Türkiye İstatistik Kurumu, Ağustos ayına ilişkin “finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları”nı açıkladı. Buna göre, ağustosta en yüksek reel getiri, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 16,31 ile BIST 100 endeksinde oldu.
Ağustos'ta en çok kazandıran yatırım araçları belli oldu.
— Investing Türkiye 🇹🇷 (@InvestingTR) September 8, 2022
Bankalar öncülüğünde rekor seviyeye yükselen Borsa İstanbul listenin zirvesinde yer aldı. #BIST100 https://t.co/8yyIOwiPk0
BIST'ten sonra devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) %7,63, külçe altın %3,31, Amerikan doları %1,61, Euro %0,82 oranında yatırımcısına kazandırdı. Ağustos ayında sen kazandın mı, kaybettin mi?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Kaybettim
az parası olup bunu çok zannedenler faiz ve döviz ile hayal perestler kripto para ile, tokatlanmaya en müsaitler borsa ile uğraşır, gerçekten parası olup piyasa bilenler eurobond, devlet tahvilleri, emtia vb. ile kazanırlar.
Borsaya son 2 ayda 10 milyon koyanın parası 15-20 milyon civarı oldu. Borsa her zaman kazandırır. Doğru yerde girmek koşuluyla.
@Ataraxique_ %50 kazanç hiç bir yerde yok
Borsada var. Aç grafikleri bak istersen. Hisselerin %90 ı minimum %30 yükseldi son 2 ayda.
@Ataraxique_ daha istatistiki bakmak lazım yatırımcıların yüzde kaçı kazanmış. borsa da biri kaybedecek ki biri kazansın iste o kaybedenler biz oluruz kazananlar şirketler. herkes de aynı laf tüyo geldi güzel kardesim senşn yasadıgın yere senin kulagına gelen tüyo olmaz olamaz. bu is belli kesim icinde anlık döner gider. ama uzun vadeli bazı sektorler kazandırırmı evet ama cok uzun vadelidir ve her daim yüksek rüsk barındırır
Mesela 2 ay önce alıp hiç satmayanlar şu an çok rahat. Zaten rallide al sat yapılmaz, çok sıkıntılı. Şu an borsa aşırı şişti çok korkutuyor. Umarım önümüzdeki hafta olur da sert düşüş olursa insanlar batmaz.
Her ay düzenli yatırım yapıyorum borsaya. Kazandım.
Altın bozdurdum, hesaptaki paraya para kattım.
Hiç param yok ve ihtiyacım var kimseden de isteyemiyorum çünkü kimsem diyebileceğim kişi yok
Bu zamanda birinden para istemek cinayet sebebi :D
Çalışmanı öneririm, bir kadın olarak kendi ayakların üzerinde durabilmelisin. :)
Zaten başlamayı düşünüyorum
Benim son 2 aylık kârım %40 civarı. Asıl yükseliş bankacılık hisselerinde oldu bende de 1 tane bankacılık hissesi yoktu. Neyse bereket versin...