Eşinizle hayatı zar zor yaşıyor ve geçiniyorsunuz. Biranda onun muazzam bir serveti olduğunu öğrendiniz. Ne yaparsınız?

Eşinizle hayatı zar zor yaşıyor ve geçiniyorsunuz. Biranda onun muazzam bir serveti olduğunu öğrendiniz. Ne yaparsınız?

Benim dedem boyleydi. Çocuklarla, hanimiyla beraber rezil bir hayat yaşadı. Evde tv bile yoktu. Her onlara gittiğimde canım sıkılırdı, çizgi film falan yok izleyemiyorum diye. Evde dogru duzgun koltuk ya da yatak yoktu. Hepsi idaretendi.
Sonuc olarak vefat etti yillar önce. Rahmetli baya para biriktirmis öğrendik ki. Cocuklarin hepsine esit sekilde paylaştırıldı. 5 kardeslerdi. 5 e bolununce cok bir sey kalmadi gibi oldu ama yine de dönemine gore fena para degildi.
Bu olaydan dolayi hep şunu düşünürüm. Tamam biriktirdin ettin ama oteki dunyaya goturemedin. Paran vardi da bu kadar rezil yaşamaya ve yasatmaya gerek var miydi ve bu hayatı eşine cocuklarina yasatmaya hakki var miydi?
Para biriktirilmeli ama bize hizmette etmeli dusuncesindeyim. Para beni rahat yasatmak icin var. Duzgun, rahat koltuklara oturayim, yatagimda rahat edeyim diye var. Her seyi ömür boyu idareten dersek bir seylerin tadini alamadan göçmüş oluyoruz. Evet para biriktirilmeli. Ani bir durum olur, hastalik, ameliyat, deprem gibi. Zor bir durumda geri toparlanmak icin kenarda para elbette olmali.
Ama parayi saklayip, biriktirip kendini ve aileni rezillik icinde yaşatacaksan, torunlarina guzel hediyeler vs almayacaksan o kagit parçası neye yarar?
Eşimin gizli serveti olsa üzülürdüm bizi zor durumda yaşattigi için. Parasini hunharca harcayalim demiyorum ama hem benden saklaması zoruma giderdi hemde kit kanaat gecindirmesi canımı sıkardı. Varlik varken yokluk yaşatmanin anlamini dedemde de anlayamadım, simdi de anlayamiyorum.
Anneanneme bir bulasik makinesi bile almamisti. Kadin surekli elinde yikardi. Vefat edince rahat ettiler. Evine tv aldi, nenem bulasik makinesi aldı. Koltuk takimi aldi. Ben bile artik cizgi film cagini gecmeme ragmen evlerinde tv gorunce sevinmiştim. Yani rezillik cektirmeye ne gerek vardı?
Bu soruya gore de rezillik cektirmeye ne gerek var? Butceye gore denklemek lazim. O para hem birikecek hemde bizim yaşam standartlarimizi da dusurmeyecek. Bu duzeyde ve dengede olmali. Yoksa zar zor gecinipte, kenarda bir suru para olmasi akil kârı degil.
Pinti herif hayat geçti mezara mı götürcen bu paraları diye başının etini yerim
Hemen mal paylaşımlı boşanma o parayı kime sakliyor
Çok mutlu olurum. Bu bana güzel bir sürpriz olur. Keşke olsa öyle bir şey. Aşka kızmam. Her şeyimiz ortak, Hastalıkta sağlıkta, yoksullukta zenginlikte demiştik ya. Hatırladın mı… 🤪🌸😎
Cevap
13Cevap
Nedenini sorardım
Önce şok olurdum. Eğer parayı vermiyorsa boşarım. Giderim yapayalnız evimde yaşardım. Sadece evimi satmam, yalnız geçinmek için arabamı satardım.
üzülürüm sanırım benden bunu sakladığı için yani en güvendiğim insanın bu şekilde bir gizemi olması hayal kırıklığına uğratırdı beni
ve bu durumda evliliğe devam edemem sanırım
Aaaaaa! Ben şok! Sevgili kocacığım. Henüz çok geç değil. Buradan sana sesleniyorum... Eğer benden gizli bir servetin varsa hemen şimdi söyle söz kızmıcam!
Kadının parasının olup olmadığına bakacak kadar aptal biri değilim.
Önemli olan evimin içindeki hanımlığı, dışındaki insanlığıdır.
Parası olsun veya olmasın değişmez bu düşüncem.
Ben degil onun yapacaklarini merakla beklerim
benim var servetim kocam zamanında ona verdiğim düğün takılarını çar çur ettiği için bundan bahsetmiyorum gayet rahatım
Kadından gelecek mal mülke zerre tağma etmem sormam bile varsada aç gözlüler gibi gözlerini dışarı çıkarmam
zor bır süreçten geçiyorsam bıraz da rahatlığını yaşayalım der ve servetine ortak olurdum
boşarım. benden sakladıysa öğrensem ne olacak
Evlilikte senin benim var mı?
yemeğe başlardım
Biraz destek çıkmasını isterim.
Ağzına zcarım
Bosarim
Anında boşarım
bu da bir hayal
Keşke olsa
Çalarım
Alkış 👏
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?