Almanya'da doğalgaz faturasını devlet ödeyecek. Siz de devletin faturanızı ödemesini ister misiniz?

Almanya'da gaz tüketicilerinin Aralık ayındaki ödemelerini federal hükümetin üstlenmesini öngören yasa tasarısı bugün Bakanlar Kurulu tarafından kabul edildi.

Deutsche Welle'nin aktardığına göre, Başbakan Olaf Scholz, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Acil yardım geliyor! Gaz müşterilerinin Aralık ayında ödeme yapmaları gerekmeyecek. Bunun masraflarını hükümet üstlenecek. Kabine toplantısında bugün enerji fiyatlarının frenlenmesi için bir adım daha atılması kararı aldık" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 20 milyon gaz tüketicisini kapsayan bu adım için 8,9 milyar euro bütçe ayrıldı. Yasa tasarısında, hükümetin bu parayı gaz tedarik eden şirketlere havale etmesi öngörülüyor. Söz konusu bütçe, 21 Ekim'de Alman meclisinde kabul edilen Ekonomi İstikrar Fonu tarafından karşılanacak.

Almanya'da kiracılar çoğunlukla yakıt, su ve çöp parası gibi yan giderler için kira ile birlikte ön ödeme yapıyor. Kiracıların yakıt, su gibi harcamaları yıl sonunda hesaplanıyor ve kiracıların ya daha fazla para ödemesi gerekiyor ya da yapılan fazla ödeme geri veriliyor. Tasarıya göre, kiracıların Aralık ayında gaz parasını ödemesi ancak daha sonra yapılacak denkleştirme ile ev sahiplerinden geri almaları planlanıyor. Yapılacak yeni kira sözleşmelerinde de, kiracıların Aralık ayı için ön ödemeden muaf tutulması öngörülüyor.

Almanyada doğalgaz faturasını devlet ödeyecek. Siz de devletin faturanızı ödemesini ister misiniz?
Almanya'da doğalgaz faturasını devlet ödeyecek. Siz de devletin faturanızı ödemesini ister misiniz?
Cevapla