6 ay askerlik zaman kaybı benim reflü ve gastritim var ve gidenler pişmanım diyor şimdiki aklım olsa yapmam diyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBakış açılarına göre değişir.
Bakış açıları
1- Vatani görev. Ayrıca burada silah tutma birlikle beraber hareket etme. Askeri eğitim alınıyor temel olarak. Bu haliyle evet ortada bir savaş yok ancak şöyle düşünürsek misal Hitler zamanı Almanya birden çullanıyor ülkeye yani bize de böyle bir şey olursa eğer haliyle hazırda asker olmalı eğitimden geçmiş. Yoksa savaş esnasında birlik eğitmek ayrı bir dava olacak zaman kaybı vs.
2- 6 ayda 80 bin üstü kazanırım diyorsan gitmemekte bir tercih çünkü maddi olarak etkilinirim dersen.
3- Hali hazırda elinde işin varsa bunu kaybetmek istemiyorsanda gitmemek bir tercih.
4- Kafama takarım gibi yapın varsa çevrende dedikodunu yapanlar olabilir bu tür dedikodulara maruz kalmamak veya ortamda rezil olmamak için gidilebilir.
Şahsen gittim pişmanmıyım hayır değilim çok şey kattı askerlik bana sadece disiplin, askeri eğitim değil. Orada ki rütbeli olsun asker arkadaşlarım olsun bir çok şey öğrendim.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıl6 aya 80.000 tl kazanabileceksen, mantıklı. Ama borca gireceksen, mantıksız. Ben Atatürkçü Zafer Partili olduğumdan, yapmasam rahat etmezdim. Bu yüzden, Avukat olmama rağmen ; gittim. Çünkü Avukatlar, Gerekirse borçlanır ama bedelli yaparlar. Ya da Azteğmen olurlar. Bana, Azteğmenlik de çıkmadı.
Askerlikte ; Çok kavga etmek durumunda kaldım, pkkalılarla yaptığım kavgada burnumda da hasar aldı ve psikolojik olarak da yıprandım. Lakin hiç kimseyi şikayet etmeden, takdir belgesiyle bitirdim. Ama Atatürke ve LAİK Türk devletine bağlılığınız yoksa ; gitmeseniz de olur. Çünkü ordu, halen kemalist yapıya sahip. Atatürkü sevmeyen, askerlik yapamaz. Cidden, çok zor gelir..
Yani Atatürkçü / Türkçü biri olduğumdan ; Benim içim rahat etmiyordu. Bu yüzden, gittim yaptım. Pişman da değilim.. Fiziksel özellikleri taşısam; Subaylığa da başvururdum. Ama taşımıyorum. Boy ve sağlıktan, kaybediyorum.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen ömür boyu yapıyorum askerliği. Bedelli yapıpta askerlik anılarım diyen komik geliyor. Ama imkanı olan varsa askerlikten sonra bu konuyu çok kafaya takmayacaksa gitsin yapsın. Yalnız 80bin bence verilmez. Sağlık problemlerini dile getir ki askerliğini ona göre yapabilesin. 6 ayda uzun bir süre değil bakarsan.
00 Yorumla
+1 yılçocukluk arkadaşım var ve o bedelli yapmıştı askerliğini o zamanlar ilk çıktığı yıldı sanırım 15 bin ödemişti ve asla yediremiyor bu konuyu konusunu bile açmıyoruz şu an hemen bi tavırlara giriyor 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 ama benim iki erkek kuzenim yapacaklar bedelli ikisi de
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
52Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılMantıklı.
00 Yorumla Ben bedelli askerlik neymiş be dedim gittim.
Şansıma asteğmenlik çıkmadı.
Sonrada 6 ay ne kadar saçmalık varsa yaşadım döndüm bir haltada yaramadı
Şimdiki aklım olsa gitmem bedelli yaparım.
6 aylık zaman kaybından başka bir şey değil artık şimdiki askerlik
Özellikle kendini bir halt sanan astçavuşlar ve üst devreler yüzünden çekilmez hallere gelebiliyor. Hele benim gibi herkese cevabını veren kendini ezdirmeyen biriysen sokakta görsen selam vermeyeceğin heriflere katlanmak veya komutan çekmek hepten çileden çıkarıyor insanı.
Biraz şans meselesi yani düzgün yere düşersen 6 ay takılıp gelirsin saçma yere düşersen 6 ay çöp olur. Boşa çile çektiğinle kalırsın25 Yorumla- +1 yıl
Yorum bu. Özet
- +1 yıl
Birde her şeyde mantık arayan biriysen ben askerde mantıklı bir şey görmedim yani. En saçma şeylerde olsa emirse yapacaksın kaçarın yok.
Örnek bir işin vardır orada yapıyosundur artık ustası olmuşsundur rastgele bir komutan gelir o işle alakalı hiçbir fikri bile yokken bunu niye böyle yapıyon sen diye azarlar cevap verirsende ceza yersin.😅 - +1 yıl
Milli ve dini değerleri bizim kadar sömürülen var mıdır
Soran+1 yılKnk çok haklısın giden çoğu pişman oluyor ben önlisans mezunuyum astsubay olabilir miyim
+1 yılBendede çok reflü sorunu var midem ve yemek borum yanıyor her saniye bu yüzden uyuyamıyom. Uyuma problemlerim var 3 ya da 4 saat uyuyabiliyorum başım çok ağrıyor günüm çok yorgun geçiyor. Param olsaydı bedelli yapardım. Gitmeme 1 sene var ünivsrsite bitince
01 Yorumla
Soran+1 yılSağlam sağlığım olsa tereddüt etmem bende:/
+1 yılBakalım seneye Atatürk düşmanlığı tavan yapar ve komple Abdülhamidcilik oynanırsa ben Türkiye'yi Avrupa insan hakları mahkemesine vereceğim bana zorla askerlik yaptırıp ölüme gönderdiği ve haklarimdan feragat ettirmek için zorla başıma bağır çağır hakaretler eden subaylar dikip kağıtlar imzalattırdıklarına ve bizlere hayvandan aşağı davrandıkları için. Biraz da bizim cebimiz ayakkabı kutularında cukkalanan gemiciklerden görsün.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBendede vardı aynı mide sorunları. 12 ay yaptım bahane bunlar. Onun dışında işten güçten ya da ailevi sebeplerden gidemezsen anlarım tabi. Onun dışında 6 için 80 bin vermeye değmez. Askerlik güzel ortam güzel birsürü erkek var muhabbetler efsane sıkılmadan tatil gibi geçiyor. Valla gittiğimde kafa dinledim süperdi bence.
02 Yorumla
Soran+1 yılNerde yaptın iyi yere mi denk geldi
Cevap sahibi+1 yılMevzu nerede ne şartlar altında yaptığın değil. Oradaki dostluklar yaşananlar ortam.. askerlik insana çok şey katıyor. Olumsuzluk saymamı istersen sana çok şey yazarım buraya askerlikle ilgili ama bardağın dolu tarafına bakmak lazım
Gizli Üye(18-24)+1 yılŞu Askerliğin Zorunlu Olmasına Ciddeb çok ayar Oluyorum Tamam Vatani görev buna sözüm yok Allah için İslam için Gerekirse Düşmanlarla alçaklarla savaşılir ama Ortada savaş yok ki Türkiye de üstelik Bu görevi yapab usta tecrübeli askerlerimiz var Askere 20 yaşında Daha Çok genç o yaşta gidilir mi be saçmalık askerlik çocuk oyuncağı değil Profesyonel İşidir Umarım Kaldırılır zorunluluk ve isteyen gönüllü gidebilir
00 YorumlaÇok büyük şirket sahibi değilsen, kendi işinin patronu olup süper para kazanmıyorsan evin araban yoksa hiç kusura bakma o parayı vermek akıl mantık işi değil heleki 80 bin TL! Askerlik 1 seneyken bedelli bu kadar değildi 18 bindi
00 Yorumla
+1 yılAylık maaşı 15 bin olan adamın gitmesi bütçesi açısından zarar demek. Çünkü 6 ay çalışsa 15*6= 90 bin yapar. 10 bin zararda giderse. Ama 80 bin verse 10 bin cebine kalıyor. Ama ben milliyetçi bir adamım diyorsan orası ayrı bir konu
01 Yorumla- +1 yıl
Bedelli bile yapsan 1 ay zorunlu askerlik var. Bilgin olsun
+1 yıl6 ay bu vatan için değmez mj yani 80 bin lira da az bence hatta zorunlu hale bile gelmeli zaten sağlık sorunu olanlar gidemiyo okuyanlar erteleyebiliyo yeterince incelik gösterilmiş konu bu değil ama gerçekten eski adetler keşke olsa askere gitmeyene ben de kız vermezdim günümüz erkekleri orada hayatı öğreniyorlar benin kuzenim gitmişti askere gitmeden önce baba parası yiyen 7/24 gezen saygısız bi kişiydi Bi geldi ise girdi adam olmus kısacası bence gidilmesi gerek
19 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten çok doğru keşke gitsek ama vardır mantıklı Bi sebebi illaki
- +1 yıl
Yoktur ve olmayacak nasıl ki eşler ayrılınca nagaka erkek ödüyor erkek eşini aldatdığını öne sürerek boşanma davası açıyor ama dava kadın beni gizlice çekti diyerük erkekden tazminat alıyorsa türkiyede adalet denen şeyin a sı yok ve tecavüzcüleri unutmadım keşke texavüzcülerle aldatan eşleri aynı kpğuşa yerleştirilse kadın erkek farketmez bak nasıl azalıyor
- +1 yıl
ben uzun zamandır adaletin yerini bulduğunu görmedim Ankara'ya adalet gelir bu ülkeye gelmez
- +1 yıl
Askerlik güç kuvvet gerektiren bişi kadınların gitmemesi pek de mantıksız değil bence
- +1 yıl
Pardon deniz gelir ndjdjs
- +1 yıl
Yanliz şöyle Bi ayrıntıyı atlıyorsunuz erkeklerin fiziksel gücüyle kadınların aynı değil arkadaşın dediği gibi o feministler zeka gücünden bahsediyodur bence bshs
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yıl6 ay ne dır göz açıp kapayıncaya kadar geçer.
Askerlik sana yeni şeyler öğretir yeni insanlar tanin.
80 milyar vereceğine 6 ay yap daha iyi. Hem üstüne para da alın.
00 Yorumla
+1 yılŞöyle düşün: 180 günde 80.000 tl kaybın olacaksa bedelliye değer, yok o kadar kaybım olmaz dersen 180 gün bir şey değil bence. Eskiden 18 ay 15 ay gidiliyordu.. onları düşün..
00 Yorumla6 ayda 80 binden fazla kazanacaksan, mantıklı. Kazanmayacaksan yine mantıklı. Askerlik öyle bir bela, 160 bin versen yine orada senden aldıklarının karşılığı etmez.
01 YorumlaBir yanda durumu iyi olduğu için askerlikten kaçanlar diğer yandaysa sırf arkasını devlete dayayıp biraz gün yüzü görmek için orduya katılan yoksulun çocukları. Ülke cidden uçları yaşıyor.
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen rahatsizsin. Doktora gidip bu rahatsızlığını raporla. askerde ilgilenirler. Rahat bir yer verirler. Maddi durumun iyi olsa 80 bin ₺ için düşünemezdin. 6 ay kısa bir süre
04 Yorumla- +1 yıl
Hahaha 😀
Cevap sahibi+1 yılPara dar gelirli biri için fazla. askerlik bilgim var. Dayım korgeneraldi emekli oldu diğer dayım tuğgeneral kuzenim binbaşı. İş endişesi olanlar bedelli yapıyor. Çıkarsam bir daha almazlar diye
Soran+1 yılNe diyim engelli değilim ki😂
Cevap sahibi+1 yılBu rahatsızlık engel
80 k yı öde geç uğraşma.
Eskiden askerlik insanlara bir şey katıyordu.
Şimdi boş desek yeri...
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 368 cevap paylaştı. değmez gibi ben 42 bin lira verdim bu ayın 12'sinde gideceğim fazla verdim diyordum da şimdi oh çektiriyor. d
00 Yorumla
+1 yılAnnem vercekti parayı bedelli gittim 6 ay yaptım eğer imkan varsa ver paranı çekme bu eziyeti derim köpekden bile daha az değer görüyorsun
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 435 cevap paylaştı. Bence o parayı vermeye değmez ama ciddi şekilde sıkıntın olacaksa, hiçbir şey senin sağlığından değerli değil
00 Yorumla
+1 yılGideceksin de vatan mı kurtulacak? Oy kullan yeter.
10 Yorumla
+1 yılAslan parçaları da işte sonsuz şafak yapıyor
Neyse.10 Yorumla
+1 yıl6 ayda 100 150 bin TL kazanabiliyorsan mantıklı,,
00 Yorumla
+1 yıl80 bin iyi para , eskiden çalıştığımız para ile Hem geçinip hem bedelliyi ödeme şansı vardı
00 Yorumla
+1 yılMantıklı değil.. zaten askerlik süresi düştükçe düştü. Yap gel.
00 YorumlaBEDELLİ ADAM OLACAĞIMA ADAMLIĞIN BEDELİNİ ÖDERİM... 6 ay nedir ki?
00 YorumlaMantıklı. 6 ay çekilmez. Ben 45 bin lira verdim. Birkaç gün sonra bedelli yapmaya gidiyorum.
00 Yorumla
+1 yılMantıksız ama sağlık durumun iyi değilse gitmemen daha iyi olur
00 YorumlaBence ailesini kurmuş işini kurmuş insanlar için mantıklı
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 717 cevap paylaştı.
+1 yılGit bir işte çalış o paraya 6 ayda kazanabiliyorsa mantıklı olabilir
00 Yorumla Mantıklı değil bence 50 bin olsa tamam da 80 bin fazla bence 6 için
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 574 cevap paylaştı. Paran varsa git tabi. Ama yoksa sakın borç kredi vs olaylarına girme. 6 ay zaten. Ama varsa paran hiç terettüt bile etme
00 Yorumla
+1 yılParası olan verir ben şahsen vermezdim 12 ay yaptım paşalar gibi gene olsa gene giderim askerlik kötu yanları var ama kattigi şeyde çok
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAcemi birliğine girdiğim ilk hafta 200 bin ver git deselerdi okeydim ama iş işten geçmişti neyseki bitti 2-3 ay önce
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılParan varsa gitme ama yoksa git cunku ordu profesyonel askerliğe gecti genelde mintika temizligi falan yapicaksin cok bir egitim gormezsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılgastrit mastriti boş ver oblar olmasa 3 kere survivor sampiyonu da olsan... gitme gitme gitme sakın. Paran varsa 200 bin ver gine de gitmw
00 Yorumla6 aydan da korkuyorsan daha önünde kocaman hayat var hiçmi sana bu vatanı emanet etmiş o mubarek insanlara cekmedin
01 Yorumla
Soran+1 yıl6 aydan korkmuyorum ki benim sağlık sorunlarım var ondan bedelini öderim diyorum sonuçta o para Mehmetçik vakfına gitmiyor mu
+1 yılKanka işin gücün varsa eğer bir de nakitin varsa yap insanlara niye soruyorsun para senin para devlet böyle bir hak tanımış buradakilere bakarsan herkes vatancı🙂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1 ay yaptım, mantıklı zaten :D bende de bel boyun fıtığı vardı
00 Yorumla
+1 yılVay be 2020/1 olarak gitmiştim 6 ayda kendim isteyerek uzattım 12 aya tamamladım... Şimdi sözleşmeliye başvurdum hadi hayırlısı
00 Yorumla
+1 yılEğer durumun varsa ver yani
22 Yorumla
Soran+1 yılanca kredi almam lazım bankadan onlarda yüksek faizli
- +1 yıl
O zaman değmez.
+1 yılGidenler pişman gitmeyen bin pişman çok paran varsa araba ev al hersey yeri ve zamanında guzeldir
00 Yorumlaİşsiz güçsüz biri vermeye bilir ama işe giden biri vermeli bence
00 Yorumla
+1 yılBen 18 ay yaptım. Bedellide yoktu o zamanlar. İnşallah bedelli kalkar askerlik uzar 😁
00 Yorumla6 ayda 80k ve üstü kazanacaksan mantıklı
02 Yorumla
Soran+1 yılAylık 6.5 k kazanıyorum giderleri çıkardım 😅
çok zenginsen mantıklı
01 Yorumla
Soran+1 yılSağlık sorunlarım var prenses:(
değil çok para... üstelik askerlik sadece 6 ay
00 YorumlaHem 80k verecem hem de tuvalet mi yıkayacam
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılya eğitim görüceksiniz çok abartıyosunuz bunu vatan için yapıyosunuz
00 Yorumla
+1 yılİ zaman paşa paşa ode
00 Yorumla
+1 yılDahada yukseltirler onu gorursun
00 YorumlaÇalışıyor isen mantıklı
00 Yorumla
+1 yılBiz 15 ay yaptık boş adammışız demek
00 Yorumla
+1 yılBana mantıklı gelmedi
00 Yorumla
+1 yılGit vatan borcunu adam gibi öde.
00 YorumlaEğer işini gücünü bırakıp gidemiyorsan şart
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılBilgisayar toplatılır o paraya mükemmel.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılErkek olmadığım için bilemicem
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYedek subay olarak yapıyorum iyi ki gelmişim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl15 bine bedavaya yaptilar zamaninda
00 Yorumla
+1 yılÇok gereksiz
01 Yorumla
Soran+1 yılgitmek isterim de sürekli hasta oluyorum
o zmn gitme
01 Yorumla