Almanya da yaşıyorum tr'ye taşınmayı düşünüyorum ama yalnız. Gelir ne kadar olmalı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılAlman ve Türk parasının, alım gücünü iyi bildiğinden ;şöyle izah edeyim.
Almanya 'daki ortalama 3000 Euro maaşındaki rahatını yaşamak için ; 46.000 tl aylık gelirin olmalı
Hesap şöyle, 3000 Euro alıyorsan; yarısı kiraya gitse, geriye 1500 Euro kalıyor ve Phone 14 pro alabiliyorsun. 1500 Euro' ya Almanya'da iyi daireler de var.
Şimdi gelelim, Türkiye' ye. Şimdi Almanya'daki 1500 Euro luk evlerin kalitesindeki EVLER, İstanbul dışı, 6000-7000 tl. İstanbul ise, 10.000 tl üzeri. Bu durumda kiradan kalan parayla phone 14 pro alabilmek için; 46.500-50.000 tl aylık maaşın olmalı. Phone 14 pro fiyatı ise, 40.000 tl
Ama Almanya 'da 2000 Euro alıp 1000 Euroluk dairede kalıyorsan (1 1) böyle daire de çok. Geri kalan 1000 Euro' nun üzerine, diğer ay maaşının %25 ni ilave edip phone 14 pro alabiliyorsun. 2000 Euro da Almanya 'da en düşük maaş. Garsonlar, 2000 Euro alıyormuş şayet.. Bu yüzden, daha düşüğünü hesaplamam.
Şimdi 2000 Euro nun alım gücü, Türk parasıyla ve İstanbul hariç, 25.000-27. 000 tl demek. İstanbul' da ise, 35.000 tl yi bulur. Hesap ise şöyle :3000 tl kiraya vereceksin. Geri kalan paranın üzerine, bir sonraki aylık gelirinin ;%25 üni ilave edip phone 14 pro alabilirsin. İstanbul ' da ise, 3000 tl lik kira ;10.000 tl maalesef.
İşin garibi şu ki ; Almanya 'da 2000-3000 Euro kazanmak çok zor değilken ; Türkiye' de bu maaşları kazanabilmek imkansıza yakın. Karar, senin.
Peki Türkiye Almanya olabilir mi?
Ülkemiz, enflasyonun en yüksek olduğu 5. Ülke konumunda. Ne düşünüyorsunuz, bu ülkeden umudunuz kaldı mı?
Atatürkün zamanında, Alman ekonomisini ezip GEÇEN Türk ekonomisinin;içine düştüğü durum içler acısı. Bir Türk olarak, utanmamak elde değil.. Ama AKP, çözüm üretmek yerine ; Atatürke saldırıp topu dış güçlere atıyor. Bu kafayla, birinci sıraya bile yükseliriz.
Lakin, gerçekten de çok güzel ülkede yaşıyoruz. Zira gerek maden yataklarımız ve gerekse de tarım arazilerimiz, Avrupa 'dan çok daha zengin.. Bu yüzden de Atatürk, emperyalistlere satılmış ve işgal edilmiş vatanımızı kurtararak ; doğru düzgün ekonomik politikalarıyla, on senede Almanya' yı ezip geçti..
Yine de ezip geçeriz. Ama halk, derin uykuda olduğundan ; Türkiye' yi Almanya yapacak olanlara, oy vermez. Çünkü, dinle uyutuluyorlar. Eğer bu seçimde de halk, akp derse ; Akp sığınmacılar sayesinde iktidarda kalmaya devam edeceğinden ; Fakirliğe devam diyorum öyleyse. Çözüm, Mansur Yavaş Aday olmaz ise ; ÜMİT Özdağ
Ne diyor akp, " Dış güçler yüzünden bu haldeyiz, fakirlik Allah'tandır, fiyatları Allah belirler, sizi açlıkla imtihan eder ve sakın isyan etmeyin" harbi den de
Bakara 155-157 böyle diyor. Dinci seçmen de oy vermeye devam diyor. Bu hale gelmemizin en büyük sorumlusu, dinin takendisi!
Ayrıca Altılı masa, ekonomiye de çözüm üretmiyor. Zira ekonomiyi Ali Babacana devredecekmiş. "15 milyon kaçağı da zorla göndermeyeceğim" de diyorlar. Ali Babacan, ekonomik krizin çözümü olmaz. Zira döneminde, ekonomi nasıl iyi oldu biliyor musunuz? Akp, Amerikanın kucağında idi. Şimdi ise, Çin kucağında. ABD nin kucağında olunca, sıcak para aktı.
Bir de Atatürkün fabrikalarının, hepsi emperyalizme ve onlara bağlantılı yerli iş birlikçilerine satıldı. Böylece bu özelleştirmeden gelen paralar ile de biraz idare ettiler. Sonra ABD, 2008 den itibaren döviz toplamaya başladı. Yani, döviz kıtlığı oluştu. Akp de yolunu, Çine kaydıracağını ilan etti. Zira ABD fetöyü, akpye tercih etmişti. Böylece, ekonomik yönden batıya bağlı olan ekonomi hızla bu kötü duruma sürüklendi.
Eski krizler, çabuk atlatılırdı derler ya. İşte Atatürkün fabrikaları ve kurduğu verimli tarım sayesinde; krizler çabuk atlatılırdı. Şimdi ise bunlar kalmadı ve çok daha kötüye gideceğiz.
Yani altılı masa, kesinlikle çözüm değil. Bir kere 15 milyon kaçağı, zorla sınır dışı etmeden ; ekonomik reformlar için, kaynak bile oluşturamazsınız. İşte Zafer partisi, "hepsini sınır dışı edecem, . İsrafı da yok edecem ve böylece ekonomik reform için, kaynak oluşacak" diyor. Çözüm de bu!
Sonuç :Zafer partisi, yükseliyor. Ama alabileceği oy oranı;%13-15 le sınırlı. İkinci tura kalabilmesi için, CHP seçmenin yarısı Zafer partisi demeli. Aksi halde altılı masanın, Mansur Yavaş harici başarısız adayına evet derlerse ; Akp kesin kazanır. Mansur Yavaş Aday olarak ikan edilirse, ÜMİT Özdağ aday olmayacak. Yani 2023 seçimlerini, CHP seçmeni belirleyecek. Bu site de CHP ağırlıklı olup olası akp zaferinin, kendi suçları olduğunu belirtmem gerekir.
Zafer partisinin ekonomi politikasını, bu linkten okuyabilirsiniz?
https://www. koroglugazetesi. com/haber/zafer-partisinin-ekonomi-programi-belli-oldu. html018 Yorumla- +1 yıl
Pahallılık kur farkını geçeli çok oldu yaklaşık en az 80.000 lira maaş alırsa anca kur farkı artı vergi canavarlığı artı fırsatçı satıcılardan etkilenmez hale gelir.
- +1 yıl
Vallah ben, böyle hesap yaptım. Kesin de doğru.. Hemen Almanya hem de Türkiye fiyatlarını, iyi biliyorum.
- +1 yıl
Almanyada 30.000 euroya satılan Kia Sorento 2022 nin Türkiye fiyatı 105.000 euroya tekabül ediyor vergisiz hali bile en son baktığımda 55.000 euro civarı. Türkiyede devlet artı özel sektör milletin üzerinden dozee gibi geçiyor
- +1 yıl
Aynen bazı şeylerde, çok yüksek fark var. Ben, Phone 14 pro ile yetineyim dedim. Ama Türkiye iyi yönetilirse; Almanya ın bugün ki halini, 10 seneye yakalar. Çünkü, her türlü zenginliğe sahibiz.
- +1 yıl
Almanyayı rahatlıkla ikiye katlayacak topraklarımız yüzölçümümüz kaynağımız var üstelikte nüfusta aynı 3000 euro civarına tekabül edecek asgari ücret ödeyebilecek kaynaklarımız var ama bir avuç takım elbiseli yamyam yüzünden 300 euro asgari ücret ödenmekle beraber Almanyadak 30.000 euroluk ürünü Türkiyede 100.000 eurodan daha pahallıya satıyorlar. Aynen bugün yönetim iyi olmaya karar verse ya da iyiler yönetime gelse Almanyayı yakalamamız bile en az 10 yıl sürer.
- +1 yıl
Avrupa Birliği euroya davet etse bile bizim yönetim ve işletmeler kabul etmez çünkü işlerine gelmez değersiz maaş zamlarıyla milleti aldatıyorlar millettende cuk diye kazığı yiyip alkışlayanlar var. Euro kullanımına bir geçsek hesap yapamayan cahillerin çoğuda artık neyin ne olduğunu anlıyacaklar
- +1 yıl
Aynı düşünüyoruz. Ama Mansur Yavaş Aday olmaz ve ÜMİT Özdağ ikinci tura kalamaz ise ; Akp gitmez ve Vanezuala oluruz. Yani bir aylık maaş, bir gün bile yetmez. Anarşik bir ortama doğru gideriz. Bu yüzden seneye ki seçimler, ölüm kalım meselesidir. Türk halkının, kalbidir. Can suyu da olabilir, idam fermanımız da olabilir..
- +1 yıl
Aynen öyle seneyede akp vahşi kapitalist zihniyeti devam ederse bittiğimizin fermanıdır
- +1 yıl
2023 seçimleri, ya Türk sındığı olacak ya da Bop sındığı olacak. Karar, Türk milletinin... Bu millet, ya idam fermanını imzalayacak ya da yükselişini..
- +1 yıl
Umudum var mı? Mansur Yavaş Aday olmaz ise, hiç yok..
- +1 yıl
Öyle bir kritik seçim ki seçim bile yapmayabilirler çünkü belediye seçimlerinde halkın nabzını gördüler seçim günü bile 15 Temmuz misali olaylar dönecektir. Bir İstanbul belediye seçimini vermemek için türlü türlü oyun çeviren zihniyet Cumhurbaşkanlığını ve meclis çoğunluğunu vermemek için elinden gelen herşeyi yapacaktır
- +1 yıl
200.000 KİŞİLİK Sadat Ordusu var. Lakin 100 yıl önce de Kuvayi inzinatiye vardı. Kuvayi milliyeyi yok edeceklerdi. Ne olduğunu, gördüm. 😁 Bu millet, bir olursa ; bizi ancak atom bombası durdurabilir
- +1 yıl
Kuvayi inzinatiye ve yedi düvel de kaybetti. Çünkü halk, LAİK Türk devletini tercih etti. Bakalım, neler oalcak..
- +1 yıl
Ak kuvayı inzibatiye sadat olarak hergün hazırlanıyor ve işi garantiye almak ve kırılma noktası olmaması için afgan pakistanlı suriyeli vs kendileri için her türlü şekilde rahatlıkla kan dökebilecek milyonlarca kişiyi getirmeye devam ediyorlar. Askeri darbeler bile kendi içinde kırılmış uzun sürmemiştir derslerine iyi çalışmış olmalılar ki sadat adı altında yabancı fedaileri topluyorlar, yabancı kişi nede olsa sıkarken karşısında kim olduğunu olabileceğini umursamaz
- +1 yıl
Ama Türk milleti de kolay hedef değil. Yeter ki uyanıp, bir olup topyekun SAVAŞmak istesinler.
- +1 yıl
Aslında karşıda yabancı olmasının bir avantajıda o olacak
- +1 yıl
Ermeni VE Yunanlar, NASIL gittiyse ; bunlar da öyle gidecek. Eğer ESKİ Türk milleti olamaz isek ; Anadolu 'DAKİ Türklük yok olacak
- +1 yıl
Aynen öyle
En İyi Cevaplar
+1 yılMerhaba.
Bu bulunacağınız şehre göre değişiklik gösterebilir ancak gelmeden önce detaylı olarak bilgi sahibi olmanızın faydası olur aksi halde, hayal kırıklığı kaçınılmaz olur enine boyuna düşünerek hareket etmek daha doğru yalnız olacağınız için fazla zorlanmazsınız ama yine de, pek rahat olamayabilirsiniz karar sizin fakat dikkat etmeniz gerekebilir.
00 Yorumla
Türkiye de yaşamak çok zor her şey kısıtlı dilediğince istediğin gibi davranamıyorsun hareket edemiyorsun, ben kendim söylüyorum bunu gelirim 15-20 binin (alım satım pazarlama üzerine) civarında fakat gelirden çok gider var yani elde kalan bir şey olmuyor ki şunu da söylüyorum bu ülke de asgarî ücret ile ve daha az gelir ile yaşamını sürdürmeye çalışanlara Allah yardım etsin
00 Yorumla
+1 yılEvin var mı yoksa kirada mı oturacaksın?
Kirada oturacaksan 8000 lira kira olsa 2000 lira da giderler etti mi 10 bin
Ivır zıvırları da eklersek, gezmeleri de sayalım 4 bin daha lâzım.
14 bin gayet yeterli olur diye düşünüyorum.10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
59Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılEn az 10 bin
00 Yorumla En az 15 bin lazım, 6-7 bin kafadan kira gider, 2-3 bin faturalar gider. Geriye 5 bin ile mutfak, ulaşım, giyim, sosyal faaliyet türü şeylere kalır. Türkiye yaşamak için güzel bir ülke, ancak çalışma koşulları ve toplumsal ilerleme çok yavaş gelişen bir alan. Sevdiğiniz bir insan olup geliyorsa, cennetiniz de olur.
00 Yorumlaev yoksa kirada oturacaksan çok zor asgari ücretle. çalışıp ödemek zaten kiralar İstanbul'da uçtu herkes ev arkadaşı oluyor ya da aileler birleşip evde yaşıyor bence hiç gelme derim tek insan bile gecinmesi zor benim gibi 😂🤣
00 Yorumla
+1 yıl20 bin bile yetmeye bilir.
Aber für dich wäre es kein Problem eine Stelle dieser Größenordnung zu finden, da du ja mindestens zwei Sprachen hast.
00 Yorumla
+1 yılOrtalama bir hayat için şu an 14 bin civarı ama her geçen gün pahalılık artıyor bu söylediğim 14 binde 6-7 ay sonra yetersiz kalacak gibi gözüküyor
00 Yorumla
+1 yılKirada yaşayacaksan en az 15 bin kira değilse 10 bin az çok götürür seni en pis semt mahallede bile kiralar şu an 6 8 bin oldu
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu soruyu ciddiye almaya bile değmez çünkü ülkenin hali ortada ama ipini koparan geliyor alıştık artık, gel vatandaş sende gel, biz de Almancı olmaya çalışıyoruz ülkecek zaten eskisi gibi sorun yok 🤣
00 YorumlaYaşayacağın il çok önemli. İstanbul dersen bana göre 25 bin ideal... Ankara dersen 20 bin yeterli 😉
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 717 cevap paylaştı.
+1 yılYaşadığın şehire bağlı Burdurda yaşayacak isen ayda 6.7 bin yeterli İstanbul’da yaşayacaksan 20-25 bin
00 Yorumla
+1 yılallahını seviyorsan gelme kaç en doğru olan orada 3 yıl çalış gel burada hiç çalışmadan ömür boyu yaşa servet içinde
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 439 cevap paylaştı. şaka mısınız ya insanlar oraya gelicem diye bir taraflarını yırtıyorlar siz buraya gelmeye çalışıyorsunuz
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 539 cevap paylaştı.
+1 yılYaşayacagın ile göre degisir. Antalyada şu an kiralar 7-8 bin orta seviyede yani 15 bin kazanmak lazim ki orta halli bir hayat süresin
00 Yorumla
+1 yılHangi şehirde yaşamam istiyorsun
Evin kira mı olacak
Birde yaşam standardın nasıl ona göre konuşmak daha doğru olur00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 455 cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye' de rahat bir yaşam sürmek istiyorsan aylık gelirim 22 binin altına düşmeyecek.
22 binden aşağısı, geçim derdi oluyor.
cut.00 Yorumla
+1 yılOrtalama insan gibi yaşamak için 15 kazanman gerekiyor. Kiraya eve çıkacaksan o rakamın üstüne ekle.
02 Yorumla
Soran+1 yılAylık 15bin? Nasıl yapicam tek başıma
- +1 yıl
O da senin sorunun. Hayatı izlemeye geliyorsan buyur gel.
+1 yılBu hangi şehirde, nasıl şart altında yaşamak istediğine bağlı değişir açıkçası.
00 YorumlaSen gel orada kalanlarda bizi kıskana dursunlar sonra
00 Yorumla
+1 yılTaşınma hersey pahalı millet asgari ucretle geçinemiyor ki.
00 Yorumla
+1 yılBu arkadaş ölmeyi bayılmak hatta uyumak zannediyor olmalı 🤣
00 Yorumla
+1 yılBiz gitmeye çalışıyoruz sen gelmeye. Maaşını Almanya’dan alacaksan gel
06 Yorumla- +1 yıl
Yine zararda olur çünkü artık Türkiyedeki pahallılık uluslararası piyasaların çok üstünde sadece tekstil ürünlerinde avanta eder ama gıda elektronik araba ev vs Türkiye çok daha pahallı
- +1 yıl
@DreamGhosters doğru dedin giderek artıyor bu kalemler.
- +1 yıl
Almanyada 30.000 euroluk arabanın Türkiye fiyatını euroya çevir 100.000 euroyu geçiyor Almanyadan Euro gelse bile Türkiyede çoğu şeye hakkından 3-4 kat daha pahallıya sahip olabilecek
- +1 yıl
@DreamGhosters :(( doğru. Biz bir şekilde başımızın çaresine bakıyoruz. Arkadaş gelmesin sınır kapısında nöbet tutacağım içeri almıyoz
- +1 yıl
Hahahahahahh
- +1 yıl
Almanyada 1 saatlik çalışmayla alabildiği bir kilo kırmızı eti Türkiyede 8 saatlik çalışmaya anca alabildiğini görünce zaten geri kaçar 🤣
+1 yılen az 30 k olsunki kafan rahat etsin yoksa 20 k aşağısı aç kalır. P
00 YorumlaYaşayacağın şehire standartlarına göre değişr
00 Yorumla
+1 yılBişey söyliyim mi bir mecburiyetin yoksa gelme benim elimde olsa şu dakika gitmek isterdim
00 Yorumla
+1 yıl5500 liraya gecinen de var 55000le gecinemeyen de yani genis bir yelpaze sana ve harcamana bagli
00 Yorumlalüksü sevmiyorsan orta altı bir hayat için bin euro
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 689 cevap paylaştı. Nerede yaşayacaksın. Ne tür beslenme programın var. Ne iş yapacaksın. Sevdiğin şeyler neler...
00 Yorumlaortalama rahat etmek istiyorsan 20-25k belki daha fazla
00 Yorumla
+1 yılBende almanyada yaşıyorum temeli gitmektense sürekli gidip gelme daha iyi gibi
00 YorumlaAlmanya'dan Euro gelirin varsa buyur gel yaşa diğer türlü düşünme bile.
00 Yorumla
+1 yılOnbin olsa yetwrli ama yapacagin masrafa bagli gecim
00 YorumlaNeden mecbursun öncelikle olarak bunu sorayım devamında daha detaylıca bilgilendiririm seni
#Hükümdar00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılselam ne işle yapiyosunuz. yapacaginiz işe bağlı. aylik maaş oratalamalari ise göre değişiyor sonucta
00 YorumlaIntihar mi ediyorsun bu ülkede ne isin vardir
116 Yorumla
Soran+1 yıl@koçgızı ne kaçırdım
Gizli Üye(25-29)+1 yıl20 bin olması lazım bi tık daha rahat yaşayabilmen için
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılyasadigin yere bagli ama yoksulluk siniri 16bin.. sen ona gore hesapla
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKuş kadar aklin varsa Türkiye'yi yasamak icin secmezsin be
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen deli misin burada ne işin var, almanydan buraya gelinir mi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞehir, konumun, yaşantin tamamen sana bağlı 10 da yeterli 20 de yetmeyebilir
00 YorumlaSenin harcamana bağlı ben 32 bin alıyorum cok rahatim
00 YorumlaUlan sizin hayatınız beleş, rahat yaşarsın merak etme
00 Yorumla15 bin ₺ üstü kazanman lazım yoksa rahat edemezsin ev kirası faturalar sosyal hayat çok zor olur
00 Yorumla
+1 yılGelme sakın geri gelme gerçekten yaşam burada düşündüğün gibi değil
00 Yorumla
+1 yılBen tek yaşıyorum, 20bin yetiyor
00 YorumlaÇok kalem var. Harcamalarına göre değişir
00 YorumlaŞaka mı? Bence hiç böyle bir hata yapmamalısım.
00 Yorumla600 - 700 euro yeter küçük bir şehirde
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 399 cevap paylaştı. 2 bin euroya krallar gibi yasarsin
00 YorumlaBence gelme Almanya daha iyi
00 Yorumla
+1 yılEuro olarak kazanmayacaksan taşınma bence.
00 Yorumla
+1 yılsen buraya gel beni oraya gönder
00 Yorumla
+1 yılaçlık sınırı 22.000 yunanlirası
00 YorumlaKira vermezsen minimal yaşarsan yani sade 1500 ₺.
00 Yorumla
+1 yılSen kafayı yemişsin. Rahat sana batmış belli ku.
00 Yorumla
+1 yılÜlkeler arası değiş tokuş yapalım mı?
00 Yorumla
+1 yıl18 bin ila 28 arası gittiğin yer fark etmez
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yıl10+ üzeri nakit keş para
00 Yorumla
+1 yılBen senin yerinde olsam gelmem türkiye ye
00 Yorumlaalmanyayı bırakıp tr ye gelme hiç boş ver
00 YorumlaRahat yaşamaya alışık mısın
00 Yorumla
+1 yılAbla aklın varsa gelme pişman olursun
00 Yorumla- Devamını Gör (26)
Devamını Gör(71)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Türkiye'de tek başıma yaşamayı düşünüyorum. Aylık ne kadar gelirim olmalı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler