İstanbul'da ev kiraları bu kadar yüksekken hala neden nüfus sürekli artıyor?

nerden buluyor bunlar bu kadar parayı, tuhaf tuhaf tipler her geçen gün artıyor şehirde.
göcmenler sürekli geldiği için eve talep artıyor ve talep artan bir şey pahalilasir. ve gelenler aile gibi olmadığından öğrenci evi gibi 10 kişi bir evi tutup yüksek kiralar oluyor. ben de Anadolu yakasındayim ve diğer yerlere göre daha az kiraları olduğu için öncelikle Sancaktepe ve Sultanbeyli'de mesela çok göç alıyor burası. ancak az dediğimiz bile ortalama 6 bin lira oldu
aynen ortalama en düşük 6bin. mülteciler konu dışı, şehir dışı gelenler çok arttı sanki
konu dışı olamaz kusura bakma. dışardan göç zaten alıyordu İstanbul artık göç de veriyor göcmenleri konu dışı yaparsan bu kadar yükselmesi. il göç idaresinin oraya bı git hep yabancı. sen benim veremedigim paraları onlar veriyor. iş nedeniyle geliyorlar diğer gelenler
yaa benim burada konu ettiğim şehir dışından gelenlerin oranı nasıl bu kadar artyor? madem bu kadar pahalı,
iş iş iş iş iş
3-4 kişi çalışıyorlar geldikleri yerlerde de evi vs oluyor zaten
öğrenciler peki?
öğrenciler zaten gecinemiyor ki. ya yurtların elindeler ya da yakın çevrelerden geliyorlar. eve çıkan bile dünya para veriyor birlesip
işte tam da bunu analmyorum. bu kadar zor koşullarda yine istnbulu tercih ediliyor
çünkü iyi üniversiteler İstanbul ve Ankara 'da. napsin çocuklar gidip taşrada dağda mi okusunlar
bunu okuyan ülkede başka şehir yok sanacak :d
ya sen sıkıntılı misin. İstanbul'da 100 den fazla üni var
sen neyin savunuculuğuna soyundun anlamıyorum. bu koşullarda yaşamayı tercih etmelerni ankayamyorm diyorummmmmmmmmmmmm m
yahu tercih degill zorundalik. iyi bir eğitim burada var iş burada var anliyo musun basmıyor mu. ülke 80 milyon 20 milyonu bir şehirde politika yanlış insanlarda suç arama devlette ara
yahu gelişen o kadar şehir var. İzmir mesela İstanbulun 5 katı yüzölçümü. ünisidir işidir yatırmlarıdır gelişiyor. eskişehridir ankaradır, hepsini resmen yabana attn sen bu yorumunla.
tamam da oralar öğrenci şehri zaten. ya ablacım valla canım canım konusuyosun
ya arkadaş sizin de şu kafa zaten popüler kılıyor bu şehri. temel sorun da bu bence
senin basmadigi nokta şu. en iyi eğitimi alma hakkı var di mi var. iş imkanı burada çok di mi çok. ben İstanbul uniyi kazanmışim bölümüm burada napmam lazım soylr bana
o zaman bu nüfusla bu pahalılıktan kimsenin yakınmaması lazım. hatta ucuz bile kalıyor talebi göz önğnde bulundurunca
ama bu pahalılığın sebebi bunlar değil. 2-3 yilda mi oldu bu pahalılık bunu sorgula
Yabancılar için sorun yok dolar Euro is yapıyorlar ama Türkleri ben de bilmiyorum para bı bizde yok herhalde 😄 zaten amaç belli Türkleri yallah edecekler Anadolu'ya zengin yabancılar keyfini sürecek büyükşehirlerin... Amaçları bu... Tabi bu işin sonu kötü bakalım neler olacak
hayır konu yabancılar değil. bildiğin diğer şehirlerden gelenlerin oranı cidi artıyor gibi görüyorum ben.
Demek ki parayı bulup buraya ticaret iş yatırım için geliyorlar ama konu bence yabancı nüfus... Çok cok 5 6 seneye herifler kendi özerkliğini isteyecek esas tehlike budur
o konuyu artık tartşmyorm ben. sığınmacıdır araptır onları geçtim. tartışacaksanız 10 sene önce tepki göstermeliydinz onlara..
Valla biz hep tepki verdik de bu akepelilere ve çakma hümanistlere anlatamadık... Yerlerin edilince anlayacaklar ben de bişey demiyorum artık
ben de 10 sene önce almayın bunları dediğmde topa tutluyordum. özellikle de humanistler tarafndan. din kardeşler de var tabi. o yüzden artk umursamyorm.
Aynen zaten onların çoğu şimdi gitsin bunlar diyenler... Daha bunlar iyi günleri burada yaşamasam hayatta umrumda olmaz surunsunler de olan bize oldu işte
Görüş
7Görüş
Ailece çalışıp öyle kira veriyorlardır. Zaten İstanbul 3 4 seneye kalmaz göç vermeye başlar.
hiç öyle görünmüyor. hem yakınıp hem İstanbul'a geliyorlar dış şehirlerden.
herkes senin gibi 5-6 bin tl lik dairelerde kalmıyor :)
ben kirada değilim yalnz. üstelik İstanbul'da 5/6 bin altı daire yok
ayrıca da ben dün ya da bugün gelmedim sonuçta.
senin bildiğin yerlerde yok sanarsın bana kiralık daireler kiralama komisyon başkanı bütün evleri biliyorsun kiralara hakimsin ya :D
öf öff hangi şehirdesin sen ya?
İstanbul :D
veeee 2binin altında filan ev olan semtleri bilyorsn? NERELRMİŞ oralar.
neyin kafasını yaşıyorsun sen ya? ben sana öyle bişeymi dedim? ne yiyor ne içiyorda bu kafayı yaşıyorsunuz?
5/6 binin altında daire yok dedim, senin bildiğin yerlerde yoktur demedin mi sen? demek ki sen ucuz yerler biliyorsn. nerelermiş oralar diye soruyorsm ben. asıl sen ne yaşyorsn. takip et az kendi kurduğın diyaloğu
veeee 2binin altında filan ev olan semtleri bilyorsn?
bunu kim dedi?
ucuz nedir peki? 2binle 5 bin arası mı 😂😂😂😂 abi ne yaşyorsnz siz ya
sen tartışmayı bilmiyorsun kendi kendine elementler uydurup cevap veriyor yorumluyorsun uğraşamam seninle
sen boş attım, tutmaıd desene şuna
Nüfus artması ile kira ne alaka
dışardan geliyor bunlar ve sokakta yaşamyorlar demi.
artan nüfus Suriyelidir
hayır şehir dışı gelenler burdaki konu. suriler çoktan yerleşti
Mülteciler di mi
hayır şehir dışından gelenler burdaki konu
Merak içindeyim 😂
gerçekten ya.
Ki ben 2019 da tek başıma geçirnemeyip tersine göç etmiş biriyim 😂
dimi ya. anlam veremiyorum. hani gelen tipler elit filan da dğeil😂nerden buluyorlar paraları acaba
Valla geçen sınav için İst a gittim 2 günde 1900 TL harcadım ki lükse kaçmadan , Kadıköyde barlar sokağında iğne atsan yere düşmüyordu masalarda
İs sahasi cok
işsizlik de çok
Sacmalik orada
işte
artabilir
Bende anlamıyorum
En İyi Görüş