bence gayet alıştık. artık bir şey alırken şu pahalıymış falan demeden her şey normal geliyor gibi.

bence gayet alıştık. artık bir şey alırken şu pahalıymış falan demeden her şey normal geliyor gibi.

Ben alışmadım ve alışmak istemiyorum. Alacağımız her ürün 5 katı oldu ama maaşlar öyle değil. İki maaşa zam gelince her şeye de anında zam bildirimi ve bindirimi geliyor. Hiper enflasyonu geçtim Süper nova enflasyonuna doğru gidiyoruz. İşveren özel sirketler zaten çalışan köle arıyor. Asgari ücrete 6 gün deli gibi çalışacaksın vs. Şu an ülkede durum batık batık
barkod okutup alışveriş yapınca kolay çıkış olduğundan met#o markt gidiyorum sabah açılınca.. et bugün pirzola 268.90 tl , balık (somon, tekir, lahoz, mercan, dülger vb) mercan balığı 359 tl apikoğlu sucuk 379.90 tl sucuk alanda pek yok sahte sucuklar alınıyor.. gözlemliyorum çoğu kişi temel gıdalar alıyorlar. pahalı şeylerde yazdım ama bir insan bunları yiyebilmeli hakkı çünkü
türkiye bana rakam olarak pahalı geldi ama yine aynı parayı harcadık daha yeni geldik cenaze için ve türkiyede akraba sayım azaldı fakat miras ev var bahçe var neyse bir an kendimi çok zengin hissettim
Sene başında bimin yarım kiloluk beyaz peyrinimsi kalıbı 15 liranin altında falandı bugün 40 liraya dayanmis hayır gerçek peynir alanlar nasil paralar ödüyor hayal bile edemiyorum
Birde yıl içinde manda yoğurdu, Medine hurması, kestane balı falan yememiz tembihlenmisti biz gerçek peyniri bırak peynirimsi beyaz şeyleri bile nasıl alacaz diye düşünür olduk
Cevap
54Cevap
Alıştık maalesef
Pahalı-ucuz algımızı kaybettik. Bir porsiyon ekmek arası 100 gram et döner için 80 TL deseler aaa iyiymiş diyecek hale geldik. Alışmışız gibi görünse de normal olmadığını 1 haftalık basit, lüks olmayan alışverişe 500-600 TL harcayınca farkediyoruz. İki yıl önce 9 TL fiyatı olan Migros marka domates salçası bugün 35 TL. İki yılda 4 katına çıkmış. İlk aklıma gelen bu olduğu için bunu yazdım. İki yıl önce 5 litre ayçiçek yağı için ödenen paraya bugün 1 litre ayçiçek yağı alınıyor. İki yıl önce 4 TL olan toz şeker bugün 25 TL. Daha ne kadar böyle gider, bilmiyorum.
Alıştık tabiki de alışmasak bu kadar azmazdık kudurmazdık her şey pahalı ama lafta tabi kimse yerinde durmuyor saldırıyorlar habire alt tarafı kahve ne kadar olmuş millet kahve içmeden edemiyor kafelerden çıkmıyor en basit örneği daha büyüğüne gitmeye gerek yok
seçimde bu alışkanlık patlayacak çünkü kesinlikle keyfi bir durum faiz ısrarını yaptınız eyvallah da bunun önlemini alıp vatandaşa yansitmamaniz göreviniz ama şu an faiz indirmeleri sebebiyle sadece bankaların kârlarina bakın müteahhitlerin zenginliklerine bakın 🤷🏻♂️
Ben alışmadım ne alışması sayıp sövmekle geçiyor günlerim nasıl diye sorgulayarak hayır bunlara alışamam da param yok Ülkeyi terk etmeye çalışıyorum kesinlikle gideceğim durum iyi diyen burada ya da yurt dışında yaşayan insanlar için bir beddua ediyorum aklınız durur sürekli onların buraya benim oraya gitmem için dua ediyorum gideceğim bu sebe buradan ne olursa olsun
Evet bugün bir tane yarım ekmek tost 45. Vazgeçip gittim bir tane poğaça aldım oda 20 liraydı galiba bu ülkede artık dışarı çıkıp gezilmez
Devlet kişilerden ibaret değildir gral.. tabi ekonomiyi bengü bu hale soktu.. idare edememesinin getirisidir kötü ekonomi.. seni seviyorum ama güvenmiyorum demek gibi bi durum oldu sende ki.. iyi yönetse zaten iyi olurdu.. iyilikten ne bekliyorsun; saray yaptı o mu gözünde iyilik
Bence de alıştık ama ben protesto ediyorum valla tuvalet kağıdı bile 41.50 tl bimde en ucuz marketlerden birisi güya inşallah düzelir fiyatları geri çekerler
Ben alışamadım..
Alışmakta istemiyorum. En zoruma g, iden ise zam asgari ücret artar. Sonra da utanmadan yine zamları başımıza getirirler. Cıldırmak işten değil !
Alıştık cidden ama bunlar hep şeyden dolayı oluyor şükür sendromundan , bunu bulamayan da var çok şükür
haklısın. mantıken Tanrının verdiklerine şükür ediyorsun değil mi zaten. öz ama kısa yazdım anlayan anlıyor
Herşeye bu millet maalesef alıştı artık.
Korku toplamu yatarilmak istendi ve başarılı oldu.
Vatana millete hayırlı ve uğurlu oldun.
Evet maalesef alıştık dışarıdan eve
10 tane lahmacun sipariş 250-300 TL
10 tane kafayı yemişler
Hala alışmış sayılmam. Fiyat kıyaslaması yapıyorum çoğunlukla bir şey alırken çok önemli değilse.
Ben artık bir şey alırken sondaki sıfırı siliyorum öyle düşünüyorum 250 tl mi diyelim şu an ki parayla 25 tl aaaa kaçırma diyorım resmen
Valla alıştık az önce dışarıda dürüm yedim 20 TL olmuş. Ne ara bu kadar yükseldi belli değil. 2 sene önce 5 TL di.
Alıştık tabii ki. Kimse artık zamlara yüksek tepkiler veremiyor.
Gelen ve gelecek olan tüm zamları çoktan sindirmiş durumdayız.
Normalleşme süreci diyorlar... bakalım ne kadar zamanda normalleşeceğiz... alışmasak ne olur zorla alıştırıyorlar...
"Gitmem gerek buralardan çok yorgunum yaşanandan" :))) alışamadık kanıksamaya bile vaktimiz olmadı. :d
Bize bunu alıştıran Ülke yetkikilerinin utanması lazım ama nerdeee :)
Ben alıştım artık, hayatımın en kazıklanabilir zamanındayım hiç itiraz etmiyorum.
Hayır. Halen aşırı şaşırıyorum. Alışmak mümkün değil. Sırf bu yüzden kredi kartına geçtim bu yaşta.
Fiyat algılı kaybettim ben. Ekmek 15 lira deşeler şaşırmam
Evet kasiyere ayıp olmasın diye bozuntuya vermiyorum çıkınca içimden ana avrat düz gidiyorum sisteme
Pahalı-ucuz algım bozuldu. Ucuz olan bir şeye pahalı derken, pahalı bir şeye iyiymiş diyorum
Sitedeki şu bot hesapları banlasanız keşke. Sadece soru soruyorlar.
orman bitti kapı pencere yakacağız bu gidişle.
kimse kusura bakmasın ağlamasında bunun böyle olacağı belliydi herşeye ağam paşamlar sonra makarnaya kanmalar falan sorsan dış güçler o bu :)
Normalleştirmeye çalışıyorlar ama geri tepecek az kaldı.
Sakinleştirici verdiler galiba bize suya mı karıştırdılar havadan mı serptiler üstümüze...
Alıştık ama artı sandıkta buna son vereceğiz.
Alıştırdılar. Pazarda kilosu 10 TL den aşağı bir şey yok.
alıştık , hiç bir şeyi sorgulamıyoruz, herkes bir yol tutturmuş gidiyor
Evet bir kahveye 65 tl verirken şaşırmıyorum artık.
Fiyat artışı normal, anormal olan ise maaşların aynı kalması
Dün babam toplu para eline geçtiği için bana da 1000 lira verdi sevinemedim bu kadar basit
Zamlar beni hayattan soğuttu. Böyle bir devir hiç yaşamamıştık. Ülkem adına üzülüyorum.
Gunden gune daha pahali hale geldiginden alismak kolay olmuyor ki
Alıştırıldık ve kimse de tepki vermiyor artık sonumuz kötü
Fiyat algımızı kaybettik pahalı diyemez olduk hiçbirşeye hiç durmadan yükseldiği için
Alışırız koyunluk kanımızda meeeee
Ben nedense bir türlü alışamadım
Ben alışamıyorum
Alabiliniyorsa demekki alım gücü ve para var
Ben henuz alismadim
Ben ayırt edemiyorum alıyorum çıkıyorum mecbur
Alıştık ama alışmasak iyi olur.
Ucuz olduğu için sorguluyorum neden ucuz diye
Eşşek olduktan sonra semer vuran çok olur
Geçen sene her şey bedavaymış
Evet yapacak bir şey yok
Alıştık ama ülkece herkes deliriyor.
Parası olan alıştı. Açın toktan ne haberi..
Tokun açtan *
Şahsen hiç alışamadım..
Alışmadık ama mecbur alıyoruz
Hayatta almadığımız ucuz ürünleri alıyoruz artık
Tabii ki alıştık
İnsan nelere alışmıyor ki
Alıştık mecburen.
Alıştık bence
Alıştık
Alıştık maalesef.
Son yıllarda baya yordu bu ülke herkesi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?