Sorması bile ayıp, ayıp ediyorum. Cebimdeki 200'lük banknotlar çok çabuk eriyor la eskiden 200 lira bitmezdi ahsjalshs

Sorması bile ayıp, ayıp ediyorum. Cebimdeki 200'lük banknotlar çok çabuk eriyor la eskiden 200 lira bitmezdi ahsjalshs

Önceden 200 TL görmedik ki 👍 100 TL bile bitmezdi. 50 likler ve 100 lük banknotlar ile maaş odenirdi. 200 lük banknotlarla maaş ödenmezdi çünkü çok az maaş alıyor gibi görünürdü 😅😂🤣🤣 minibüse 50 Tl verince bozuk yok mu? Diye kızardı şoför. Sonra mont ayakkabı gibi şeyler almak için 50 hadi bilemedin 100 TL rahat rahat yeterdi. Şimdi mont almak için 200 TL yetmiyor, bankalar mont kredisi veriyor. Seçimden sonra 500 ve 1000 TL banknotlar hayatımıza renk katacak 👍
o kadar pul oldu ki bozuk paraların basım maliyeti daha yüksek hatta Türk dizilerinin uzun olma sebebi bile maliyeti karşılamaması hatta afrikanın bile parası bizden değerli... aslında pul olan şey para değil gelirler çok düşük bu gün Japonya da her şey birim olarak çok pahalı ama maaşlar 6 haneli rakamlarda dolar karşılığı ise ortalama maaşa göre 1000 2000 dolar arası bizde 500 600 :(
Eee sonuç. Yanlış anlama ama bunun için konu açmana bile gerek yoktu açıkçası. şu nerede ucuz veya nasıl kar ediyorum vs desen anlarım. Ancak para pul olmadı mı? Yani buradan neye ulaşacağız...
Geçen gün 10 TLyle 2 ekmek almaya dışarı çıktım. Yolda diyorum ki kendime de bir şeyler mi alsam ahsjsj vazgeçtim almadım direkt kasaya gittim. 7.5 TL dedi ve ben şok oldum ahsjs ben en son ekmek almaya gittiğimde ekmek 2.25ti 🥺
Para pul bile olmamış
Cevap
7Cevap
Para konusu bende hiç yok. biriktiremiyorum
Bir de diyorlar ya ''dünyada böyle'' diye... Yahu hadi bahane üreteceksiniz de neden yalan söylersiniz? Türkiye şu anda zirvelere oynuyor enflasyon oranında.
Çünkü şimdi tek bir don olmuş 200 lira 😂
Günde 2 parça bişe alıyon 1 milyar hop gitti. Çikolata olmuş 5 lira ne bekliyozki 🤧
Dııırımmm dırırıımmm kdgkdkfkdk
Maaşın artmadı mı harca ya cimrilik yapma 😂
Maalesef oldu...
Tabiki pul oldu dün 200 dolar aldım 3738 tl verdim çok saçma bi durum
Evet eskiden 1 liraya simit ayran yapıyordu mutluyduk o zamanlar
Pahalılik ileri duzeyde var. gida pahalı
Her şey pahalı yaw 🥲
Pul bile daha değerli şu an
Aynen pul oldu ve değeri kalmadı
Maalesef oyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?