Merhaba, yakınızın veya sizlerin illaki başına gelmiştir kredi veya banka kartınızdan izniniz olmadan başkaları tarafından harcama yapıldı.
Kim yapıyor: genellikle 13-25 yaş aralığındaki asosyel insanlar
Nasıl yapıyorlar: aslında bunu siz yapıyorsunuz sigortacılara kartlarınızı skype, whatsapp üzerinden gönderiyorsunuz ve sigortacılar bu bilgileri para karşılığında "carder" denilen kişilere satıyorlar (istisna sigortacılar haberleri olmadan virüs yiyorlar ve istemsizce verileri kaptırıyor)
Nasıl engelleriz: kart bilgilerinizi kesinlikle sitelere kaydetmeyin, her alışverişinizde sanal kart kullanın ve alışveriş sonrası kartınızı silin.
Tehlikeli şirketler: Trendyol, Hepsiburada, Amazon, Çiçeksepeti bu sitelere kesinlikle kartlarınızı kaydetmeyin isteyenlere kanıt atarım en tehlikelisi trendyol'dur.
Nerden biliyorum: yaklaşık 2 senedir bu insanların ortamındayım oyun arkadaşı ararken rastgele denk geldim
Konu amacı: hem bilgi vermekti hemde bu işi yapan yaklaşık 200 kadar kişinin telefon, ad soyad bilgileri mevcut nereye ihbar etmeliyim veya savcılığamı gitmem gerekiyor, bilgili kişiler yazarsa çok memnun olurum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer