, şeker, fındığını bile yine yabancılar sömürüyor...
Petrolü mü sana bırakacaklar?😏
Nükleer Santral de Nükleer Santral diyordu, noldu?
İhaleyi Ruslar kaptı!..
Bize de "Milli 💩" kaldı...
Hep keşfediyor ama fiyatlara yansımıyor ne hikmetse. Doğal gaz buluyor ama fatura gelince nedense şoklanmış tavuğa dönüyoruz. Seçim yaklaşınca nedense rezerv patlaması yaşar olduk, ne hikmetse hepsi de 2023.
Miller g zekalı. Bulunan doğal petrolün hemen sonraki gün kullanılacağını sanıyor. Ne kadar çok cahil var ülkede. Petrolden mühendislikten anlamaz herşeye yorumu var mk
Trilyon net varilde olsa asla değişmez. Tam tersi zam gelit Türkiye de. En rahat kazançları , kârları ; petrol - alkol - tütün ve ürünleri ve otoyol geçişleri..
Hayır. Uzun uzun açıklardım ama gerek yok, kısaca petrol veya gaz fiyatlarını şu an için etkileyecek bir durum yok mevcut buluşlar için.
Türk siyasetinin kendini ispatlama reklamlarından biriside seçimlere girilen senelerde petrol bulunmasıdır. bu olay 50 senedir var. değiştirin artık şunu. başka bir şey yapın. hep aynı şeyler kabak tadı veriyor.
Hayır daha da pahalınir. Karadenizde de gaz bulduk dendi hatta müjde olarak açıklandı ama şu an ki doğalgaz fiyatlarına bakınca anlıyoruz.
Biraz mantikli ol. Doğalgazı bulduğun gün hemen çıkıyor mu sanıyorsun! Bunun icin tesis gerekiyor. O gaz denizin alt8ndan çıkıyor, kolay değil boru döşeniyor. Normalde bu birkaç yıl alır. Adam seçim icin 2023 e yetiştiriyor. Bu da çok kısa bir zaman normalde. Yaparsa tabi. Gorecegiz
@Copernicus neden peki devlet kendi değilde yabancıya işletme hakkı veriyor? Devletin işletecek sermayesi mi yok? Köprü açtık dediler, işletme hakkını yabancı şirketlere verdiler bir de üstüne eğer sayı tutmazsa zararı devlet eliyle biz ödeyeceğiz dediler. Her yıl sayı tutmuyor devletin kasasından milyonlarca dolar bayramlarda ücretsiz geçiş olacak diyorlar sayı ne hikmetse sadece bayramlarda tutuyor. Bir de reklam yapıyorlar şu kadar araç geçti diye. Yersen tabi. Araç sayısı tutmayınca da senden benden çıkararak ödüyorlar. Bir anlaşma yapıyorsun bari adam akıllı bir anlaşma yap. Ne diye kendi milletinin parasını yandaşlara paslıyorsun
@Handsomehell01 devlet kendi yapıyor zaten mk! O kadar petrol gemisi boşuna mi alındı! Ama yabancıyla işbirliği yapabilir cunku Bu isler kolay değil. Eğer sen biliyorsan sen git yap
@Copernicus anlaman da sorun var galiba. sen o köprüden her yıl sayıştay raporunda köprülerden milyonlarca zarar gördüğün halde bu anlaşmayı devam ettiriyorsan bunda kasıt ararım ben. Bir de dolar bazlı anlaşma yapıyor yandaşları ile bilerek. Sanki Merkez Bankası rezervi dolar dolu da geçmesi imkansız sayıyı dolar bazlı garanti veriyor. Sen yap diyecek kadar ekonomiden anlamayan biriyle tartışmak ne derece mantıklı bu da ayrı bir konu. İşinize gelmeyince sen yap demek yerine biraz araştır bakalım her sene cebinden ne kadar alım gücün azalmış. Geçen sene ki asgari ücretle bu seneki asgari ücret ile aldığın her hangi bir ürünü kıyaslayarak cebindeki paranın nasıl eridiği ile ilgili ekonomi hesabı yaparak başlayabilirsin. Bir devlet düşün kendi ülkesinde yaşayan Sma hastası bebeklerin ilaç tedavisini karşılayabilecek parası yok diye ailelere dilenmesi için valilikten izin verir hale gelmiş. Ama siyasi partilerin seçim zamanı aldığı devlet kasasından yardım hiç eksilmiyor. Sizde 2023 diye kendinizi kandırın. Perşembenin gelişi Çarşamba'dan bellidir. Kendi ülkesinin vatandaşına faydası olmayan bir iktidardan hâlâ medet umacak kadar aklımı kaybetmedim ben. Göçmenler yüzünden bu ülkenin evlatları işsiz kalıyor neden? İş veren seni beni almak yerine sigortasız göçmen alıp vergi kaçırıyor. Bunu da İç işleri bakanı itiraf ediyor. Resmen hırsızlığa izin veriyoruz diyor. Ev sahipleri göçmenler daha fazla kira veriyor diye sana bana kiralık ev vermek yerine göçmenden iki kat alıyor. Bugün bir ev almak neden imkansız hâle geldi? Aldığın maaş ne kadar mesela senin? Hesapla bakalım o maaş ile kaç ay da bir ev sahibi olabilirsin artık. Evler neden uçtu? Diye bir sorgulamaya çalış bakalım bulabilecek misin cevabı
@Handsomehell01 mi g zekalı misin! Konu gaz, köprü degil! Köprüyü bana niye soruyorsun.
@Copernicus bir konuda söyleyecek laf bulamayan haksız insanlar hakarete başvurular. Hâlâ devletçi ekonomi ile özel ekonomi politikasını anlamayan küfürlü biriyle tartışmak zaman israfı benim için. Konu gaz değil konu ekonomi modeli bunu idrak edebilmeye başlarsan o zaman cevap yaz
@Handsomehell01 kardeş beyin özürlü müsün! Konumuz gaz! Devlet sistemi köprü bütçe bilmem ne degil! Bunları git cb ile konuş çalışma alanım degil.
@Copernicus gazın işletim hakkı neden devletin elinde değil de özel sektörde konu bu. Anlama özürlü olan sensin. Devlet eğer kâr edecekse bu karı kendi yapmak yerine özel sektörü neden zengin etme derdinde konu bu. Özel sektör kar etmeyecek olsa sence işletim hakkını kabul eder mi? Demek mi burada kar var. Eğer kâr varsa bu kârı devlet kazanmalı özel sektör değil. Senin beyin fonksiyonların bunu algılayamıyor
@Handsomehell01 bahsettigin konu Ne? Bana bununla ilgili link attim
At..
@Copernicus dostum linke ne gerek var Türk'iyenin doğalgaz şirketi hangi firma bilmiyor musun? Bak bakalım devlete mi ait özele mi? Aksa doğalgaz özel mi devlet mi bak bakalım.
@Handsomehell01 bunu akıl eden tek kişi olamazsın herhalde. Muhalif basın hiç mi bahsetmiyor bundan?
Aksa bi dağıtım şirket-i ve kazancı holding e ait
@Copernicus dostum biraz Fatih Erbakan'ın açıklamalarını dinle bence. Muhalif basını izlemezsen nereden bileceksin? Bak ben devletin geri dönüşüm arıtma tesisinde güvenlik olarak çalışıyorum. Sana bu çalıştığım yerde hükümetin taşeron şirketlerle yaptığı sözleşmeden bahsedeyim de algılarsın belki. Şimdi bu tesis ihale açıyor. Diyor ki tesisin güvenliğinden sorumlu olmak isteyen için kim ne kadar teklif veriyor. Benim şirket diyor ki atıyorum ben 100 bin veririm, öbürü diyor ki ben 150 bin veririm. Hangisi daha uygun teklif verirse hükümet ihaleyi ona verir. Bu sayede kasaya nakit para girer. Ee taşeron firmanın karı ne bundan? Devlet her güvenlik için maaşı kasasından verecek, asgari ücret 5.500 ama devlet taşerona her güvenlik için 10 bin veriyor. Bu taşeron firma da 5. 500 + 500 de prim adı altında güvenliğe 6 bin veriyor. Yani her ay 4 bin cebine para giriyor sadece bir güvenlikten. Tesiste 5 güvenlik var. 20 bin her ay kazanç elde ediyor. 15 ayda 300 bin elde ediyor. Bu rakamlar sallama tabi. Mantığını anla diye söylüyorum. adamların karı trilyonları buluyor. Güvenlik değilde doğalgaz olarak düşün bunu. Devlet doğalgaza zam yaptıkça taşeronun cebine giren para artıyor. Hükümet doğalgaz bulduk diyor ihale ile nakit para kazanıyor. Özel sektör işletip iki üç ay içinde verdiği ihalenin kat be kat fazlasını kazanıyor. O yüzden devletçi ekonomi olmadan hiçbir ülke gelişemez. Bak dün tarım ülkesi olan Türkiye bugün Buğday da Rusya'ya muhtaç durumda. Üretmezsen , yabancı devletlere muhtaç kalırsın.
@Copernicus Aksa bi dağıtım şirket-i ve kazancı holding e ait🤣 doğalgaz kuyudan borusuz geliyor galiba senin evine 🤣 dağıtım şirketi olmadan nasıl doğalgaz kullanmayı düşünüyorsun? Gelip kim doğalgaz döşüyor? Aksayı ara de ki bizim eve doğalgaz döşetmek istiyoruz. Adamlar diyor ki oradan boru hattı geçiyorsa gelip hemen döseriz. Boruyu devlet döşer ha boru döşeyen de özel firma bak. Tut şunun ucunu döşeyelim abi, hiç bir şey olmaz Fırat bu abi diye boru reklamı vardı. Hatırlarsan. Yanı devletin kendi ürettiği hiç doğru dürüst bir şey kalmadı şu an. Devlet boruyu kendi üretse devlet fabrikadsında, kendi doğalgazı dağıtsa, aracı taşerona her ay trilyonlar vermek zorunda kalmaz kasadan. Niye bunu yapıyor? Çünkü sıcak nakit para lazım kasa eksi rezervde. O yüzden enflasyon var bu ülkede şu an. Üretim yok, tüketim fazla bu da fiyatlara yansıyor bu da enflasyona sebep oluyor.
@Handsomehell01 kardeş üretimi sen niye yanıyorsun?
@Copernicus devlet çiftçiye teşvik vermezse nasıl üretim yapsın millet? Mazota hergün zam geliyor. Örneğin süt ürünleri neden şu an kıyma ile aynı fiyata geldi hiç araştırdın mı? Zarar edeceksem neden üretim yapayım? https://youtu.be/H1bKvxWhjNI
@Handsomehell01 iphone üret, uzay aracı üret Elon Musk gibi. Makine üret teknoloji üret çip üret bilgisayar üret
@Copernicus yakında yiyecek ekmek bulamayacaksın hâlâ bilgisayar uret makina üret diyor ya. Aç ayı oynamaz diye bir terim var. Maslowun ihtiyaçlar hiyerarşiksini aç oku sonra tartış benimle.
@Handsomehell01 komiksin. Sattığın bi kilo domates 20 lira, bilgisayar 10 bin. Bi bilgisayar satip disardan 500 kg domates alabilirsin
@Copernicus komik olan sensin farkında değilsin. Şu an buğdayı nereden alıyorsun? Rusya'dan. Yarın Rusya sana Buğday vermiyorum derse ne halt edeceksin? Buğday krizi çıkacak diye bakkalara marketlere saldıran insanları be çabuk unuttu balık hafızan
@Handsomehell01 Sen üretmiyorsun ama ben buğday üretiyorum. Ithal ettiğimiz buğdayın çoğu makarna yapılıp ihraç ediliyor. Rusya vermese de buğdayımız var ekmek icin. Ha yoksa da ekmek yeme. Zaten çok ekmek tüketiyoruz o yüzden göbekli herkes
@Copernicus çok çözüm odaklısınız ekmek yeme 🤣 bu lafı çaresiz insanlar kullanır. Davutoğlu gibi doğalgaz yoksa tezek yakarız demeye benziyor. Siyasiler yanlış yapınca olan millete oluyor ama kendileri gül gibi geçiniyor. Sen de öylesin. Benim karnım doysun da gerisi mühim değil mantığı ile hiç bir zaman bu ülkeyi kalkındırmazsınız. Senin ürettiğin buğday anca sana yeter. Türkiye'de 83 milyon insan var. Devlet olarak çıkıp da ekmek yemeyin demek devletin ne kadar aciz olduğunu gösterir. Vatandaşına yiyecek ekmek bulamayan bir hükümet milleti temsil edemez. Devletin görevi vatandaşın sağlığı, açlığı ve güvenliğini korumaktır. Saçma sapan ekmek yemeyin diye bir politika olmaz.
@Handsomehell01 gazdan buğdaya atladın da orada da cevabını vereyim
BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık, "Türkiye son 5 yılda FAO verilerine göre ortalama 19,7 milyon ton yıllık buğday üretimi ile dünyanın sayılı buğday üreticisi ülkeleri (Avrupa Birliği, Çin, Hindistan, Rusya Federasyonu, ABD, Kanada, Ukrayna, Pakistan, Avustralya ve Arjantin ile birlikte) arasında. Türkiye bu üretim seviyesi ile dünya buğday ticaretinin de, ithalat ve ihracat bakımından, önemli aktörleri arasındadır" diyor.
Kaynak bbc.
@Copernicus doğalgaz dan atlayan ben değilim kendi ağzınla devlet yabancı ile iş birliği yapıyor bu işler kolay değil, kolaysa sen yap diyen sensin. Kendi ağzın ile itiraf ediyorsun. Bu işler neden kolay değil bana açıklasana? Devlette bütçe mi yok yoksa o yüzden olabilir mi mesala?
@Copernicus Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye'nin buğday üretimi 2015'te 22,6 milyon ton, 2016'da 20.6 milyon ton, 2017'de 21,5 milyon ton, 2018'de 20 milyon ton 2019'de 19 milyon ton, 2020'de 20,5 milyon ton ve 2021'de 17,7 milyon şeklinde gerçekleşti. Giderek üretim azalıyor sen gelmiş bana dünyada 12 . Sıraya gerileyen Türkiye yi savunuyorsun. https://www. dw. com/tr/t%C3%BCrkiyenin-bu%C4%9Fday-politikas%C4%B1-ne-kadar-s%C3%BCrd%C3%BCr%C3%BClebilir/a-56231707
@Handsomehell01 işbirliği yapabilir. Devlet gaz şirket-i degil. Sadece gaz degil her alanda yapar. Ama burada bi gaz şirket-i görmedim. Sen gördüysen niye söylemiyorsun? Aksa gaz dedin, o sadece bi dağıtım şirket-i. Ve yerli. Aksini ispatla.
2. Teknoloji üret dedim boş yaptin geveleyip değiştirdin.
3. Buğday dedin, dünya da en çok üretim yapan ilk 7 deyiz, onu da geveledin. Hâlâutanmadan konusuyorsun
Beynin almıyor galiba. Ithal edilen ihracat icin kullanılıyor. Son 2 yıldır 2 milyon tona yakın açık var ki bunun çeşitli sebepleri var. Iklim ve enerji fiyatları gibi
@Copernicus ilk 7 mi? Vikipedi bile yalan söylüyor yani 🤣https://tr. m. wikipedia. org/wiki/Uluslararas%C4%B1_bu%C4%9Fday_%C3%BCretimi_istatistikleri Aksa zaten Türk firması. Ben yabancı dedim mi sana? Türk olunca ne değişiyor devletin kasasına mı giriyor para? Özel şirketleri zengin ediyor devlet milletin cebindeki parayı alıp özel sektöre dağıtıyor. Sen hâlâ anlayamamışsın olayı
. https://www. dunya. com/amp/finans/haberler/15-sirket-petrol-alaninda-isletme-ruhsati-aldi-haberi-261533
@Handsomehell01 hadi sen petrol mühendisi ol devlette bu işleri yap. Güvenlik kulubenden devlet yonetilmez
@Copernicus sana bir soru Gir internete son 20 yılda ihracat ve ithalat oranlarına bak. Cari açık ne hale gelmiş kendi gözünle gör sonra hükümeti savun. Her alanda bak bakalım Türkiye'nin hangi alanda kaç üründe ihracatı ithalatı geçmiş haydi araştır ve örnek sun bana
@Handsomehell01 kades aceba mal mısın? Konumuz hükümet degil. Bırak onu bunu git KENDIN YAP!
ÇOK biliyorsun da kendin niye yapmıyorsun mk! Herkes g zekalı sen akıllısın ama güvenlik görevlisi olmuşsun!
@Copernicus işte kelime haznesi dar olan insanların savunacak malzemesi kalmayıp haksız okudukları ortaya çıkınca hakarete başvururlar. Bu psikolojik olarak ispatlanmış bir araştırma. O yüzden normal Karşılıyor ve sana ayırdığım zamana üzülüyorum. Boş yere zaman israfı oldun
@Handsomehell01 sen ne uretiyorsun bi anlatır mısın bana? Boş laftan başka ürettiğin bi şey var mi?
@Copernicus ilim üretiyorum.. Hayatımı da bu yolda harcayarak öleceğim inşAllah. En azından İslam'ı yanlış öğrenip, Ateist forumlarında aldığı yanlış bilgilerin doğrusunu ürettiğim ilim sayesinde anlatabiliyorum. . Her insan Allah'ın memuru olarak gönderiliyor bu dünyaya. Başka hiç bir amacımız yok. Bu yüzden yaratılıp bu yüzden öldürülüyoruz. Hadi eyvallah
Her seçim dönemi böyle şeyler ortaya atılıyor ufak atsınlar da civcivler de yesin, ya da atma recep...
Boş yapma kardeşim. Doğalgaz bulunuyorda ne oluyor yine zam yine zam awk. Demem o ki aynı tas aynı hamam.
2023 nelere kadir görüyorsunuz.
Yakında gökten altın Elmas pıtlantada yağar belirli yerlere.
Ahaha seçim yaklaşınca her yerden petrol çıkıyor güzel ülkem 5 yılda bir petrol içinde yüzüyoruz
nezaman bişey bulsak ona zam geliyor petrol zamları hayırlı olsun
GHer gün bir doğalgaz petrol bulunuyor zaten de daha hiçbir şey göremedik nedense 🤣
Ne söylerse inanmıyorum, Allah bir dediğine inanırım onu da kendim bildiğimden başka yok
Babayı düşer , son bir iki senede Suudi Arabistandan daha çok petrol bulduk zaten ne hikmetse
Birincisi gabar dağı teröristlerden temizlenmedi. İkincisi o keşfedildi dedikleri rezervlerin olduğunu 100 sene öncesinden biliyoruz. Üçüncüsü de, söylediği her şey yalan.
Açın abicim kombileri kokleyin fatura falan gelmeyecek 😂😂😂 seçim öncesi hep bir maden bulunur bu hep böyledir 😄🤘
Doğalgaz da bulundu ne oldu hiç bir şey ancak kendi secmenini oyalar
her şey bulunuyor ama çıktığını gören yok. nasıl inanalım yalanlara.
Yine bir yerlerden gaz petrol falan çıkmış hadi hayırlısı
Seçim için bişryler bulmaya çalışıyor, düşmez benzin fiyatı
Umarım düşer demek isterdim ama onu da dışa bağımlı gibi brent petrol fiyatlarının artışına göre fiyatlarlarsa daha da çok artar.
Benzine zam yolda her bir şey bulduklarında fiyatı tavan yapıyor.
Geçen de Karadeniz'de doğal gaz vardı değişen oldu mu
Terörün neden o dağlarda olduğu belli oldu
benzin 30 tl olur artık geçmiş olsun
Ben buna yorum yapmayım..
Reyizzzzzz hedef 2023 !
Çalacakları için sevinmedim pek. Anladınız mı...
Böyle şeylere hala inanan var mı a*mk 🤠
Keşfetmiştir, ben ikna oldum
Ne zaman işlenecek millete ne zaman ulasacak
Abi nolur keşfedilmesin olan bize oluyor yine
3 TL olsa hiç şaş kalmam
herhalde zam gelir mi diyecektin yanlış sordun
bişeyler söylerim de KS kaldırmaz bunu :D
Hep bir şeyler buluyorlar..
Seçim geliyor yakında binlerce rezerv çıkar
Daha çok zamlanır bu ülkede her şey tersten olur
2023 te kullanırız
Toplum böyle canım oldugu surece zamlanır.
Hiç biseyi etkilemez
He he düşer
İnşallah
Reis diyorsa doğrudur
Hayır düşmez
He yauw he.
Pahalanır, 😐
Yokkkk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?