Benim Asgari ücret tahminim komisyon 7.800 TL gibi bir rakam çıkaracak. Sayın Cumhurbaşkanı da bu rakamı 8.250 TL olarak açıklayacak. Tabu da harçların ekspertiz değerine göre belirlenmesi ise ev alım satımını baya bir zorlaştıracak. İnsanlar zaten peşinatı zor ayarlıyor. Devlet Bankaları 300.000 TL ye kadar kredi veriyor. Birde yüksek tabu harçları ile artık ev sahibi olmakta imkansız gibi. Ya sizin bu konuda düşünceniz nedir?
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Evin tapu bedeli araba alım satımı gibi sabit olmalı. Bugün Tofaş alan da Porsche alan da noterde 396₺ alım satım ruhsat parası ödüyor. Ev de böyle sabit olmalı ve bu asgari bir seviyede tutulmalı. Mesela 5000₺ bugün için olabilecek makul bir değer bence. 1-1 veya 3-1 ya da yalı alsa bile kişinin tapu bedeli 5000 olmalı. Ekspertiz evşn bedelini belirler ona lafım yok ama o da dürüstçe tarafsızca olmalı. İki ev 3-1 120m² diyelim birş 0km diğeri 15 yaşında bakımsız biraz. Bu iki dairenin fiyat farkı olmalı elbette. Ama dediğim gibi ekspert bunu hakkıyla dürüstçe belirlemeli
Alım satım işlerinin fiyatı kesinlikle sabit olmalıdır. Burada sizinle aynı düşüncedeyim. Fakat bu ekspertiz olayı gerçekten insanları zora sokacak. Harç bedeli geçtim. Bir ekspertiz 10 günden önce yapılmıyor.
Harç bedeli de sabit olmalı. Ona da örnek ehliyet aldığımızda şoförler odasına gidip bir harç yatırıyoruz. B sınıfı veya E sınıfı farketmeden meblağ belli olduğu gibi bunda da sabit olmalı
Evet aynı düşüncedeyim.
Çünkü bu bedeller satıcının cebine de giren bi bedel değil. Lakin gelen ekspert de kazanmasın demiyorum herkes kazansın ama bunlar belli olmalı acaba ne kadar vericem ev için ayırdığım paradan çok gider mi diye korkmamalı insanlar
Bunu yaptıkları an İstanbul da kiralık ev zaten bulunmuyor. Kiralar da uçar gider. Cesaretleri var ise aynı ekspertiz olayını kiralarda yapsınlar. Evin kirası ekspertiz tarafından belirlensin. Kiralar mal sahibine değil. İlgili belediye yatsın. Oradan da mal sahibi hesabına yatsın. Daireleri belediyelerin emlak birimleri kiralasın. Emlakçı komisyonlarını da belediyeler alsın.
Benim ev sahibim geçen ay zam yapalım dedi yasal sınır neyse o dedim. Vay olurdu olmazdı dedim gel eksper sokalım eve 😂😂 bişey diyemedi. O da İstanbul'da kira ödüyomuş karşı daire bilmem ne kadar arttırmış. Birincisi burası İstanbul değil ikincisi banane senin ev sahibinle yaptığın anlaşmadan ve komşundan dedim. Çok istersen arttırırım ama davayı da açarım sözleşme var kira eft dekontları var koyarım avukatın önğne sen uğraşırsın dedim. Bişey diyemedi. Ben canım aptal mı zannetti nedir 😂😂
Ticaret hukuku denilen bir şey var ve benim görüşüm “kanunda yeri olduğu sürece sorun yok”tu bir süre önceye kadar ama bana bu pek masum gelmiyor açıkçası bence bu yine yüksek mertebeli insanların karnını doyurma oyunu 🤷🏼♀️ Allah aydınlığına çıkarsın ne diyebilirim ki 🤷🏼♀️🤷🏼♀️
Zaten şu an da zor yeni yılda ne değişecek geçen yıl 300 400 olan evler bu sene 1300 1400 ne fark edecek zaten alamıyoruz
Büyük şehir için söylüyorum evin belediye rayiç bedeli 200.000 ise tabuda 300.000 gösterip 12.000 TL tabu harcı ödüyordun. Şimdi alacağın ev 2.000.000 ile ekspertiz de 2.000.000 TL çıkardı ise ödeyeceğin tabu harcı 80.000 TL düşük gösterme şansı ortadan kalktı. Tabi bu vergiler normal de yarı yarıya alıcı ve satıcıya aittir ama ülkemizde bunu yazılı olmayan bir kanun ile alıcı ödüyor.