Marketler
Üreticiler
Hükümet politikaları
Muhalefet politikaları
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hükümet 1 hatalı politika yapsa bile bu piyasada tek dalga etkisi yapar! Ama bu dalgayı bahane eden ve birbirlerine hammedde ortaklığı olan sektörler sıraya girip, bunu ''ticari zeka'' diyerek zincirleme zam oluşumuna girerse, işte buna ''krizi fırsata çevirmek'' diyorlar ki; dünyada bunun tek örneği bizde var!
Örnek: İngiltere başkanı brunson'a karşı oldukları halde, 2021 aralık ayında ingiltere'de enflasyon %8,5 çıktıgı için, İngiltere yatırım ortaklığı şirketleri, 8 ay boyunca yurt dışında yatırımları durdurma kararı aldılar! Yani ''ülkemizde ekonomik kriz var, aman paramız ülkemizde kalsın, krizi daha da iddetlendirmeyelim'' dediler! Bizim gibi, düşene bir tekme de ben vurayım diyen tek insan - kurum çıkmadı onlarda! * sorarsanız, onlar kafir, biz müslümanız... Saygılar :)
Cevap
13Cevap
Hükümet politikaları
Ülkeyi soymaktan doymayan firsatci marketler zinciri.. Devletin bunlara el koymasi lazim.. Bunlar varken halen DEVLET diyen bu Millete hainlik pesinde, ancak buralrda körü körü hainlik siyaseti yaparsiniz ama HALKI kandiramazsiniz... Hicbir Abrupa Ülkesinde böyle doymaz Market zincirleri yok.
Iyi dinleyin sonuna kadar.
https://www.youtube.com/embed/vbx7M_D475UHükümet politikaları. Enflasyona en büyük darbe merkez bankasının bağımsızlığının elinden alınmasıydı. O zaman beri TL devamlı değer kaybediyor çünkü ülkeye döviz girişi çok düştü, yabancı yatırımcı korktu bütün parasını çekti gitti.
hükümetin politikaları tabiki. aksini iddia eden zerre aklı yoktur
Üretici ve küçük esnafı yok etme programını başarı ile uyguladığı için.
Muhalefet diyen zeka özürlü de varmış.
Bu insanlar başlarına gelen her şeyi hakkediyor gerçekten
İnanamıyorum ya... Muhalefet ekonomiye nasıl yön verebilir? Nasıl bir kafa bunu düşünebilir?
@Banker_Bilo
Allah bak bunlar için ne diyor :
"Allah onların kalpleri, kulakları üzerine mühür basmıştır. Onların kafa gözleri üstünde de bir perde vardır. Onlar için korkunç bir azap öngörülmüştür" (BAKARA Suresi 7. Ayet)
"Yemin olsun ki biz, insanlardan ve cinlerden bir çoğunu cehennem için yarattık. Kalpleri var bunların, onlarla anlamazlar; gözleri var bunların, onlarla görmezler; kulakları var bunların, onlarla işitmezler. Davarlar gibidir bunlar. Belki daha da şaşkın. Gafillerin ta kendileridir bunlar." (A'RAF Suresi 179. ayet)
"Allah'ın izni olmadıkça hiçbir benlik iman edemez. Allah, pisliği, aklını kullanmayanlar üzerine bırakır" (YUNUS Suresi 100. ayet)
"Çünkü yeryüzünde debelenenlerin Allah katında en kötüsü, akıllarını işletmeyen sağır-dilsizlerdir." (Enfâl Suresi 22. Ayet)
Muhalefete kabahat bulanlar da aynı ayetlere iman ettiğini iddia edenler. Sorsan en Müslüman onlar...
@Banker_Bilo
Aslında müslümanlıkla uzak-yakın hiç bir alakaları yok hatta ben bunların Allah'a inandıklarını bile sanmıyorum. Kulaktan dolma şeylerle kendi kafalarında yarattıkları, yobaz bir şeye inanıyorlar. Kur'an da ki Allah'a değil. Çünkü Kur'an bizden bilim istiyor, bilimsellik istiyor, rasyonel düşünce istiyor, aklınızı kullanın diyor ve gördün işte aklını kullanmayanların üstüne pislik yağdırırım diyor. Yağdırıyor da zaten. Son 20 yıldır bu ülkenin başına pislik yağıyor, sürekli daha da kötüye gidiyor
Dini inancı olmayan biri olarak, inançlı kesimde iyi ki senin gibiler var diyorum. Sağol birader.
@Banker_Bilo
Aslında benim gibiler neredeyse hiç yok diyebilirim.
Ben öteden beri sol görüşte olan, sosyalist düşünce biçimini benimsemiş bir insanım.
Araştırmayı severim, Marx'ın Kapitalinide, Politzerin kitaplarını da, Kur'an ı da okurum ve öğrenirim.
Ama onlar inandıklarını iddia ettikleri dinin kitabını asla okumazlar, okusalar bile Arapça şarkı gibi okurlar, anlamazlar. Sonra da duvara sanki bir büyü kitabı gibi kendilerini korusun diye asarlar.
Oysa ki Allah o kitabın anlayarak okunmasını, öğrenilmesini istiyor.
Açıkca söylüyor başka bir ayette, davar sürüsü olmayın diyor. Demin paylaştığım ayette de dediği gibi davarlar gibi bunlar, hatta davarlardn bile daha şaşkın ve ahmak
Anladım. İhsan Eliaçık hocaya yakınsın yani, düşünce olarak. Antikapitalist Müslüman.
@Banker_Bilo
Arada denk gelince dinlerim, saygı duyduğum biri.
Cemil Kılıç ve tabi en başta Yaşar Nuri Öztürk de öyle
Bu arada Yaşar Nuri Öztürk'ün bir sözünü paylaşmadan edemeyeceğim.
Aynen şöyle demişti : "Sosyalizm deyince mızrak yemiş domuz gibi ne böğürüyorsun, ihtiyaçtan artanı paylaş diyen Kur'an değil mi?
Sosyalizm karşıtları ABD-CIA destekli "Müslümanlar" oldukları için olabilir mi? Hani 6. filoya karşı namaza duranlar? Miras kalan tarlanın sınırı kendi tarafında 1 metre içeri girmiş diye kardeşini öldürenlerden bahsediyoruz, ne ihtiyaç fazlasını dağıtması? "Anadolu irfanı" işte, n'apalım?
@Banker_Bilo
Anadolu irfanı güzeldi ama bunların kabesi abd ve israil.
Zaten biliyorsun, bop israil tarafından hazırlanan ve abd tarafından uygulamaya konan bir projedir, o projenin eş başkanı ise malum kişi.
Bunlar müslüman falan değil, taa Emeviler zamanında başlayan, tamamen Kur'an dışı olan birtakım uydurma hadislerce teşkil edilen, geleneklerin dinleştirilmesiyle Kur'an a göre tamamen şirk olan, saçma sapan kurallar ve ritüellerle oluşturulmuş uydurma bir din.
Zaten Emeviler zamanında da bunun oluşmasına sebep olanlar Yahudiler olmuş.
Tabii ki hükümet. Bu kadar yanlış politikalarda ısrar edilmesi ve insanların bilinçli olarak fakirleştirilmesi birilerinin zengin edilmesi anlamına geliyor maalesef.
BİM ve a101 😂
Büyük, süper, über, muhteşem ekonomist RTE.
Her konuda bir kişi yetkiliyse, kötü giden her şeyin sorumlusu da aynı kişidir.
Haydar dümen
Öldü ama o 😂
@Banker_Bilo mezardan yapıyor
dış güjler
Süslü.
mini etekli kızlar
Market
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?