Mağlumunuz kkm bir işe yaramadığı gibi hazineye ağır yük getirmiştir , resmi verilerde enflasyonun %80 oldugu bir ûlkede en büyük yatırım aracı ürünlerdir ( mql ) , krizi fırsata çevirmek adına ilk etapta faizleri yükseltip yurt dışına akan döviz musluğunu kısarsak doları 6 tl civarlarına indirebiliriz buda vatandaşı tl almaya teşvik edecek çünkü kimse zarar etmeyecek , ama tam bu sırada ÜDM sistemini kurup vatandaşa enflasyonun %40 oldugu yerde tl alsanız , dövizde alsanız paranız erir en iyisi paranızı ÜDM yatırın kendi ürünlerinizi kendiniz seçip üretin ürettirin. Mesela benim 100.000 tl param var , ağır baş hayvan ürettirebilirim , tahıl ürettirebilirim , hububat ürettirebilirim , alkol , cikolata , şeker , demir celik ürettirebilirim , fabrika üretebilirim , borsada yatirim yapar gibi üretim yapabilecegim. Yani sistemin temel amacı herkes önce ihtiyaci olanı kendisi üretecek , fazla olanı satacak , balık vermeyecegiz , balık tutmayı öğreteceğiz vatandaşa. Yurt içi döviz mevduatı 213 milyar dolar , Kkm yatırılan tutar da 1.4 trilyon tl yani toplamda 5- 5.5 trilyon tl gibi devasa bi milli üretim potansiyeli olacak.
Hükümet Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemini bırakıp ÜRETİME DAYALI MEVDUAT SİSTEMİNİ KURMALI , NEDEN Mii?
Hükümetin adamları yandaşları kazanıyor zaten kur korumalı sistemle parayı... Memlekette orta kesim kalmadı ki bankada parası olan mı var... işci memur ay sonunu zor getiriyor...
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Corona döneminde ve şu an icin faizler düşûrüldü ki herkes ihtiyaci olan krediyi ceksin , zamaninda kimisi ev aldi kimisi döviz altin , yurt ici mevduat 213 milyar dolar , 70 zihniyetindeki komûnistler gibi magdur fakir edebiyati oynamayin , Şu an herkeste para var ama enflasyon cok yüksek.
Kardeş şu an cebinde 100 bin tl para olsa ancak alabileceğin şey doğan şahin olur. Ben evi 127 bine almıştım... para var dediğin kişi kim? Ev kirası şehirde asgari ücreti geçmiş... milleti fakirleştirip krediye kredi kartına bağımlı ettiler... Enflasyon 2019 dan bu zamana %300 leri geçti. Kur korumaya gelince... Senin var mı kur korumaya koyacak 1 milyon tl ve üzeri? Faiz düştü evet ben sanayiciyim ve çektim.500 bin tl... çektiğim gibi altına koydum bire 200 kazandım... Daha sonra kur korumalı altın hesabına koudum halada kazanıyorum... Lakin yanımda çalışanlara üzülüyorum... Ben hükümet yanlısı değilken kazanıyorken hükümet yanlısı olup ne ihaleler kapatıp ne vergi borcu silinip ne limitsiz krediler çekip neler kazananlar var... Bizde para vardı paraya para kattık... Katamayan da fakirleşti ve kur korumalıyı hala idda ederek söylüyorum hükümet yanlılarına yaradı... kimi haram dedi kimi yetim hakkı dedi ama hükümet yanlıları yaşasın devlet dedi çekti krediyi yatırdı kur korumalıya...
Enflasyonun yüksek oldugunu söyledim ztn , dövizin düşmesi ve düzgûn bi ekonomi sistemi ile ztn enflasyon dûser kur düştûgü zaman , belli bi oranda kalmasi lazim ki hala vatandasin altin aldigi zaman , doviz aldigi zaman enflasyon karsisinda deger kaybetsin , bu krizi firsata cevirmek oluyor , sen o 500.000 tl ile istedigin bi sektörde kendi işinin sahibi olacaksin , kendi tûketimini kendin ûreteceksin , kalanininda satisini yapacaksin yurt disina yani herkes bir nevi is adami olacak , e ticaret tarzi bi durum.