1,5 günlük maaşımla, bunları alabildim. Ne düşünüyorsunuz?

A 101 en ucuz market olmakta. Diğer meslektaşlarım ve bir çok orta/küçük ölçekli firmada çalışan mühendisler gibi, ortalama; 6300-7700 tl arası maaş alan sigortalı çalışan Avukatım. Günlük maaşım ortalama, 200-250 tl ye tekabül ediyor.

1,5 Günlük maaşımla; 3 litre sıvı tederjan, 200 gram kahve, yarım kilo muz, yarım kilo ceviz, 10 litre su, iki kilo şeker, 250 gram Antep fıstığı, 1,15 kg domates ve bir paket tuz almışım. Bunlar da 302, 84 tl yapmış.

Şöyle bir espri yapayım :Avrupa 'da raflar boşken ve İngiliz çocukları silgi yerken,(A Haberin Haberleri. Yoksa, böyle bir şey yok)

Hamdolsun ki ; 1,5 günlük maaşımla, bunları alabildim. Doğru, pahalı ama hiç yoktan raflarımız dolu. Bardağın, dolu yönüyle bakmak lazım.😂😉(nasıl iyi mizaç yaptım ama)😁)

Şimdi ben, tek kişiyim, kira ödemiyorum (ailem, evlerin ucuz olduğu; 2019'da krediyle ev aldı ve birlikte ödedik) ve böylece de 6300-8000 tl arası ortalama gelirle geçinebiliyorum; tatile gidebiliyorum, gezebiliyorum ve sosyal hayatım da var. Ama manita hariç!

Zira manita, olsa ; eksideyim... Bu yüzden, hiç bulaşmıyorum ; asgari ücretin düzenli olarak 2,5 katını kazanana kadar da bulamayacağım. Şimdilik, geçinmeden arta kalan parayı ; kenara dolar olarak, işsizlik parası olarak atıyorum ki işsiz iken, odun yemeyelim..

%20-30 luk kesimin sahip olduğu, asgari ücretin 2,5 katı kadar gelire ulaşmak için ise; çalışmalarım var. Eğer 2023 de Mansur Yavaş veya ÜMİT Özdağ iktidara gelirse,(diğer muhalif adayların kazanma şansı sıfır) ekonomide beş sene içinde iyileşme olur.

Bu durumda ben de siyasetten edindiğim çevreyle ; beş sene içinde ; hedefime ulaşacağıma düşünüyorum. Aksi halde, referans tutarsa ; icra müdürü olabilirsem, bu geliri kazanabilirim. İki kez elendim ama hala müdürlük sınavlarına girmeye devam ediyorum..

Siz ne düşünüyorsunuz? Geçinmekte, zorlanıyor musunuz?