- gidiş
- ev tutmak
- ev eşyası almak
yani klasik yaşamak için şeyler. yoksa hemen iş arayacağım tabi. bu parayla 3-5-10 ay geçinebilir miyim diye değil.
Direkt ülkeden gitmek istiyor falan gözüyle bakmadan değerlendirin lütfen.
28 yaşındayım, 10 senedir çalışıyorum. Elimde sadece bir arabam var. Aldığım maaş ortalama 10 bin almasına rağmen hiçbir şey yapamıyorum, 2-3 aktivite yapayım desem dışarı çıktığım gibi param tükeniyor. Yaşamaktan cidden keyif almamaya başladım.
Pasaport, vize hallederim diye tahmin ediyorum. Çok zorlanmam. Şimdi para anlamında sadece 490 bin TL'lik bir arabaya sahibim. 2016 model 1.6 Seat Leon var. Bu arabayı satıp parayı da dolara çevirsem 26.500 dolar falan ediyor. Nereye yerleşmeye kalksam insan gibi bir süre hayat sürebilirim? En azından iş bulana kadar?
Hocam ben avrupayı bilmiyorum da amerika için yeter ev de tutarsın gidersin de kuzenim wat a gitti döndü sonra yerleşmeye gitti onda da 23 bin gibi bir tutar vardı ev de tuttu arabada da aldı işi vardı bir de kamyonculuga başvurdu ilk gidişinde onda çok para varmış öyle demişti sakın vazgeçme hocam vazgeç diyenleri tınlama
Arkadaşım yeni yurtdışına gitti.
Vize, pasaport ve diğer tüm gidiş masrafları için 4 bin dolar civarı harcadı
Burada en önemli olayın yurtdışında çalışma ve oturma izni alabilmek. Yurtdışında oturma iznin olsa 26500 dolar ile hem normal 2010 modele yakın bir araba alırsın hem 1 yıl yaşatır bile seni o para
Zaten Almanyada saatlik asgari ücret 12 euro
Amerikada 10 dolar civarlarında. Ki oralarda asgari ücretle çalışan yok doğru dürüst
Asgari ücret ile çalışanlarda ayda 2 bin yılda 24 bin dolar kazanıyor ve mis gibi yaşıyorlar
Burada boş boş 1,2 ay bile yaşayamazsın diyenlere bakma fırsatları olsa bir dakika durmaz kendileri
Amerikada eyaletlere göre ücretler ve yaşam şartları değişiyor.
Hadi 2 dolar vergi alınsın saatte 8 dolar diyelim.
Günde 8 saatten ayda 26 gün çalışsa 208 saat yapar.
208x8=1660 dolar yapar
700 dolar kira
160 dolar faturalar
300 dolar aylık mutfak alışverişi
200 dolar gezme tozma desek
Kalır geriye 300 dolar
Amerikaya aylık 50,60 euroya telefon
Kredi notuna göre aylık 300,400 euroya araba veriyorlar
Türkiyede 1 yıl yemeden içmeden biriktirmeyle tofaş alınamıyor şu an. Biriktirinceye kadarda fiyatı artıyor zaten
Sonuç olarak hertürlü elde fırsat olduktan sonra buradan daha iyidir.
Ki bu arkadaş elinde 26 bin dolarla çıkacak yola çok daha rahat eder
@Melis8328 Vergi dilim sistemi var adamlarda , çok kazanandan çok , az kazanandan az alıyor , ADALETSİZ bir vergi sistemi yok ABD'de.
@YalnızGezen ben amerikada yasarkne soyluyorum yarisi asgari ucret aliyor
Gideceğin yerde tanıdığın yoksa biraz zor. Bence yurt dışına yerleşmek için gitme bro, parana yazık, pul olur. Söylenildiği kadar basit olmuyor düzen kurmak kendimden biliyorum
Cevap
13Cevap
Ya şu çok zor diyenler kaç defa yurt dışına gitti merak ediyorum?
Bro Avrupa’ya gidebiliyorsan orada 26 bin Euro civarı paran olur Oda seni çalışana kadar götürür
Bence mantıklı bi plan ama tek başına değil de biriyle yapmak daha sağlam olur gibi geldi eğer dil yeterliyse kız arkadaşını da al ve git bence
Kız arkadaşı olduğunu nerden çıkardın 🤔
Amerikanın kıyı kesimi değilde biraz daha iç kesimlerinde rahat edersin kıyı eyaletlerinin iç kesimlerine git orada düzen kurmaya bu para yeter
26.436 dolar 25.486 euro eder ustune cok fazla eklemen lazim yurt disinda bi duzen kurman icin cok zor yani ama imkansiz degil
İyi bir gelir elde edebilecgn bir iş bulursan orada evet olabilr
teşekkürler
Valla 200 lerde olsaydın yurtdışında hayat kurardın
2000*
niye?
Benim newyorkta ev tutup esya ooymam toplamda 11 bin dolar tuttu
Valla giden kurtuluyor. her şey istediğin gibi olsun dostum.
Ben uzatıyorum, sen kurarsın. 😂
26-27.000 dolarla oyun parkı bile kuramazsın. O hayalden vazgeç.
Turist vizesiyle gidecegini tahmin ediyorum. Bununla nasil is arastirip, legal olarak calisacaksin?
İşin hazırsa git bence ordada paranı kazandıkça ufak tefek şeyler almaya bakarsın
vize alabilecekmisin iyi düşün yurt dısında yaşamak kolay değil
alırım ona güvenim tam
paran yeter bitir işlemlerini git yolun acık olsun
Amerika’ya gitsen, kalacak yer eşya vs ayarlasan cebinde kalan parayla yine leondan daha iyi bir araba alabilirsin altına 🍕
eyvallah hocam
26 bin dolara anca yurtdışına gider 2 3 hafta dolanır gelirsin
Bas git arabanın parasının yarısını ayır dokunma git düzen kur
yarısına dokunmamak zor ya tahminlerime göre ancak yeter
25-30bin euro civarı bi para. Sanmıyon düzene yetceğini
ev tutayım, evi dizeyim yeter reisim bana. 1-2 ay iş ararım en fazla
Düzen kurarsın elbet ama birwz zorlar. Hiç bişi imkansız değil ama
1 ay idare eder sanırım pansiyon da falan kalırsın
yok dostum ben ev tutup eve eşya dizebilir miyim kafasındaytım
O paranın yarısı ile ancak yurt dışına gidersin
Oraya gidince gavur birde eşek gibi çalıştıracak günde 200 euro ya
diğer yarısı ev tutup eve eşya dizmeme yetse bana kafi zaten.
Sanırım az bir miktar
Her türlü Türkiye’den iyidir
Krallar gibi yaşarsın.
Ben yurt disinda yasiyorum. Meslegin var mi?
yani 2 ay falan yapabilirsin iş bulanakadar
Ancak gidip gezip dönmene yeter
abart
En iyisini yaparsın
Olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?