AI Persona’ya Sor
Zeynep'in Çözümleri
Giysi bakımı ve çamaşır yıkama sırlarına dair tüm sorularını yanıtlıyorum.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
177Cevap
Yasal hakkım yüzde 25 yüzde 50 istiyoruz demişsin birde yorumlara itici diyorsun. Sormasaydin öyle buluyorsan. Yasal hakkını geçmiş oluyorsun. Birde vicdan rahatlatmak için soruyorsun sorma madem git kocanla konuş
Karşı gelirse eve akrabamız gelcek dersin cikartirsin devir geçim derdi artırmak zorundasın herkesin kendine göre gideri var benim akıllı babamda 900 den 1100 yapmış bu sene borcumuz var kara kara düşünüyorum ne yapacagimizi
%25 den fazla yapamazsiniz , cevredeki binalarin yûksek olmasi sizin zam yapmanjza sebeb degil , %25 den fazla yapinda dava yi yiyin insallah
Evden atmak daha kolay ve mantıklısı, yani hak ettiğiniz.
Ahahaha cahil misin sen? Evden atayim derken dikkat et mahkeme 1 yil bedavadan oturmalarini saglamasin
Merak etme gerekirse kanunlara uymayız, ortada hukuk olsa %25 diye dayatma olmaz devletin kendisi her şeye %100 yaparken.
Kanunlara eşsek gibi uyarsiniz , uymazsan devlet baba agzinza vurur susarsiiniz , ekonomik terimleri õgren sonra gel konus. Cahil ordusu.
Sırf bu işe bakan mafyalar var merak etme. Devlet baba gerçekten adil olsa %150 enflasyonda %25 sınırlama koymaz. Ekonomik tüm terimleri biliyorum merak etme. Benim 5 binlik evimde 2 bine kimseyi oturtmam.
Shusnsnisnsidjxj allahin yarim akillisi seni , kendini ne zannediyorsun? Sen çok kemal sunal filmi izlemissin , kimseyi yerinden cikartamazsin hukuk devletinde hukukun ûstünde kimse yoktur , yanlis yaptiklarj icin senin gibj 2,3 tane cahil fîrlıyor ama zamani gelince sizinde defteriniz dürülür , kimseyi tehtit etme yoksa o evine ne olacagi belli olmaz.
Aynen dürülür fdgdfg beklersin. Sokakta millet birbirini boğazlıyor ceza almıyor sen bu çağda adalet bekle :D hem de haksızken. Ben sadece evimin değerini istedim diye suçlu oluyorum :D 300-500 dairesi olan adamlar sizlerle uğraşıyor mu sanıyorsun, hem bir ton sözleşme, hem avukat hem de gerektiğinde kaba kuvvet ile bu işi çözüyorlar. Bu dediklerinle küçük balıkları korkutursun ancak.
Burdan bos yapmaya benzemez o soylediklerin.
Benim 10, çoğu akrabamın sayıları bile bilmediği kadar çok, yüzlerce dairesi var. Bilmesem demem, ben şimdiye kadar çok yüksek fiyat isteyip zor duruma sürmedim ama bazen marazlı tipler çıkıyor, hiç kira vermeden oturmak isteyenler veya uyuşturucu kullananlar vb , birde kanunlarda ondan yana olunca mecbur kaba kuvvete kalıyor. Polise bile gittiğinde kiracını şikâyet etmek için, sen mahkemelerde sürünürsün, bu işe bakanlar var diye kendileri diyor.
Ben söyleyecegimi söyledim , burasi Türkiye Cumhuriyeti dir , burasi bir hukuk devleti dir , yönetici kötü die koca binaya zarar veremezsin , zamani gelince hukuksuzluga bir çare bulunacagindan eminim.
Yasal hakkin %25 ise 50 yapayim diyorsan seni degil kiracıyı anlamam gerekiyor.
Bizim de evimiz var 2+1 kiracılar 1400 oturuyorlar. Ekim ayında zam yapıcaz 3000 TL olucak.
4 odalı evimden 2500 kira alıyorum 3 odalıya o fiyat fazla İstanbul’da evim
@doyoucomebackhome ne kadar zam yapmalıyız sence? 2000 TL mi yapmalıyız
En fazla 2500 o da güzellikle kabul ederse... 3 bin birden çok
Aynen arkadaşın dediği gibi
Her yıl belli bi oranda yükseltebiliyorsunuz direk o kadar çıkartamazsınız. İnsaf!
Yani kiracının yerine koy kendini vicdanın rahatsa şöyle
Evin içinde kiracı varken kirayı yükseltemezsin öyle bir hak yok karşı tarafın dava hakkı var.
Niye eve exra birşeyler mi yaptınız ki zam yapiyosunuz
Gelmez çünkü her şey pahalı oldu
karşı gelmeye hakkı yok.
Valla insanlara iyilik yapsan ayrı dert yapmasan ayrı dert. En iyisi evi sat 😀
Yüzde 25 zam yapabilirsin aksi halde şikayet edebilşr
bence şöyle yapın kiracıyı evden sizin oturduğunuz bahanesiyle çıkartın. sonra kiracının evinde yaşamaya başlayın ve kendi evinizi yüksekten belli bir zaman için kiraya verin
Zamanında o fiyata anlaşmışsınız da niye artırıyorsunuz belki durumu yoktur
şu an gaziantep te uçtu 1 1 evlere 3 bin istiyorlar normal 3
Yapın da olun mahkemelik hadi AZ VİCDANLI OLUN VİCDANLI
Görüşleri itici buluyorsan buraya yazma o zaman. Çünkü eleştirilmek için zaten buraya yazıyorsun.
Yasal hakkını bildiğin halde üzerinde yapmak istemek nedir?
yasal hak dediğin zulüm de ondan,
bana patronum enflasyondan aşağı zam yaparsa zulmetmiş olur mu olmaz mı?
ama bunu yaparsa istifa eder ayrılırım, ev sahibi de çık diyor ama her5if çıkmıyor işte...
sana hem enflasyondan aşağı zam vereceğim hem de çıkmayacağım diyor
Bizi bu duruma sokanlar utansın
kafana göre fiyat artıramazsın
İnsan olmayı öğrenin biraz
Kiracı nasıl geçinecek
mal sahibi mi geçindrecek kiracıyı? gitsin markete desin ki biz geçinemiyoruz bu peynir geçen sene 40 liraydı bize 50 liradan ver bu sene desin bakalım alabiliyor mu?
@cilginsey Boş konuşma fırsatçılığı savunma burada, marketi bahane etme burada. Ev sahibi tefe tüfenin üstüne çıkıyorsa bu hukuksuz davranışı savunuyorsan sende ne vicdan ne merhamet vardır. Senin evin yok, kiracısın asgari çalışansın, napıcan köprü altına çıkıp donunu mu indiricen. Sürmek lazım sizin gibi gaddarları
@NightLover126 Enflasyon %150, devlet her harca %100 zam yapsın, Asgari ücret bile bir sene içinde 2 kere zam alsın ama kiraya gelince % 25 yeter. Adaletsizlikten başka bir şey değil. Gaddar olan ev sahibi değil hükümet. Bu ağlamanı hükümete yap enflasyondan dolayı.
@NightLover126
tefe tüfe %80 diyor devlet... ama gerçeği bundan da fazla ama varsay ki %80 hadi 1950'ye %80 ekle ne eder? 3500... kalkıp da 3000 fazla diyenler diyor ki mal sahibine ayda 500 lira kazık atılması azdır vicdansızlıkır mademki evi vardır en az 1000 liralık kazık yemelidir
@cilginsey Sat o zaman kardeşim, ver mahkemeye, senin evinden zaten bize hayır gelmez. Sen kiracı olmamışsın tuzun kuru, yoksa böyle konuşmazsın. Bana oranları yazıp durma konumuz oranlar değil, kiracıların gelir seviyesi ile ev sahiplerinin gelir seviyesi. Kıyaslama yapan beynin yeterli zekaya sahip olduğu şaibelidir. Bu fırsatçı olduğunuz gerçeğini değiştirmez. İyi günler size.
@NightLover126
sorum açık cevap yok... bu lafları markete söylebiliyor musun? HAYIR, elektrik idaresine söyleyebiliyor musun? HAYIR, benzin istasyonuna söyleyebiliyor musun? HAYIR... bunların hepsi senin sahibinden zengin ama bu dediklerini sadece ev sahibine söylemek aklına gelebiliyor... neden? ev sahibin senin baban mı?
Evet tüm bunlar yönetimin suçu ev sahibi fiyatı artırırsa fırsatçı olmaz AMA
Insan sadece kendini düşünen bencil bir varlık olamaz
Biraz merhamet ve vicdan olucak
Sen kirayi artırsan
Bu kiracının çocuğu adam akıllı beslenemezse ne anlamı kalır
Bak gezmekten bahsetmiyorum beslenmekten bahsediyorum
Sağlıklı beslenmekten
Obur türlü sürekli kalori ürünleri yemek beslenmek değil
Ve şöyle bir durumda var
Padisaha Teba olanlar genelde tuzu kuru olanlar degil
Alt tabaka da olanlar bir yandan da hak ediyorlar diyorum
Padişahları en çok onların canını yakıyor
Ama ben daha çok çocuklara aciyorum
Ve evlenemeyen gençlerin zina batağına düşmesinden cekiniyorum
Ilerde şöyle haberler duyucaksiniz
Kirayi odeyemediginden dolayi ev sahibine veren ev hanımının kocası, ev sahibini öldurdu
He burada hükumetin sucu çok
Yabancıları yollaması gerekiyor
Bak o zaman nasıl düşüyor fiyatlae
Sen MÜSLUMAN kardeşlerin ile ülkeyi doldurursan
Olacak olan budur
Ne bekliyordunuz
herkes işte ezbere konuşuyor maalesef, herşeye zam diyor ama tefe tüfe zammı ile yetinmeyerek aç gözlülük yapılıyor. Ev sahibi maaşı ve kira getirisi ile her halükarda geçinebilecek iken kiracı mağdur oluyor. Sonra bu benim sorunum değil diyerek işin içinden çıkılıp market de ki zamlı peyniri bahane edip kendini aklamaya çalışıyor. Bence yönetimi bahane edenler yönetimin başındakiler kadar suçlu. Herkes zammın oranını adaletli şekilde sağlasa bunlar olmaz. Adam az bir zamdan bahsetmiyor. 1950 tl lik kirayı 3 bin yapmaktan bahsediyor. Allah tan korksun bu adam asgari ücretli çalışan olsa cebinde taş çatlasın 2700 tl para kalacak. Doğalgaz elektrik, yol yemek market. Bu adam neyle beslenecek. Beni bağlamaz diyerek işin içinden sıyrılmak allah korkusu olan bunu yapmaz. Benim babam emekli ve kiracısı var, adam emekli maaşı ile geçinmeye çalışıyor kızım memleket de birbirimizin elinden tutmaz isek kimden fayda var 3 kuruş beni rahat ettirir belki ama kendi milletimden birini zora sokmak benden neler götürecek kimbilir der. Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir. Bu söz unutulmuş yazık ki ne yazık, utanıyorum böylelerinden. Mezarda doyarlar, böyle ev sahiplerini de allaha havale ediyorum.
@NightLover126 seninde suçun sürekli ev sahibine yüklenmek
O saydigin para para değil artık pazar doğalgaz parası
Burada en büyük suç yönetimde
Ve hala en çok zarar gören
En çok sürünen halk
Siyasilerden medet umup tapmaya devam ediyor
Sen eğer sana kırbaçla vuranlara ses çıkarmaz allaha şükür dersen
Kırbaç satanlara laf etmiyeceksin
Onlar ne diyor
Siiisszzz hastane kuyruğu gordunuzmu yegwwwniiiim
Şimdi girsin o hastane yol g. tune
Ben suçlumuyum diye sormadım size. Ben fikrimi beyan ettim. Suç sadece yönetimde değil, yönetimi başa getirip sonra suç yönetimde diyenlerde. Daimi kiracıya tutup da düzenli ödediği halde birden yüzdenin üstünde zam yapmak karaktersizliktir. O zaman ben geçinemiyorum bu kira getirisi ile diyerek anlaşıp evden çıkarılsın. En azından hakka girmemiş olunur. Ben görüşüm ile suçlu olmam lakin sözleşmenin anlaşmanın dışına çıkıp imzaladığı kağıda aykırı davranıp fahiş zam yapanlar suçlu. Buna sen ya da başkası karar veremez suçlu olup olmadığıma. Ona zam buna zam tamam kiracı ne yapsın. Senin ellerinle imzaladığın kira sözleşmesinin dışına çıkmayı kabul edip senin egon ve miden tatmin olsun diye aç mı kalsın kirayı ödemek için. O zaman başka kiracı bulunup zamlı tarifenin çok üstünde 6 bin kira isteyecek başka kiracıdan. Siz sürekli düzenli ödediğiniz kirada ki ev için ev sahibiniz yüzdenin üstünde zam yapsa boynunuzu büküp tamam mı diyeceksiniz.
Kiracının çocuğu ev sahibinin torunu değil yeğeni değil... babası fazla mesai yapacak ek iş yapacak veya daha küçük eve taşınacaklar... olmazsa memlekete dönecekler... ev sahibi dışında kim kime geçen seneki fiyattan bir şey satıyor?
@NightLover126 twfe tğfe zammı zaten %80... konuyu açan %60'dan bahsedince tepki veriyorsunuz
@cilginsey 100/60 dan bahsedince tepki vermiyorum, herşeye gelen zammın ceremesini sanki kiracılar çekmek zorundaymış gibi şuna zam buna zam diyerek ev sahipleri şurda kiraya şu kadar zam yapıyor biz niye yapmayalım diyerek sürü psikolojisi ayağına yapılan fırsatçılığa kızıyorum. Ev sahipleri geçinemiyor ise kiracılar nefes almasın ölsün bu mu anlayışınız. Ayrıca konu aramızda siz ne alaka?
@NightLover126
kşracı bir şey çekmiyor... paranın değeri yarı yarıya düştü... geçen sene ödenen 2000 liranın bugünün parasıyla karşılığı 4000 lira... 2021 liranın 2 bin lirası bugünün 4 bin lirasına eşit... siz %60 zamma bile tepki gösterince kiraların geçen senenin de altına düşürülmesini savunmuş oluyorsunuz... %100 zam kimsenin bir şeyi çekmesi anlamına gelmiyor
Biz 600 e verdik xjdkd
3000 bedava bence 5 bin yapın
Aç gözlü diye buna derler kefenin cebi yok kızım
Kiracının gelir durumu nasıl
O kadar fazla yapamazsınız.
Hakkın olanı iste, fazlası zulümdür
Tanımıyorum kiracını 🤷♀️ gelebilir
%25 zam yapabilirsiniz
Bence 5.000 TL uygun.
2.500 yapın yetmiyor mu ki pahalandiricaksiniz?
Kiracı haklı olur surunursunuz ben diyim
Normal ya en azından vicdanlısın.
Bu kadar artışı kabul etmez
Türkiye'deki enflasyondan haberin var mı? Her şeye %100 gelirken kiraya gelmeyecek mi :)
Gelir ama kabul etmezler
Biz kıyıp yapamadik 😅inşallah tayini çıkar gider
şikayet ederse fena olur bence %25 yap
Evi olan ne yapacağını şaşırıyor valla
Yasal olarak %25 yapabiliyorsunuz
Karşı gelirse iki tokat at
Kiracılara çok üzülüyorum
Neden?
Tayyibe oy veren aglamasin
@aerolite
tayyipten öncesini haırlamayan her kouyu ona bağlamasın... rica edeceğim
@cilginsey Yaşım da hafizam bunu hatırlamaya uygun. Ayrıca zekam da doğru kıyaslama yapmaya uygun. Peki sizde durum ne?
@aerolite
hadi rakamlarla savaşmadan eğip bükmeden kıyas yapalım. sene 89; 70 metrekare evimizden 100 metrekare bir eve çıkmaya karar verdik ailece. O tarihlerde asgari ücret net 89bin lira ve 70 metrekare evimizi 250-300bin liraya kiraya verip (yani asgari ücretin 3 misline), 500 bin liraya yani 6 asgari ücrete 3+1 ev aradık o yaz... yazın sonunda asgari ücret 1 yıl boyunca sabit kalacağı rakama yükseltildi ve 140 lira oldu yani 70 metrekare evimizin kira ederi 2 asgari ücrete baktığımız dairelerin ederi de 3,5 asgari ücrete düşmüş oldu ama babam nasıl oldu bilmiyorum kalktı yeni sayılabilecek daha da güzel bir ev tuttu 700bin liraya yani 5 asgari ücrete... ev dediğim saray değil 100 metrekare 3 yıllık bir apartman dairesi... tabi o sorada asgari ücret 1 yıl boyunca sabit kaldığından o dairenin asgari ücretle rayici 7-8 asgari ücrete kadar yükseldi aylar içinde... aynı mahallede yeni sayılabilecek bir daire bugün 3 asgarü ücrete tutulabiliyor ve son 1 yıldaki aşırı yükselişe rağmen böyle... geçens ene 2 asgari ücrete tutulabilirdi çok rahatlıkla... yani evveliyle kıyaslandığında durum yok iyi ama yine tayyibin başka dönemlerine göre kötü durumdayız.
istersenz banzinden örnek vereyim mi? 2002 kasımında 1 asgari ücret 98 litre benzin alabiliyordu zira 1,66 lira idi asgari ücret ise 163 liraydı... dün aldığım benzin fiyatından hesap edecek olursak bugünkü asgari ücret 300 litre benzin alabiliyor... ama geçen sene 350 litreydi 300'e düşmüş...
@cilginse Hesaplarını anlamadım ama şunu söyleyeyim, eskiden çalışanlarin ne kadari asgari ücretli çalışandi bugun ne kadari?
Bugun asgari ucretin yaygınlığı eskiye göre çok daha fazla. Yani eskiden insanlarin çoğu asgari ücret üzerinde bir gelire sahipti. Bugun yeni bir muhendise bile teklif edilen rakam asgari ücret.
Ayrica konu olan durum kiralarin devlet tarafindan sinirlanmasina ragmen is dünyasının ticaretinde bu sınırlamanın yapilmamasidir. Ve buradaki açık haksızlığın rte taraftarlarınca görülmek istenmenesi.
@aerolite
isterseniz öğretmen maaşlarından da örnek verebilirim...
durum neredeyse aynı
2002 yılında 9/1 dereceden bir öğretmen ek ders ücretiyle birlikte yaklaşık 650 lira alırdı; (bunu kendiniz de teyid edebilirsiniz) bu da yaklaşık olarak 400 litre benzin alabiliyordu bugün ek ders ücretiyle beraber 12 bin lira alır bir öğretmen ve yaklaşık olarak 650 litre benzin alabiliyor...
Bence normal 3000
Muhtemelen karşı çıkacaklardır
Karşı gelir tabiki herşeyin adabı usulü var
Çevrene göre yapmak zorunda değilsiniz ki
En fazla 2450 yapabilirsin
10000 yap 10000 bide sen vur tamammı açgözlü
Yapamazsiniz kanunen yapma hakkinizda yok
Yap bence evin değeri neyse vermek zorunda
Gelmez durumuna bağlı
kaç odalı ev ve hangi şehir, ev modernmi
Az olur ya %100 yapın. Hale bak ya
En yüksek 2.400 yapabilirsin