Sana göre ülkemizin refah düzeyi nedir?

Görüş
50Görüş
Güllük gülistanlık bir ülkemiz var. Herkes kazanıyor. Herkesin parası var. Eğitimde dünya lideriyiz. Doğamıza sahip çıkıyoruz. İnsanlarımız okumuş ve kültürlü. Herkes profesör. Ekonomimiz dünyada en birinci. İhracatta rekorlar kırıyoruz. İnsan haklarında zirvedeyiz. Hayvan hakları desen desen ohoooo. Sağlık bütçemiz Avrupa kıtasının toplamına eş değer. İçeride etnik gruplar meselemiz bile yok. Bakmayın öyle bazılarının açız dediklerine, ceplerinde para olmadığına, yastık altında saklıyorlar kesin.
Bu durumlarda çok objektif bakmamak lazım değilmi. At gözlüğü her zaman iyidir. Giyecek donumuz olmasa bile alkışlamalıyız bakan çocuklarının parsel parsel ele geçirdiği toprakları. Gemileri var ne güzel. İstedikleri yere istedikleri kuruluşu açıyorlar. E istihdam yaratılıyor işte daha ne istiyorsunuz. Ses edenler zaten ülkemizin kalkınmasını istemeyen bölücü kişiler bence. Her yere duble yol yaptılar mesela, arabanız yoksa devletin suçu mu bu? Gidin kredi çekin tamamı yabancı sermayeli bankalardan alın bir tane. İşsizlik varmış bak bak yalancılara bak. Hani nerde işsizlik var gösterin bakalım bana. Herkes çalışıyor, herkes ekmeğinde. Çok beğenmeyen çekip gitsin ülkemizden. Hatta temelli gitsin her yere vize var. Çok rahat kabul ediyor dünyanın bütün ülkeleri bizi. Kimlikte pasaportta Türkiye yazsın yeter. Anında el üstünde tutuyorlar. Zaten öyle eleştirecekse defolup gitsin. Eleştiren adamda vatan sevgisi yoktur. Tüm bu insanları tespit edip katletmeliyiz hatta.
Gözlemlediğim kadarıyla halkımız şu kafada Ayranımız yok içmeye atla gideriz s... Hem para yok hem yetmiyor açız diyenler AVM full mağazalar full marketler öyle pazarlar adım atılmıyor e tatil zamanı herkes ikişer tatile gidiyor bi başında bi sonunda kıyafetler lüks zara dan giyiniyor fabrika kızı.. çocuklarda bile telefon var. Arabalar çift çift.. mazot pahalı aboo bilmem ne diyen haftasonu hiç evde durmaz. Yanlış mı düşünüyorum?
Bi ben heralde yoğurt mayalıcam diye süte zam geldi diye efkarlanan😂😂
Yalnız değilsin fedakar bacım :)
@Sakaryalim ahh yüreğime su serptin canım sağol🥳
Ne demek. Sende benim. 🥰
Gerçekleri ifade ettiniz. Nasıl destek olurum bilmiyorum ama en gerçekçi yorum.
Öyle de diyebiliriz çöpten dünya kadar ekmek çıkıyor çöpten ekmek çıkan bir ülkede fakirlik yoktur israf vardır Bunun sonucu olarak zamanla fakirleşirsiniz hayat pahalı ama harcamanın sınırı yok yani elindeki çalışan cihazı yenisiyle değiştirmek için bir yarış var evinde iki tane süpürgesi var Niye robot süpürgem yok diye ağlıyor böyle geniş bir kitle var
Aynen öyle popülerizm etkisi altına almış insanları. Biz eskiyle idare ederek ay sonu dişimizden arttırarak birikim yapan anne babaların çocuklarıyız. Bayat ekmeği bitirmek için taze ekmek yemeye hasret kalmış nesiliz. Biz mi yanlışız şimdi ki zaman mı? Az ile mutlu olurduk şimdi doymak bilmeyen bir canavara dönüşmüş nefisler..
Oh be. Yanlız olmamak çok güzel bişey.
Sevgili can üyeler. Hepinize katılıyorum.
Yaşasın herşeyin kıymetini bilen nesil 🥰🥰🥰🥰
Benim çocukluğumda uyuyacağım yok dinecek kadar azdı Hatta kendi oyuncaklarımızı kendimiz yapmak zorundaydık Ama şimdiki çocukların uyuyacak odası diye bir odaları var ağzına kadar oyuncak dolu ama çocuklar dönüp bakmıyorlar bile bir uzmanın televizyonda bahsederken yeni nesil için tabiri bunlar "yokluk yoksunu" diye bir ifade kullandi. Ne kadar hosuma gitti... yokluk gormeyen insana varligi anlatamayiz
@biradetmehmet kesinlikle yokluk görmeyene varlık anlatılmaz
@biradetmehmet durumu olan bi kesim çöpe ekmek atıyor diye ülkenin refahı yüksek mi oluyor yani :(
abartmayın yerlerde diyecek kadar. Ayrıca ben bir fakirlik göremiyorum starbucksun önünde ekmek kuyruğu gibi kuyruk var 1 kahveye 50 tl verecek mal toplumdan bahsediyoruz bu gidişle çoook normal sonra gelin ağlayın bu ne diye ama yakınan kişinin giyindiği şeyler zara, calvin klein, mavi. Daha geçen okula yeğenimi almak için gittimde telefon kutusunun üstünde 5A Yazıyordu ama kutu telefonla ağzına kadar doluydu ve ben şok oldum. Gerçekten bu sizin yakındığınız yaşantıysa gülüyorum. Herkes böylemi hayır sen battaniye almak için para saycan gelcen öyle. işaretliyeceksin son şıkkı. Zaten doyumsuzluğumuzun yüzünden oldu bu şeyler. Siz devam edin. Böyle yaparak prim veriyorsunuz mağazalara ve kafelere
Türkiye dünyadaki en fakir ve yoksul ülkelerden biri. Kendini zengin zanneden dan ga lak ların da çoğu fakir. Adam arabası var diye kendini zannediyor :D Ya da tatile giden kendini zengin zannediyor :D Avrupada bunu yapmayan insan yok bre cahiller.
Ülkede maalesef gelir farkında bir uçurum oluştu. Bir kesim var ki herşeye sahip olabiliyor. Ve diğer tarafta ihtiyaç sahibi aileler de epey var. Eskiden ortalama seviyede insan sayısı fazlaydı ama artık uç noktalara doğru taşınıyor bu. Endişe verici
Ülkedeki % 20 kişiler refah düzeyinde, yalaka ve aşağılık kesim orta refahta geri kalan çalmayı cirpmayi bilmeyen Allah korkusu olanlar ise refah nedir diye sorar. En yüksek refah düzeyinde olanlar Allah ile kandıran umumi tuvalet hayat kadını çocukları.
Nereye baktığımıza, neyle kıyasladığımıza bağlı. Ben orta diyorum çünkü ultra zenginlerimiz sayıları az olsada süper rahat yaşamları ile açığı kapatıp, ortalamaya yetiştiriyor gibi. Öte yandan ağlananlara "telefonunu çıkart" desek, hep iphone onlarda "refahmı, o da ne?" deseler de, telefondan yana seviyeyi yükseltiyorlar🤣 brileri uyuz olacak bana bu gece🤣
Devlet lüks içinde, halk sefalet içinde. Normalde devletin halkı için var olması lazım ama bu ülkede halk devlet için varmış gibi davranılıyor. Devlet itibardan tasarruf etse, bizim halimizi anlayacak da, nerdeeee...
"Yüksek düzeyde" diyen 20 kişinin kafasından ben de istiyorum. Simülasyonda onlar farklı şeyler görüyor, ben farklı mı, bilemedim şu an. Ben de aynı yere gitmek istiyorum😂
Halkın genel olarak çok dusuk zenginlerde yaşıyor
ülkenin refahı yüksek düzeyde diyen ya zengindir ya da malum partili olup kıt kanaat geçinenlerdir.
Ne refahı kardeşim geçen sene 30 lira olan yağ bu sene 200 lira vatandaşı refah falan yok anca refah kendilerine var
Fakir ulke degiliz ama... adil gelir dagilimi yok o kesin bi taraf la diger taraf arasinda ucurum var
düşük düşeyde yaşamaya çalışıyoruz.. direniyoruz
Hangi refah.😄 Küba'dakiler bile bizden rahat yaşıyor.🤣
Ülkemizde refah adına bir şey kaldığına inanmıyorum artık..
kimin evine ayda 24000 tl giriyor? açlık seviyesi 24000 tl olan bir ülke elbette znegindir
Çok zenginler de çok durumu olmayanlar da bu da orta olduğunu gösteriyor
Şimdi refah ve Türkiye birbirileriyle alakası olmayan 2 kavram
%10 unu yaşam standardının üzerinde kalan kısım ya düşük ya da çok düşük.
En İyi Görüşler