Merhaba,
Özel bir şirkette 4. yılım bitiyor ve seneye evlenmeyi düşünüyorum. Eğer 2023 veya 2024 yılında işten kendi isteğim ile ayrılırsam 4 yılımın tazminatını alabilir miyim bilgisi olan var mı
Merhaba,
Özel bir şirkette 4. yılım bitiyor ve seneye evlenmeyi düşünüyorum. Eğer 2023 veya 2024 yılında işten kendi isteğim ile ayrılırsam 4 yılımın tazminatını alabilir miyim bilgisi olan var mı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Görüş
9Görüş
Kendinisteğinle ayrılıyorsan zor , erkeklerde 15 yıl aynı işyerinde çalıştıktan sonra alabiliyor diye biliyorum 🙏
Noter aracı olunca tazminat vermek zorunda kaliyor. Bunu notere sor
nikah tarihinden itibaren 1 yıl içinde istifa ile kıdem tazminatına hak kazanırsın
Evlilik sonrasi 1 sene icerisinde " evlilik dolayisi " ile istifa ederek ve tum haklarinizi alarak isten ayrilabilirsiniz.
Evet alabilirsin hatta evlendikten sonra ayrıl öyle kesin alırsın
evlenince alabiliyorsun ve ihbar sureside kullanmana gerek kalmiyor
Evlilik nedeniyle ayrılırsan alırsın
evlenip ya da evleneceğin kesin ise alabilirsin
Evet alır
alamazsın
1. yila kadar alir
nikah yapıldıktan sonra 1 sene içinde herhangi bir gün ayrılırsam alabilirim yani değil mi?
Evet
peki 1 seneyi geçerse hakkımız olmuyor mu yanıyor mu yani
Olmas
1475 sayılı İş Kanununun 14. maddesi gereği evlilik birliği kuran kadın işçi, evlilik tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde kendi hür iradesi ile evliliği neden göstererek işten ayrılma hakkına sahiptir. Buna göre kadın işçi, işten ayrılma iradesini içeren bir dilekçe sunarak iş sözleşmesini feshedebilir. Evlilik tarihi, nikah tarihi olarak hesaplanmalıdır. Nikah ve düğünün ayrı tarihlerde yapılması halinde nikah tarihi dikkate alınmalıdır. Tabi bu durumda issizlik odenegi hakkiniz bulunmuyor.
Alabiliyorsun.
alır