Nasıl yaşadığına bağlı.
Ayrıca şu an Türk Lirası sürekli değer kaybediyor. Yani şu an 200bin TL olan paran bir kaç ay içinde büyük ihtimalle 190bin TL ye düşecek. Bunu da hesapla bence.
Ayrıca hazıra dağ dayanmaz ama kabaca bir hesapla ay da 3000 TL harcasan 66 Ay yaşarsın gibi görünüyor matematiksel olarak, ama hem bu 3000 TL en minimun hayat, gezmek yok, sürekli kıyafer almak vs.. lüks falan yok, hem de bu para değer kaybedecek, en azından 2023 seçimine kadar.
O yüzden iyi hesap yap.
Yatırım tavsiyesi veren insanlara inanıp paranı çar çur etme, çok ikna edici görünürler ama kanma sakın, paran gider.
04 Yorumla- +1 yıl
Ya dayı sen ne diyosun hdrhdjj aylik 3 bin 5 yaşındaki kardeşimin aylik gideri olmuş artık
- +1 yıl
@anonimbiri29 Kira ve fatura ödemiyor, ben minimum yaşam olarak yazdım. Sadece yemek içmek, uzun süre aynı kıyafeti giymek vs...
Ama düzenli bir sosyal hayat isterse, düzenli alışveriş yaparsa tabi ki yetmez, en az 10000 gerekir öyle bir hayat için.
Ama bu arkadaş hazır parayla geçinmeye kalışacak gibi geldi bana o yüzden minimumunu yazdım. - +1 yıl
hazıra dağ dayanmaz derler biliyomusun ben paramı yemek yerine katlamak için uğraşırım şahsen bana oturup yemek apt@lca geliyor
- +1 yıl
@anonimbiri29 Yazdım zaten ilk yorumumda hazıra dağ dayanmaz diye, ama yatırım yapmak için de lisanslı finans kuruluşlarından eğitim alması ve kendi kararkarını verebilmesi lazım, tanımadığı insanların yatırım tavsiyeleriyle parasını yok eder büyük ihtimalle.
Paradan para kazanmak dünyanın en riskli işi, çok iyi bilmeden girilmemeli.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılbak bak benim gibi bir yaşam sürebilirsin istersen :D bir evim yok ben sokakta yaşıyorum. ama yorgan döşek değil merak etme, eve ihityacım yok ztn evim olsa koyacak eşyamda yok. sırtımda sırt çantam var büyük orada birkaç ihtiyacım. banyomu vs arkadaşımın evinde yapıyorum. tuvalet umumi kullanıyorum. tek para harcadığım şey yemek. yemek alıyorum. bazen arkadaşlarım yemeğe çağrıyo onlarla yiyorum. gece heryerde uyurum sıkıntı değil yeterki göz önünde bir yer olmasın. birikmiş bir 5.000 nim falan var önceden ztn birtek yemeğe harcıyorum. parfüm, dalin, kremler vs, yüz yıkama sabunu (sabahları sokak çeşmelerinde yüzümü yıkıyorum) diş fırçası, dış macunu, bir battaniye ve bir yastık, kıyafetlerim (arkadaşlarımın evinde yıkatıyorum) bir iki ayakkabım, kimliğim, tabiki çalınmasın diye çantanın en ücra köşesinde skladığım 5.000 nim (çantam hep sırtımda çok göz kulak oluyorum bazen bırakıyorum ama gözüm hep üstünde) gerekli bazı kartlar, telefonum ve arkadaşımın hediye ettiği laptopum var yanımda. bir kaç kap falan da var dışardan aldığım yemekleri koyup daha rahat yiyebilmem için
kısacası ben sokakta gayet normal bir şekilde yaşıyabiliyorum. tek kişiyim sıkıntı değil
110 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@ayşe57 yahu arkadaş canım skldi hikaye uydurdum bende öyle tabiki sokakta yasamiyorum
Cevap sahibi+1 yılAma açıkçası şöyle bı okuyunca Teksen pekte yasanilmiycak bı hayat tarzı değil
- +1 yıl
Seattle'da 2,5 sene arabada yaşamış biri olarak, her ne kadar bu yazdıkların uydurulmuş bir hikaye de olsa hoşuma gitti. Hatta Los Angeles'a taşınıp 6 ay kadar homeless yani evsiz gibi sokaklarda yatmayı düşünüp sokaklarda yatma fikrinden dolayı vazgeçmiştim. Aslında hersey karavanda yaşam düşüncesi ile başladı. Bazı nedenlerle (hırsızlık vs gibi) karavandan vazgeçip tekne bakmaya başladım. Tekne alıp marinada teknede yaşamayı planlıyordum. Sonra da Seattle'dan Miami'ye taşınmaya karar verdim. Seattle'dan Miami'ye yelken açmaktansa, Miami'ye taşıninca tekne alırım diye erteledim. Bu süreçte 7 gün 24 saat açık bir fitness salonunda (24 hour fitness) duş, traş vs gibi ihtiyaçlarımı karşıladım. Bir de evden çıktığımda eşyalarımı koyduğum bir depo ve postaların bana ulaşması için tuttuğum bir posta kutum vardı. Sonra Miami'ye taşımaktan vazgeçip ünlü oyuncu Tolga Karel gibi tır şoförü olmaya karar verdim. Dolayısıyla artık arabada değil tırda yaşıyorum. Arabada televizyon, 2 kapılı buzdolabı, tost makinesi, ocak, mikrodalga vs gibi şeylere sahip değilken tırda hepsi mevcut. Arabada başlayan serüven tıra geçene kadar 2,5 yıl sürdü. Hiç pişman değilim. İyi ki böyle bir deneyim yaşamışım diyorum hatta. Konuyu bağlayacak olursak böyle minimal bir yaşamın maliyeti çok fazla olmayabilir. A
Ben bu serüvene maddi düşünceyle girmediğim için harcama kısıtlamaolayına girmedim. Yedim, içtim. Hatta her akşam viski içiyordum. Konuyu açan kişi eve kira vermediğini söylediğine göre gereksiz harcamalardan kaçarak çok düşük masraflarla yaşayabilir.
Cevap sahibi+1 yıl@humantoilet mükemmel böyle hayatlara çok özeniyorum
- +1 yıl
G. tün açıkta kalmış, insan hikaye uydurur da bu kdr g. tünnden sallamaz 😂😂
- +1 yıl
Okurken kafamda canlandırdım birde. Efsane misin be kızım diyecektim okurken tabi yorumlara bakınca anladım. Ama güzeldi baya keyif aldım 😂
+1 yılBir günde bile biter önemli olan ne kadar yetecegi değil senin ne kadar harcadigindir neticede sadece fatura odemeyeceksin giyim yemek ulaşım gibi bir sürü masrafın olacak belkide telefon televizyon beyaz eşya gibi şeyler alacaksın bu harcama limitine göre değişiklik gösterecektir bunu kimse bilemez sorun çok yanlış tatile gitsen 30bin lirayı bile bir haftada yersin aylık olarak kendine harcayacağım bir limit belirle örnek faturalar yeme içme giyinme her şey dahil 5 bin lira desen 40 ay yeter fakat bu demek olmuyor ki tam tamına 40 ay yetecektir neticede zam gelecek aldığın ürünlere vs demekki para çalışmadığı için sabit kalacağı için günden güne degeride suanki değerinde olmayacak ortalama 2 yıl de geç fazlada bir aey bekleme bence
00 Yorumla
Çok parada şöyle bı rahatlik olur nasi olsa daha çok var mantığı ile harcarsin birgün bin birgün beşyüz birgün 2 bin. 6 ay sonra para biter hergun bin lira harcamaya alışmış biri ayda asgari ücret kazanarak gecinemez. Paranı muhafaza edip aynı zamanda çalışmayı dene
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
167Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılYeterli bence 1-2 yıl
00 Yorumla Eskilerin bir sözü aklıma geldi, “ Allah kimisine meydan verirmiş ama içinde koşturmaya at vermezmiş, kimisine de at verirmiş ama o atı koşturacak meydanı vermezmiş.” Sana at’ı vermiş (parayı) koşturacak meydanda vermiş ama kullanıcak akıl vermemiş vesselam..
60 Yorumla
+1 yılŞimdi 200 bin çerez insanlara. 2 yıl çalışmayıp idare edebilirsin belki ama para bittiğinde daha iyilerini kazanabilmek için belli bir statüde olmamış olacaksın. Çalışmaya başladığında gelirin giderine anca yeter. Paran kenarda dursun bu sırada ilerlemen için bir şeyler yap. Mantıklı bulmadım ben.
19 Yorumla- +1 yıl
Arkadaş en minimum harcama yaparak en uzun ne kadar hayatta kalırım diyor da en fazla 2 yıl işte.
Soran+1 yılBulsam çalışırım zaten. Bulamama olasılığında sordum.
- +1 yıl
Mutlaka bulunur dostum. Belki çok iyi bir pozisyon olmaz ama bulunur...
Soran+1 yılBulsam bu endişeyi yaşar mıyım sence?
- +1 yıl
Anladımmmmm
Para & Ekonomi konusunda 325 cevap paylaştı. ayy canımsın ya şimdi jeton düştü. :D sen bence bu dümyadan değilsin. birikmiş para var ve öyle takılayım mantığı yasın 36 mı merak ettim evlimisin. neyse soruna cevaben diyim. cok gitmez. faturalarla tabi bitirmen zor. ama bir gelen para yoksa harcama illa cıkıcaktır. sigortan yok hastalancan mesela. gecen ayki maasım nere gitti diye dün hesapladım ya biliyormusun. onca para. hani bende tekim kira ödemiyorum senin gibi. ama beni sevmiyor para kacıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılPara suyunu çekince ne yapacaksınız? Gerçekten istisnalar hariç bu millet çalışmayayayım bir elim yağda bir elim balda olsun istiyor ya öyle bir dünya mı var gerçekten siz ve sizin gibileri anlamak çok güç. Sonra da diyoruz bu ülke niye gelişmiyor vs. diye sen elini taşın altına koymazsan ülke ne kadar ilerleyebilir? Kusura bakmayın sizi rencide etmek için bütün bunları söylemiyorum fakat bu hayatın da bir gerçekleri var yani
12 Yorumla
Soran+1 yılÇalışmak istemediğimi nereden çıkardın? En kötü olasılığı sordum.
Cevap sahibi+1 yılAllah en kötüye düşürmesin 🤲
Para & Ekonomi konusunda 618 cevap paylaştı. o parayı bankaya vadeli hesaba koy aylık 2400 tl getirisi var o parayı yetirmeye çalışırsan eğer gidebildiği kadar gider sana kirada ödemiyosun.
tek kişi olduğun için 100 tl su
250 tl elektrik
kış için 600 tl doğalgaz gelse
100 tl telefon
gelse geri kalan 1350 tl ile sadece yeme içme masrafın kalıyo ana paraya dokunmadan03 Yorumla
Soran+1 yıl4000 veriyor banka faizi. Burgan bank
- +1 yıl
Faiz haram değil miydi?
Nas var nas sana bana ne oluyor?
Gizli Üye(25-29)+1 yılMerhaba.
Şunu söyleyeyim : Bu tamamen size bağlı eğer değerlendirerek harcama yaparsanız bu süreyi oldukça uzatabilirsiniz fakat diğer türlü, harcamaktan yana olursanız belli bir süreye kadar yeter sizden kaynaklı bir durum bu ayrıca bir yandan da aslında kendinizi geliştirecek birtakım girişimler de dahi bulunabilirsiniz.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhazıra dağlar dayanmaz bu parayı çalıştırman lazım ya da bi işe girip çalışman lazım bu sizin ana paranız bu parayı sabit olarak tutup sadece yerseniz bu para hızla bitecektir bu parayla bisey yapın derken kesinlikle anlamadığınız bi işe girmeyin cunki paranızı riske atmış olursunuz bence basit bi işte çalışın bu işten kazandığınız parayla da geçinin bu parayıda mevduata koyun ben olsam öyle yapardım ama sizin ruhsal durumunuzu bilmiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBulabilirsen Denizli merkezden alt üst dubleks 1+1 ev al o paraya. Ve kiraya ver. Benim aklımdaki fikir bu. Aylık 4 bin olsa senede 48 bin eder. Parayı iki üç senede amorti ettiğin gibi iki tane de dairen olmuş olur , kaç yüzer binliralik. Gerekirse üstüne kredi çek iki tane al. oylesi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGünlük vadeye atarsan ilk etapta 80 90 TL'ye yakın bir para verecektir günlük. Daha sonra hoş geldin faizi bitince 40 45 TL para verecek, evde oturan fazla boğazı olmayan biriysen ana para eksilmeden bir müddet yaşarsın, zamanı tamamen sana ve harcamana kalmış. Ama fatura falan olmadığı için böyle, işin içine fatura vesaire girerse gıda falan derken 2 yıl yaşarsın o da en fazla.
00 Yorumla200 bin tl parayi hazir olarak harcarsan 1 yil bile yetmez. Ama eger yatirim yaparsan pasif gelir elde edersen veya atiyorum yurtdisina urun satmak icin kendine bir sermaye olusturmus olursun. Calismadan o para erir gider. Hicbirsey yapmak istemiyorum dersen en kotu ihtimalle birseyler alip kirala. O parayi hazir harcanacak para olarak kullanma. O paranin sana getirdigi parayi kullan.
00 Yorumla
+1 yılPara seni evin varsa 3 yil falan gotururde bitince nolucak bu surede finans ogrenip elindekini bi sekilde arttir is kur vb tum para gitse bile omur boyu gecim sansin olmus olur olmadi 1 yil erken bitmis olur sana kalmis tabi
00 YorumlaYani ayda ortalama 8bin harcasan en fazla 2 sene ben yerinde olsam part bir is bulup çalışırdım kimseye eyvallah etmeden canımı sıkan olursa çıkarım parayida çalıştırdım 1-2 ne getirirse bu şekilde daha uzun süre çok yorulmadan yaşayabilirsin.
00 Yorumla
+1 yıl2,5 yıl idare edebilirsin bence
sanırım eşinden ayrıldın çocukta yok ve sana düşen ziynet ya da para olan 200 bin le ne kadar idare edebilceğini merak ediyorsun
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle bir şey yok
Para & Ekonomi konusunda 342 cevap paylaştı. Çok para değil bana aylık ev araba servis arabam faturalar Bağkur filan derken ayda 35 bin₺ den aşağı hiç düşmedi
12 Yorumla
Soran+1 yılAraba yok. Sigara alkol de.
+1 yılBu devirde cok bir para değil bence yeme içmeside var e kıyafet o bu bunlarda ihtiyac ve çok pahalandı 1 1 bucuk sene diyorum ben ama emınde değilim yetmeyebilir
00 Yorumla
+1 yılDeğerlendirmeyi bilsen o para bir ömür yeter. Ama yok sadece ihtiyaçların için bekleyen bir paraysa önümüzdeki yılın enflasyonunuda düşünürsek en fazla 2 sene yeter oda kemer sıkarak
00 Yorumlasenede ortalama 15-20 bin lira faturalara gider... hiç dışarıda yemeyip evde yersen hiç sosyalleşmezsen 25-30 da oradan 40-50 bin lira senede gider... 4 yıl idare edersin
00 YorumlaSenin yerinde olsam gider bir market açarım zaten en kötü bu ekonomide zamlar tavan yapmış minumum 8bin günlük ciron olur 25 günden sonra kendine calisirsin☺☺
01 Yorumla
+1 yılBirazını ayır diğerini çalıştır ki bir yerden damlasın. Ne yaparsan yap hazıra dağ dayanmaz. Değerlendir bari o şekilde biraz daha iyi olur bence.
00 YorumlaNe demişler, hazıra dağ bile dayanmaz derler onun için o parayı başka bir şekilde değerlendir mesela altın al koy ileride lazım olur
00 Yorumla
+1 yıl200 bin tl nedir ya vizyonsuzluğa bak o parayı komple altına çevir yoksa bu ülkede o paran bi kaç yıla hiç olur gider
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAyda 5000 ₺ harcadığını varsayıyorum.
200.000 ÷ 5000 = 40 ay yani 3.5 yıl falan ediyor tabii bu senin hayal gücüne kalmış bir şey ben olsam parayı altına yatırır ihtiyacım oldukça bozdurur harcarim böylece param değerini korur
03 Yorumla- +1 yıl
sende abartmışsın arkadaş ya benim tanıdık kira vermeden aylık 1500 tl ile geçiniyor
Cevap sahibi+1 yıl@sananenapacan12 bende az harcarım ama herkes aynı değil
- +1 yıl
çalışmadan o kadar harcarsa harbi ap taldır
+1 yılHarcamalarına göre değişir ama en çok iki ya da üç yıl yeter. Çon harcama yapan biriysen bir yılda biter
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 399 cevap paylaştı.
+1 yılHazır paraya dağ dayanmaz diye boşuna demiyorlar. 200 bin TL göze büyük gorunsede enfazla iki sene yeter oda harcamana göre değişir
01 Yorumla- +1 yıl
O parayı hazır yemek yerine yatırım amaçlı kullanmanı tavsiye ederim
Hazıra dağ dayanmaz hazır paran dursun hiç dokunma bir işe gir daha da birikim yok 200 bin şu devirde inan para değil
00 YorumlaGüncel şartlarda 2 yıldan fazla süre yeteceğini düşünmek iyi niyetli olur tabii ki senin yaşam kalitenle harcamalarınla doğru orantılı bu genel olarak
01 Yorumla- +1 yıl
Bak tekim diyor ev kirası yok aylık 5/6k harcasa 3.5 yık civarı gider
+1 yılAyda ortalama 6 bin harcasan 72 yılda hastalık önemli işler vs eder 90 civarı max 2 yıl dayanırsın hadi olsun 3 yıl
00 Yorumla
+1 yılParanı Kur korumalıya yatır faizi ile geçinirsin kira olmadığı için yeter sanırım şartlara göre
00 Yorumla
+1 yılHazıra dağ dayanmaz. Para elbet bir gün sonra erer. Bu parayı değerlendirmen lazım.
10 YorumlaHazıra dağ dayanmaz 3,4 senede paran biter diye düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yılBi günde de yenebilir bir yılda da on yılda da harcamana bağlı
10 Yorumla
+1 yıl2-3 yıl en fazla 4 yıl 200 bin para değil artık
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılHazıra dağ dayanmaz o paraya değer katman, yatırım yapman lazım. Yoksa buhar olur gider..
00 Yorumla
+1 yılOturup onu mu yiyeceksin? Yatırım yap paranı katla yeter mi diyecegine
00 Yorumla50 Bin Ayır. 150 Bin At Cripto'da dursun :)
00 Yorumla
u +1 yılHazıra değil 200 bin merkez bankası bile dayanmaz
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 388 cevap paylaştı. Milyon TL olsa da yetmez. Yatırım yaparak harcamayı dene.. Biraz altın, biraz dolar, biraz borsa...
00 Yorumla
+1 yılParam var diyip harcarsın sürekli 1 yıl bile yetmez yani.
00 Yorumla
+1 yılBen olsam o parayı faize koyar faizden gelen para ile geçinir parayı da harcamazdım.
00 Yorumla200 bin TL bu devirde öyle çok bir para değil açıkçası...
00 Yorumla
+1 yılHazıra dağ dayanmaz..
çalış bacım çalış , çalışmak güzeldir , insanı zinde tutar..00 YorumlaSen bana ver o parayı dakikasında bitirmezsem bütün KS deki abazalar kaysın bana
00 YorumlaHarcamana bağlı bi günde de yersin 1 yildada yatırım için altın almanı öneririm
00 Yorumla
+1 yılNiye hazır para yiyorsun ki o da elbet biter hem okuyorum hem çalışıyorum rahatligi bırakman lazim
00 Yorumla
+1 yılLüks yaşamaz evde yer içersen ayda bir veya iki kez dışarda bir şeyler içersen 1.5 yıl yeter
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBekar isen ev arkaşı al yanına sana yarı oranında kira versin, ya da airbnb gibi bir yerde hesal aç, aynı zamanda o para ile de 1 0 ev alıp günlük aylık veya normal kiraya verebilirsin. Bu arada evin güzel yerde ise bir aylığına kira vermem bedeli ile misafir edersen gelirim. Evden çalıştığım için başka şehirlere gidip kalmak istiyorum.
00 Yorumla
+1 yılHazıra dağ dayanmaz
2 3 senede bitirirsin
00 Yorumla
+1 yıl@kelkenez34
@kerkenez34
@keltenkele34
@kertenkele34
@kertenkere3400 Yorumla
+1 yılbinance vadeli 18.10 a atıyorsun günlük net 750 tl veriyor.
not yatırım tavsiyesi değildir06 Yorumla- +1 yıl
Neden yatırım tavsiyesi değil
- +1 yıl
Skdndnrrb
- +1 yıl
Yatırımda asla kaybettirmeyecek bi tavsiye verir misin bana öğrenciye
- +1 yıl
Onu bırak ya ben borsadan bahsediyoruk
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılHarcamalarına bağlı.
Tasarruflu harcarsanız 2,3 yılda yetebilir.
00 Yorumla
+1 yıl3 sene max. O da sadece ev yemek. Sosyal hayat sifir.
00 Yorumla
+1 yılcok bir fazla yetmez sana bagli ya faize koyar gelenle ideete edersin maas gibi
00 Yorumla
+1 yılaylık 10 bin dersen dahada kücültürsen 2 yıla yakın olur
00 YorumlaBankaya at. günlük vadeli hesaba yatır daha iyi idare edersin.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 488 cevap paylaştı.
+1 yılAylık 10 bin yesen 2 yıl gider bişiler yap paranı çalıştır al sat ticaret
00 Yorumla
+1 yılAylık 5 bin lira harcarsan 200 bin : 5 bin = 40 Ay = 3 yıl 4 ay yeter.
00 Yorumla
+1 yılNormal harcamalarına bağlı, eğlence, alışveriş vs.
00 Yorumla20 ay en fazla.. ama borsaya koyarsan 200 yıl yeter
02 Yorumla
+1 yılKaliteli 32'li tuvalet kağıdı 199TL , Selpak 32'li ise 275TL
şimdi düşün 200k TL bana ne kadar yeter diye.
00 Yorumla- Devamını Gör (152)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat