Bu sene Ağustos ayında, geçen senenin Ağustos ayına göre %125 kartlı ödemeler artmış. Toplam 346 milyar lira.

Evet, bu devirde kullanmamak mümkün değil.
Hayır, kullanmıyorum. Bulaşmayı da düşünmüyorum.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Bölgelere ve ülkelere göre ödeme şekilleri değişiklik göstermektedir. Örneğin e-ticaret kapsamında ABD'de ödeme ağırlıklı olarak kredi kartı ile yapılırken, Ortadoğu bölgesinde peşin ödemeler daha yoğundur.
Diğer yandan resmi enflasyon artışı sıcak gündemdeki yerini koruyor. Fiyatlar genel düzeyi ise enflasyondan daha çok artıyor. Son 1 yıllık süre zarfında hiçbir ürün ve hizmet yok ki %100 üzerinde artış yaşanmasın. Kaldı ki, bu artış hızı azalarak da olsa sürecek: Enflasyon artış oranı düşecek ama hayat pahalılığı tam gaz devam edecek.
Durum bu olunca son 1 yıllık süre zarfında kredi kartı harcamlarında %125 oranında bir artış olmasını çok normal buluyorum. Ekonomi bilimi basittir: Aldığım ürünün fiyatı ikiye katlandıysa, benim kredi kartı ödemem de ikiye katlanır.
İçinde bulunduğumuz yüzyılda kentleşme ile birlikte nüfusun büyük çoğunluğu kent yaşamı sürüyor ve şehirde kredi kartı kullanma oranı yüksektir. Bazı yerler kredi kartı kabul etmezken, bazı yerler de sadece nakit kabül etmektedir.
Ayrıca bireysel bütçenizin aylık yönetimi açısından da, bilinçli kullanımla kredi kartı, nakit akışı yönetiminde aile reislerine kolaylık sağlamaktadır. O nedenle bu artışı ve kredi kartı kullanılmasını çok sağlıklı buluyorum.
Tabi ki, son dönemde artan hayat pahalılığı ile birlikte aylık nakit döngüsünü sağlamak için de kredi kartı kullanımının arttığını not düşmek gerekir. Kimse bankalara seve seve gidip, kredi kartı kullanmak istemez. Takibi var, yıllık ücreti var, kartı taşıma zahmeti var.