- Para & Ekonomi konusunda 740 cevap paylaştı.
+1 yılGeçen sene kriptodan çok güzel para kazanınca işi bıraktım. Bir buçuk yıldır çalışmıyorum. Ekonomik olarak tam anlamı özgür olamadım henüz. Hedeflerim, düşlerim içinde epey yolum var. Tüm zamanın bana kalması, canım istediği zaman balık avı gibi hobilerime dilediğim gibi gitme yönünden oldukça güzel.
Ama son zamanlarda çok boş kalmışım gibi hissediyorum. Rahatlığı seviyorum ama bu rahatlık biraz larç/geniş, bol gelmeye de başladı hafiften. Bir işe girip çalışmayı da şimdilik düşünmüyorum oda dar, boğucu gelecek ( en kötü senaryo bu ve bunun farkındayım ).
Zamanı dolduracağım şeylere girişirsem çok yaralı olacak kendi adıma. Soruda sorduğun çok para olayı tam anlamı ile olsa yine de kripto harici özellikle mal/varlık yatırımları ile başka başka girişimler yapılarak çalışırmış hissi gibi başarılar çok daha iyi gelecektir elbet. Bu da belirli süreç gerektiriyor nasibimizde varsa 🍀😇
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇalışırdım. Insan hareket halinde olmasi gereken bir varlik. Işleyen demir paslanmaz derler ya o hesap. Hareketsizlik durumunda depresyon vs artıyor. Bunun sebebi insanin fitratinin işe yaramalıyım, bir seyler yapmaliyim seklinde proglamlanmasi.
Insanin bir mesguliyeti olmazsa kendi kendini yer bitirir, surekli düşünür, kısır donguye girer bu da bazi psikolojik rahatsizliklara sebep olabilir.
Insan işe yaramak, bir şeyleri başardigini yapabildigini gormek ister. Buna gore hormonlar üretir vücut otomatikmen. Dopamin üretir mesela. Bazen sıkılsakta, yine mi iş desekte, sabahlari kalkmak, soguk kış gunlerinde zor gelse de insan icin cok faydali bir sey calismak. Tabi sevdigin işi yapmakta bambaska bir haz verir insana.
Mesela tonla parasi olan insanlara baktigimizda da hala çalışıyorlar. Bir ömür kendilerine yetecek servetleri var ama dertleri para olmuyor bir sure sonra. Çalışmak, üretmek, insan beyninin ve vucudunun bundan beslenmesi gerek.
Beyonce, elon musk, rihanna, ronaldo gibi insanlarin tonla parasi var ama ne kadar paralari da olsa hala uretiyorlar ve çalışıyorlar, bizden daha fazla çalışıyorlar. Mesele para degil çoğu zaman. Insana hareketsizlik ağır gelir. Beyine, vücuda agir gelir. Islam dini de bir işi bitirince başka işe koyul der. Buna gore yaratıldık.
20 Yorumla
+1 yılSanırım paraya ihtiyacım olmasa bile çalışırdım. Kendimi az yoracağım bir iş bile olsa yapardım bir şeyler.
Hatta insanlara istihdam sağlamak için güzel bir yöntem olurdu bu ya da maddi durumu olmayan öğrencilere imkan sağlamak için40 Yorumla
Maddi durumu 5 seviyede açıklayabiliriz.
- Hayatta Kalma
- İstikrar
- Emniyet
- Finansal Özgürlük
- Mutlak Finansal Özgürlük
Finansal Özgürlük durumunda olan kişiler yine çalışır ama "başkaları için, başkaları adına" çalışmak zorunda kalmazlar. Çünkü bunu da devam ettirmesi gerekir ki ben de o noktaya yakınım ve birileri adına çalışmıyorum.
Bir sonraki ise yani Mutlak olan, biz ilgilenmesek de kendi kendine devam edebilme noktası ki bu da senin sorduğun kısım.
Burada hiç bakmazdım bile, tamamen yaşamaya odaklanırdım.
Para bir değişim aracı. Bir şeyler ile takas etmezsen bir anlamı yok.
Önceki sorunda olduğu gibi kefene cep diktirip yanında da götürsen gidilen yerde geçmiyor 😂
210 Yorumla- +1 yıl
Fakat Sadece parayı verem düdüğü çalıyor
- +1 yıl
veren* :D
- +1 yıl
Aynen öyle o düdükle bir şeyi takas etmen gerekiyor işte.
Para şu anda hava, su gibi yaşamsal önemde, hele bizim gibi ülkelerde ama bu bahsettiğim belirli seviyelere kadar, sonrasında çok da önemli değil aslında.
Yani düdük fabrikan varsa düdük çalmak için paraya gerek olmaz 😂 - +1 yıl
Düdük fabrikasını yürütmek için yine paraya ihtiyaç var, yanlış
- +1 yıl
Paraya ihtiyaç var evet doğru ama fabrika zaten para kazanan bir yer yaptığı üretim ile.
Atıyorum her sene 1 milyar dolar kazanan bir işletmenin sahibisin, yani zaten para kazanıyor, sistemi oturmuş.
Bunun icin ayrıca bir yatırıma gerek olmaz, yani harici bir kaynağa. Zaten kazandığı ile büyümeye devam eder.
Mesela Elon Musk şu anda ben artık çalısmıyorum dese çalışmaz ama hobisi bu onun zevk alıyor 😂 - +1 yıl
Bende zevk alıyorum çalışan demir paslanmaz :D
- +1 yıl
Aynen öyle sevdiğin, hobin olan bir işi yapabilirsin ömür boyunca ama burada amaç para kazanmak olmaz tamamen tatmin olmak olur.
Mesela en son Twitter ile mahkemelik oldu, uğraşıyor sinir stres 😀, ben uğraşmazdım, bahsettiğim bu.
Zevk aldığın bir işi yapıp hayatı yaşamak varken ne uğraşıcam mahkemelerle 🤣 - +1 yıl
Kesinlikle 😅
- +1 yıl
Rica ederim :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
98Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılÇalışırdım yine
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılÇalışırdım yine de
10 Yorumla
+1 yılHerkesin farklı bir cevap verdiği kritik bir sorudur.
geçen gün eski bir dost ile sohbet ediyorduk..
aslında konu bu kişinin uzak akrabasına kalan mirastan açıldı. bu taşınmazların piyasa değeri 7-8 milyon liraymış ama adam hâlâ çalışıyormuş. iş bekleyen ve durumu olmayan gençler böyle açgözlüler yüzünden ülkeyi terkediyor veya intihar ediyormuş.
bunun üzerine konu "ne kadar paran olsa çalışmazsın" muhabetine geldi. arkadaş grubunda kimi 1 milyon lira, kimi 3 milyon lira, kimi de 5 milyon dolar dedi.
herkesin kriteri ve limitleri farklı yani bu konuda.
mesela abd'de bir insanın zengin sayılması için ev ve araba hariç minimum 1 milyon dolarlık bir nakit birikime sahip olması gibi bir kıstas var..
para değil de bahçesi olan bir evim olsa çalışmazdım..10 YorumlaMilyon milyon dolarlarım eurolarım da olsa asla çalışmadan duramazdım. Mutlaka o parayı değerlendirecek bi olanak sağlar bir proje geliştirir onun başında yer alırdım. Bu projeler a'dan z'ye akla gelebilecek her türlü iş olabilir şirket holding kurabilirim bu bünyede insanları çalıştırabilir iş olanakları sağlayabilirdim. Veya üretim tüketim santralleri kurar bunun için fabrikalar satin alır işin işleyişini takip ederdim. Hobi adi altında yaptığım bazı seyleri ya da ilgi duydugum alanları birer meslek hâline dönüştürebilirdim. Mesela Hukuk alanına cok fazla ilgim olduğu için bir Hukuk Bürosu açar en iyi avukatları bünyemde toplayarak kazanç akişi sağlardim.
10 Yorumla
+1 yılAşırı çok diyorsan bebeğim yine sevdiğim bir işi zevk olsun diye yapardım resim gibi (en sevdiğim) 💓🥰 ama o paranın hakkını verirdim net sabah brunch seninle orada yapardm öğlen milona paris alışveriş molası italya da tatlı arası vb vb kuzuş yani bir kez geliniyor hayata yaşamak gerek dimi ama günaydın minnoşka😉🤗💓
14 Yorumla- +1 yıl
Allah allaaah benide katıştırdığın planlarını yerim 😃♥️ mükemmel bir hayat
- +1 yıl
Tabisi soruyu severim sorandan ötürü demiş bennnn😂💓😘🤗🥰
- +1 yıl
Yahu Aşk kadın 😘
- +1 yıl
Ayyh ben utandırık🥰🥰🥰🫣
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen bi 3 yıl çalışmadım param vardı ilk bi kaç ay çok güzel geldi ondan sonra psikolojim ciddi anlamda bozuldu daha da kendime gelmiş değilim aghsjjs güzellikle kafayı bozmuştum, kimseyle görüşmek istemiyodum, eve tıkılıp kaldım 2,5 yıl boyunca bakkala bile gitmedim, zayıflıcam diye yemek yemiyodum en son hastanelik oldum 34 kiloya düşmüştüm iğrenç günlerdi. Çalışmak sosyalleşmek açısından çok iyi bence. İnsan kafayı yer diğer türlü işe yaramaz hissediyor kendini.
41 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş olsun
- Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılO , ş olmaz nereye kadar gidecek orası var çalışmadan da olmaz haa şu olur elinde para var onu değerlendirisin katlarsın dah iyi olur kendin için çalışır başkalarını çalıştırırsın zaten çalışmadan olmaz asla şu anda çalışmıyorum hiç bir şekilde param olsa bir şeyler yapmaya çalışırdım elbet
10 Yorumla
+1 yılEvet dünya turuna çıkardım. 💆🏻😄
Ne diye insanlarla uğraşayım, kafam rahat ederdi. 🙄
55 Yorumla- +1 yıl
Dünya turuna çıkınca insanlarla uğraşmaya devam :D
- +1 yıl
Aa ne uğraşacağım gezer tozarım hiç umurumda olmazlar. 🙄😄
- +1 yıl
İlla ki insanlar her yerde :D hesapta olmayan akrabalar bile türeyebilir hsjdsh
- +1 yıl
O kesin. 😄 Ay sorma ihtimale kalmadan türerler. 😂
- +1 yıl
😂😂😂
- Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇay koymaya bile kalkmazdım. En ufak işe elimi sürmez yer , içer , gezerdim
24 Yorumla- +1 yıl
shsjsh koala mısın sen
- +1 yıl
Modern köle olmaktan iyidir be sosyetik 🥺
- +1 yıl
Doğrudur :)
- +1 yıl
Yess işte answer budur
+1 yılSağlık calisaniydim ikinciye evlenince bir süre sonra bıraktım o da bırak dedi. eşimin işlerine evden yardım ediyorum. çalışmıyorum. çalışmadan bikmistim pandemi döneminde o kadar çok gece nöbeti olduki psikolojim mahvolmuştu.
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 539 cevap paylaştı.
+1 yılÖyle olsa zenginler hic calismazdi ama sey keske zengin olsam bisey deniycem yani jsjdjdjdjd
26 Yorumla- +1 yıl
beş dakika falan zengin ol bakalım ne deneyeceksin :D shjs
- +1 yıl
5 dk yetmezki🥺
- +1 yıl
Oyş ne kadar süre gerekli tadına varmak için 😅
- +1 yıl
Ayy bileemdim tripleks vilamı yapıp icini doseyecek kadar vaktim olsun sjdjdnd
- +1 yıl
Bir de beni davet edecek kadar he mii 😃
- +1 yıl
☺️tabikiii
+1 yılçalışmadan duramazdım heralde ama günde 9 saat çalışmak yerine 3-5 saat çalışırdım.
işimi seviyorum. işteyken çalışmayı da seviyorum. ama mesai bitince behlül kaçar. işle ilgili hiçbir şey düşünmem.
10 YorumlaBen yine de çalışırdım kesin. Diğer türlü canım sıkılır bir yerden sonra.
11 Yorumla- +1 yıl
Bana gelirdin :D sıkılmazdık biz
Günaydın🌺
Hiç bir zaman çok param olmayacağı için çalışmadan yaşayamazdım😂12 Yorumla- +1 yıl
sjsh günaydın gerçekçiyiz 😅
+1 yılçalışmadan yaşıyorum ama zannedilmesin ki zenginim 😂
13 Yorumla- +1 yıl
Bomba hsjsha
- +1 yıl
keşke zengin olsam ama tabii 😀
- +1 yıl
Keşke olsan bizede destek olsan :D
+1 yılÇalışırdım.. Hazıra dağ dayanmaz demiş zamanında büyüklerimiz..
14 Yorumla- +1 yıl
Bende öyle düşünüyorum :D
- +1 yıl
Hazır para ile bir yere kadar gider hayat bir yerden sonra tıkanıp kalır 😅😅
- +1 yıl
Bencede bir de yani ne bileyim sıkılırım ben :D hani bir şeyleri başarabilme isteği falan var
- +1 yıl
Aynen kesinlikle 😄
+1 yılÇok para kazanmak için çalışmıyorum. Başarmak, değer katmak, fark yaratmak, güncel kalmak, saygınlık için ölene kadar da çalışmayı düşünüyorum.
20 YorumlaBen para çok olsada az olsada borsada tutardım bi alışkanlık çok para veya az para huzur ve sağlık yoksa paranında pek önemi kalmıyor çok şükür 2 side kafi miktarda var lakin çok zengin olsaydım dünya turuna çıkardım iş olarakta borsayı seviyorum😊 dünyanın en zengin adamı olsam gene borsada Olurdum bu işi seviyorum🥰 zararıylada kârlada fark etmez😂
10 Yorumla
+1 yılbunu yapmak amaçsz yaşamak insanı intihara sürükler ve aptallığı asla yapmak insanın belirli bir sınırı yok kendini oldukça geliştirebilecek bir varlık
10 Yorumla
+1 yılEvet, kesinlikle çalışmazdım. Param var daha napcam. Yatırım yapardım çok çok sabit gelir olurdu,, haricide daha çok hobilerime ve kendime vakit ayırırdım.
10 Yorumla
+1 yılHayır ne kadar çok param olursa olsun çalışmadan duramam ben belki daha fazla gezerim ama mutlaka çalışırdım çünkü çalışmayan beden de zihin de çabuk deforme oluyor.
10 YorumlaBoş boş durmak olmaz,
Mutlaka bir şeyler yapar insan. İster hobi, ister iş güç (ama zevkine)
Yoksa bir sürü para var diye, yan gelip yatmak olmaz. :D
10 YorumlaÇalışırdım ama kendi işimi yapardım. Beni yoran insan ve işlere katlanma zorunluluğum olmazdı. Sevdiğim işi sevdiğim bir ekiple kurar, her gün o işe gittiğimde keyifle giderdim.
10 Yorumla
+1 yılÇoooooook param var ama çalışmadan olmaz çünkü istesende yapamazsın yıllık izin alıyorum izin erken bitsin diye dua ediyorum bir parayı zevkle harcamak istiyorsan çalışırsın
10 Yorumla
+1 yılAşırı zenginde olsam kendi mesleğimi icra etmek her zaman isterim hazır paramı harcama bana göre değil
21 Yorumla
+1 yılÇok param olsaydı çalışmayı tercih etmezdim. Daha çok sanatla uğraşmayı ve mutlu olduğum şeyleri yapardım.
10 YorumlaYinede çalışır bir şeyler le uğraşırdım boş boş gezerek hayat geçmiyor bi süreden sonra insan sıkılıyor çünkü o durumu yaşadım
20 Yorumla
+1 yılİnsan amaçsız yaşayamaz! Çalışmasam bile bir işle meşgul olurdum. Büyük ihtimal bilişim firması açardım
10 Yorumla
+1 yılHayatta oyalanmanın en iyi yolu çalışmaktır. Ayrıca Hazıra dağ mı dayanır? Hayatta yaşayamazdım herhalde o şekilde.
10 Yorumla
u +1 yılHayır çalışmaya devam ederdim.
İnsanlara daha mutlu çalışmaları için her açıdan tatmin olacakları iş imkanları sağlamaya çalışırdım.10 Yorumla
+1 yılEğer sevdiğim bir işi yapıyorsam, yine devam edebilirdim. Sonuçta her iş para için yapılmıyor, param olsa bile öğretmenlik yaparım.
10 Yorumla
+1 yılÇok param olsada yinede çalışmak isterdim boş oturmanın ne kadar kötü bişe olduğunu deneyimledim uzun bir süre.
10 YorumlaHer ne kadar sabahları benim için zulüm olsada çalışmadan hayat geçmez ki... İyi yönelimler yaparım ve özellikle her daim sağlam bir yatırımcıyım 🙃
10 Yorumla
+1 yılİyi param var. 2 evim ve bir arabam var. Ama çalışıyorum ve çalışmayı seviyorum. İşini severek yapmakla alakalı bu
20 Yorumla
+1 yılÇok param olsa çarşının göbeğinde dükkânlar satın alır. Aylık kiraya verir, kira gelirleri ile çalışmadan para kazanmaya devam ederdim😀
10 YorumlaYaşardım ama hobi olarak çalışırdım mecbur olduğum bir şeyde değil zaten bu çalışmakta deneme olurdu nasılsa kafa rahaat
10 Yorumla
+1 yılAksine, gücün devamlılığı ve daha sağlıklı bir yaşam için çalışıyor insan.
Çalışıyoruz.
10 Yorumla
+1 yılÇok param olsa yine de çalışırdim mesela kendi bahcemi ekip bicerdim bir kaç tane deli tây alır onlara bakardım bir şekilde çalışırdim yani
10 Yorumla
+1 yılHayır
Onun yerine dünyayı gezerdim farklı kültürler öğrenirdim
21 Yorumla- +1 yıl
Olumlu
+1 yılCalismazdim fakir fukara sevindirip yasardim napim🙄🙄🙄
211 Yorumla- +1 yıl
Bu düşünceye şapka çıkardım gönlü güzel inan ❤️
- +1 yıl
Õyle ama bogazimdan gecmez benim şu halimle nerde yetim yardima muhtac var yolda gorsem üc bes kurus veriyom dayanamam bn Rabbim bilsin yeter:(
- +1 yıl
Aynıyız Bi kız var mont ve bota ihtiyacı varmış birini sen al birini ben var mısın
- +1 yıl
Yokum sizi tanimiyorum genede tesekkur ederim sagol bn kendim cevremdekilerle mesgul oluyorum yetior..
- +1 yıl
Bana yardım et demedim kızı bende tanımıyorum buradan yazmış yanlış anlama beni
- +1 yıl
Verdiğin cevap beni kırdı ve üzüldüm gerçekten sanki dolandırıcı gibi hissettim kendimi kız bu Papatyadeliisi9
- +1 yıl
Bana yazar mısın senden bir yardım istemiyorum sadece konuşmaları sana past edicem
- +1 yıl
Kız erkek ve dolandırıcı çıktı 😂😂😂😂😂
- +1 yıl
boş ver salla
- +1 yıl
Vicdani duygularla oynuyorlar resmen zoruma gidiyor
- +1 yıl
Seni de kırdıysam kusura bakma prenses 🙏
+1 yılYaşarım hem de öyle böyle değil acayip yaşarım. 😂🥳🥳
20 Yorumla
+1 yılKendimi uzmeden çalışmaya devam ederim çalışmak aklida vücudunda dinç tutar
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 5,6b cevap paylaştı. Emekli olana kadar çalışmaya devam ederdim. Emekli olduktan sonra istediğimi harcardım.
12 Yorumla- +1 yıl
Ya abi niye çalışasın ki yatırım yaparsın paran 3 e 4 e katkanır
- Para & Ekonomi konusunda 349 cevap paylaştı.
+1 yılAz kaldı.
Çok az kaldı.
O şanslı kişiyi bulursam hayat daha güzel olacak.10 Yorumla param yok çalışmadan yaşıyorum param olsa ne yaparım acaba😂😂😂
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılCalismazdim ama kısa bir süreliğine belki çünkü insan paraya her zaman çok ihtiyacı olur.
10 Yorumla Çalışmadan yaşamak şöyle olurdu: Başka meşguliyetlerim olurdu.
10 YorumlaNe çalışçam yahu. Hayat boyu yetecek param olsa ÇATIIIIR ÇATIR dünyayı gezerim.
10 Yorumla
+1 yılYasamazdim calisma hayatini, uretmeyi seviyorum. Oturarak yasayacak biri degilim.
10 Yorumlaçalışırdım ama sıkıldığım zaman.. haftada birkaç gün kafii
10 Yorumla
+1 yılÇalışmadan değil de çok az çalışarak yasardim 🙊🙈🙉🤠
10 YorumlaKesinlikle çalışırdım boş oturmaktan kafayı yerim yahu.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 859 cevap paylaştı. Borsaya yatırım yapıp şirket hisselerinde elde ettiğim dönemlik karlar beni gayet rahat geçindirir
10 YorumlaEvet çalışmadan yaşardım ama hobi edinirdim sürekli meşgul olurdum ya da zevkine bi iş açardım
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 612 cevap paylaştı.
+1 yılKendi iş yerimi açıp eleman çalıştırsam yeterli. Sonra da keyfime bakarım.
10 Yorumla Mümkün değil, bugün evdeyim halsiz olduğum için. Kafayı yememe ramak kaldı.
10 Yorumla
+1 yılSadece para için çalışmıyorum iş hayatıni seviyorum
10 Yorumla
+1 yılÇok param var çalışmadığım günler sıkıntıdan duvara kafa atıyorum. Belki evlenince düzelir.
10 Yorumla
+1 yılTabiki yaşarım. Bir sürü hobim var iş hayatımdan dolayı yapamıyorum onları yaparım
10 YorumlaHazıra dağ dayanmaz der atalarıımız , kendi işimi kurar orada çalışırım
10 Yorumla- Devamını Gör (119)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat