Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile eylül ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 128 artarak 363,4 milyar TL oldu.

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile eylül ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 128 artarak 363,4 milyar TL oldu.

Kredi kartı elbette kullanıyorum. Temassız ödeme yapmak harika bir şey sonuçta. Çünkü her girdiğim dükkanda mağazada alışveriş yaptığım yerde elden elle dolaşan paraları ellemek istemiyorum karşımda ki para bozamıyor bu tür sorunlarda çıkıyor. Temassız ödeme yapmak hem basit hem pratik hijyenik açıdan da çok iyi.
Benim gibi düşünmeyenleri iten sebepler bence alım gücü zayıflaması ve coronadan dolayıdır. İnternetten alışveriş yaygınlaşması ve temassız işlemler içinde tercih edenler vardır.
Bankalardan kırmızı kalmemim var ve daha önce icraya düştüm o yüzden kullanamıyorum.
Çok düşük limitli ben peşin para çalışırım
Çok teşekkürler
Rica ederim
Cevap
39Cevap
Kredi kartı kullanmıyorum
Kart kullanmayi seviyorum çünkü...
1-Kartla yapilan her harcama otamatik olarak vergi sistemine dahil oluyor saticilar vergiden kaçamıyor
2-para gibi pis bir nesneye daha az temas ediyorum
3-elimdeki nakiti tutmus oluyorum acil durumlar icin
3 milyar 750 milyon borcum var sen bu yediyüz eliimilyon sen naptin bu parayi valla telefon aldim
Ciddi misin?
cok ciddiyim
ve para ariyorum yana yana bulmam lazim is ilanlarina bakiyorum netten kazanclara bakiyorum bulcam elbet
Ee zaten kes krediyi, al kredi kartını elinden insanların gör bakalım millet varlık içinde yaşıyormuşu; milleti mal gibi borç ile yaşamaya alıştırdılar; kredi ile yaşam sürer haldeler; kahve içmeyi lüks sayan mallar var o hale geldik
tam 3 yıl önce hepsini imha ettim yenisini gönderelim dediler yok dedim ödeyemem işten çıkartıldım çakılır hepsi diyince ne arayan var ne soran, sadece atm maaş kartı her işimi görüyor
Kullanıyorum hatta limit arttırdım 🤭👍 market ve pazar alışverişini covit ile bıraktım, artık trendyol dan sipariş verdiğim için kullanmak zorundayım.
Banka faizi enflasyondan düşğk olduğu için kredi kartı ve kredi ile satılabilecek ya da ihtiyaç olacak mal stoklamak kârlıdır.
Bir tane kredi kartım var limiti de güzel idare ediyor beni..
ihtiyaçlarımı taksitle almak mantıklı geliyor..
Kazanç yetmeyince karta yükleniyor haliyle insanlar, üç adet kartım var ama sadece taksitli alışveriş için kullanıyorum
Ben yanımda para tasimamak için kullanıyorum haybeye kullanmıyorum... Ancak kart var diye kafadan lüzumsuz alışveriş yapanlar kültürsüz kesim.
Bankamatik kartıda işinizi görür bunun için kredi kartına gerek yokki
Hayır kullanmıyorum. Zamanında çok boğuştum ödeyip bitirene kadar. Bitirdiğim günden itibaren daha iyi yaşıyorum. Çünkü borcum yok
Bir ortak kredi kartımız var limiti düşük hemen doluyor
Türkiye'de ticareti dondurende kredi kartı 2gun çalışmasın Türkiye coker
Ben de Kredi kartı kullanımımı %128 azalttım ancak tabi yine de mecburen kullanıyoruz.
Tabiki, yoksa ihtiyaçları karşılamak mümkün değil.
Kontrollü olmak kaydıyla kredi kartı kullanıyorum.
Üç adet kredi kartım var sürekli kullanıyorum
kartla ödeme yaparsanız vergi ödersiniz.. satıcının vergi ödediğini sanarsınız ama aslında siz ödüyorsunuzdur.
Para kalmayınca insann cebinde napacak kredi kartı na yuklencek
Bu devirde kredi kartsız yaşanmıyor ki, insan ister istemez kullanıyor.
O oranı ben artırmış olabilirim
Doğal olarak kullanıyoruz
Gerektiği kadar.
kullanmıyorum tatlım
Hayatım kredi kartı olmuş bea.
kredi kartımız hiç olmadı zenginde değiliz.
Bu verilerin %10 benim yüzümdendir
Hayır, kullanmıyorum
Siz denizlili misin
İnsanlar. Başka türlü yetmiyor
yılbaşını bekleyin zamalrı gör
Hayır
Hayır.
Cokbguzel bide 7000 tl 12 ay çektim 8000 tl ödedim
Kullanmiyorum
Kartımı iptal ettirdim
Kullanmıyorum
Evet sıklıkla kullanırım
Onun acısını sağlam çektim kullanmıyorum.
maalesef kullanıyorum.
Kredi kartım yok. Böyle daha güzel :)
Kullanıyorum
Kullanmıyorum
Aslaaaa
evet maalesef
Evet kullanıyorum
Hyra
yok kullanmiyorum
Kullaniyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba, bu gidişle kart kullanmayanlar olarak da kullanmaya başlamak üzereyiz. Sorunuzda bahsettiğiniz kredi kartı kullanımındaki artışın başlıca nedeni tabii ki yüksek enflasyon karşısında alım gücü hızla eriyen vatandaşın kredi kartına yükleniyor olması. Ancak burada kredi kartı kullanımındaki artışın farklı bir etkisinden bahsetmek gerektiği düşüncesindeyim. Şöyle ki, halkın kredi kartı harcamalarının artması demek ülkedeki mal ve hizmetlere olan talebin artması demektir. Bilindiği gibi bir mala olan talep arttıkça, üretim artmadığı takdirde o malın fiyatı da artar. Kredi kartı kullanımı, borçlanma imkanını arttırdığı için vatandaşın daha fazla para harcamasına neden olur. Yani kredi kartı harcaması arttıkça mal ve hizmetlere olan talep de artar ve fiyatlar yükselir. Yani, kredi kartı harcaması artışının enflasyonu arttırıcı bir etkisi olur. Eğer üretim, fiyat artışını önleyecek biçimde artmaz ise bu durum böylece devam eder. Dolayısıyla, sorunuzda bahsettiğiniz kredi kartı kullanımının artmasının enflasyon üzerindeki arttırıcı etkisini ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Bunun olmaması için ise tek çare üretim artışıdır. Aksi halde birbirini besleyen bir süreç olarak enflasyon artışı kredi kartı harcamasını arttırır ve artan kredi kartı harcaması ise enflasyonu arttırıcı bir etkiye neden olur.