Şubat itibariyle yıllık kira artış oranı İstanbul’da yüzde 112,3, Ankara’da yüzde 106,7, İzmir’de yüzde 74 olarak kaydedildi. Ülke genelindeki artış yüzde 84,2.

Birinci sebep büyükşehirlerde kümelenen mülteciler. Bir evi yüksek fiyata kiralayıp ordu gibi yatıp kalkıyorlar. Bizim millette de hiç kafa yok, kim daha çok para verirse ona kiralıyor. İkinci sebep her ilçede devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları. Evlerinden çıkan insanlar mecbur 1-2 sene için kiralık evlere yöneliyor. Bu da kiralık ev fiyatlarını iyice uçuruyor.. Üçüncü sebep ekonomik kriz ve enflasyon. Bunu söylememe gerek yoktu sanırım ama yine de yazdım.
En ucuz duvar boyasi bile 700 ken 1400 olmus boyayi alsan boyacıya da 2 bin falan versen yani 1 odayı 3 bine boyatamazsın bunun penceresi yeri tavanı kapısı her sey maliyetli kiralarda ondan artıyor her şey arttı fırsatcılar deyip geçiyorlar her şeye. Her şey bir döngü içinde ekmek su elektrik benzin hepsi birbirini tetikliyor
Cevap
3Cevap
Allahtan bundan 20 sene önce ev almışız. Bir de Merkezi bir yerde 120m2 ev.
Yeni bir ev alayım dedim, 1 milyon bütçem var ama yok. İstanbul'da 1 milyona ev yok. Esenyurttaki evler avcılardaki evler var anca. Merkezde ise sadece eski veya asansörsüz yıllanmış, dar m2 li evler var.
Allah kirada oturanlara yardım etsin gerçekten. Aşırı bir fiyat patlaması var.
Geçen emlak konutlarına baktımda 3 trilyondan aşağı ev yok..
Sanki boğaz manzaralı
İnsanların aç gözlüğüne.
Yönetimdede sikinti var tabi
İnsanlar fırsatçı çok. Sözde Müslüman olan insanlar.
Her şeyin fiyatı artıyor sadece kira değil
Oligarşik düzen, burjuva sınıfının kibri vs.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?