Merkez Bankası yıl sonunda dolar kuru beklentisini 19,54 TL'ye yükseltmiş. Dolar yıl sonunda 19,54 TL'ye kapatır gibi düşünün. Bana göre 21 TL'si falan var...

Benim mental artık aşağıda;

Merkez Bankası yıl sonunda dolar kuru beklentisini 19,54 TL'ye yükseltmiş. Dolar yıl sonunda 19,54 TL'ye kapatır gibi düşünün. Bana göre 21 TL'si falan var...
Benim mental artık aşağıda;
Kılıçdaroğlu yine bir iddia attı ortaya kamu bankaları gece yarısı dolar/TL girdi çıktısı yaparak doları düşük tutmaya çalışıyorlarmış eğer böyle bişey varsa ki bence de var gibi çünkü geçtiğimiz günlerde merkez bankası faiz indirimi yaptı dolar ilk kez yükselmedi sabıt kaldı. Dolar bu baskıları aştığı gün birden yükselebilir benim yılsonu beklentim 21 TL civarında.
Merkez bankası yılın başında yılsonu tahmini yapıyor sonra 3. Ayda o tahmini revize ediyor. Bitti mi? Hayır 6. Ayda ve 9. Ayda tekrar revize ediyor 😂🤣😅🤣🤣
Artık 11. Aydada mı revize eder hale geldi. Kendilerini rezil ediyorlar başka bir şey değil. Bu merkez bankasında hiç mi ekonomist yok?
Şu an yurtdışından sıcak para getirip doları baskılıyorlar eğer Katar gibi ülkeler sıcak parayı keserse dolar 29-30 bandına gider seçime kadar baskı devam edecek sonra da yine akp kazanırsa bir haftada fırlayacak 35-40 a
Merkez bankası ne zaman bu tarz açıklamalarını doğru tutturabilmis ki
Dolar şu anda 20 liranın üstünde ki zorla 19 un altında gösteriyorlar
Cevap
50Cevap
Yabancı bir kur sitesi "globalexchange" şunu yazıyor. 1 USD = 21.656700 TRY yazıyor şu anda Turkey dollar rate diye aratabilirsiniz. Eğer gerçekse yoksa gerçekleri bizlere çarpıtıyorlar mı? Kim gerçek? Diye düşünmeden edemedim açıkçası. Demek saklayacak bir şey kalmadı baya yükselmiş ki rahat rahat 19,54 TL diye biliyorlar...
Bence bunları açıklamalarının nedeni herkese dolar aldırıp fiyat düşürecekler bizim milletimiz Zeki olduğunu sanıyor kar yapacak ya aklı sıra
Peki hiç bir şekilde indiremezler mi geçen yıl Aralık ayında yaptıkları gibi bir oyun falan olabilir mi ihtimal yok mu hiç?
19,54 de asgari ücret artarsa sene başında 25-26 bulur gibime geliyor belki daha fazla artışta olabilir.
bence mantıklı bir tahmin bana kalsa 19 tl'yi geçmemesi lazımfed artık faiz artırmazsa euro 20 tl olur dolar 19 tl'de kalır.
enflasyon artmaya devam ediyorsa kurun nerde oldğunun önemi ne?
ihracatcı peki?
biraz bu konuyu araştırmanızı öneririm
1,5 ayda yüzde 5 daha artış öngörüyorlar yani. Yılda yüzde 5 arttığı pembe yıllardan nereye gelmişiz, yazık...
35 tl olur zamanla onu da reise dua edin yoksa 40 olurdu :)
Merkez bankası ne zaman bu tarz açıklamalarını doğru tutturabilmis ki
Yakında toplu göç girişiminde bulunacağız gibime geliyor.
Dolar bitecek ne zaman bilmiyorum ama bir gün dolar gidecek.
Onu tahmin edecek nitelikte biri değilim o civarda olur herhalde hayırlısı
Hersey o kadar kötü bir hal aldıki inanın umurumda değil
umurlarinda mi düşmüşler nasin peşine faizle kendileri de bankalarda lord oldu heleki müteahhitler.. seçimde görüşecez
Peki bunun zerre umrumda olmaması...😒
Yalnış anlama tribim sana değil ülkeye ve ekonomiye.
şu an bana göre 21 demekle suç işliyorsun, ihbar edeceğim.
Bence 25 de olur bu hizla
Nebati demis turk lirasi daha dusmez dusecek yeri kalmamis
Sinek bulsalar yolacaklar
22.5 vermişlerdi 19.5 ideal gibi ama yinede değişik
Seçime kadar anamızı ağlatacaklar orası kesin
Merkez Bankası 2023 yılı dolar kuru beklentisi 23 TL ya adamalar açıkladı
Sonumuz ne olacak çok merak ediyorum
1-2 lira daha fazla olur
fark etmez artik 20 de olabilir 30 da olabilir
bu arada bu dolar euro arttikca ureticiler uretimi birakmak zorunda kaliyor. sonrasinda abd almanya gibi ulkeler daha az somurecek hammaddeye sahip oluyor. bunlar bizi desteklemezse gida konusunda cok buyuk sorunlar yasayacaklar. onlarin halki bizimki gibi bir enflasyonu normal karsilayacak dayanacak insanlar degil
20tl üzerine çıkma ihtimali çok fazla
20 geçer bence
Bi kere de normal muhabbet etsek yahu
Merkez bankasının bka yarama seviyesi :
Eger tahmin soylersek sorusturma gecirebiliriz
Geliyor o geliyor hissediyorum
Yani onu demişlerse odur
dolarim var hesapta
Olabilcek bir tahmin
Söylenecek kelimler çokda buraya sığmaz şimdi
Euro kazandığım için beni o ilgilendiriyor.
19,750 ila 20 arasında seyreder.
Fazlasıyla olabilir evet
bebek altına sıçsa değiştirir misin?
Umarım fazla yükselmez.
Demek ki daha yüksek gelecek
Merkez bankasininin beklentisinin altinda
belki 20 li rakamları kuruşlarla geçeriz
Euro için öngörü var mı 🤔
dolar artık reşit kimse tutamaz onu :)
19,55...
25 olur heralde
Normaldir