abi genel olarak abur cubur ve içecek alayım dedim de, 475 TL... geçinmek cidden zor geliyor artık.

abi genel olarak abur cubur ve içecek alayım dedim de, 475 TL... geçinmek cidden zor geliyor artık.

Evdeki deterjan , yumuşatıcı bitecek diye ödüm kopuyor , kaşar bitmesin diye evde en basit yemek ihtiyacımı geçiştirdiğim tostu bile artık yapmaktan vaz geçtim.
Yeme diyenler ne yaşıyor ben merak ediyorum cidden, çokta sinir bozucu. Yemeyip napacağız? Soruya gelirsem, vallahi birkaç şey alıyorsun bir bakıyorsun 100 tl gitmiş. Yorum yapamıyorum artık...
Onlar acınacak insanlar cidden. Kafaları sadece "PARAN VARSA YE, YOKSA YEME" kafasında.
Yuh hiç bir şeyin fiyatından bıkmadım çünkü gerekli bir şey varsa param varsa alırım senin market aburcubur listen baya kabarık o kadar tutması normal
Cevap
44Cevap
Millet 31 bin liraya saat takıyor ama işte halk da 475 liraya gıda alıyor. Şükredin nankör olmayın yahu
Her şeyin fiyatı pahalı
Yeme diyenlere o kadar şaşırıyorum ki :D Bu insanlar ne yiyip içiyor merak ediyorum.. Abur cubur be.. İnsan istediğinde şunları da alamayacaksa neden o kadar kendini hırpalayarak çalışmaya çalışıyor ki? Cidden garip.
Ben en çok yakıt ve gıda fiyatlarından bıktım ama genel olarak her şeyin fiyatı artık bezdirdi.
Haklısın poncigim
Ben de şaşırıyorum ama terbiyemi bozmayacağım bunlara :)
Kız, abur cubur aldım bu kadar tuttu diyor, ülkemin meşhur merinos koyunlarıda biz yemiyoruz sende yeme diyor. Kafaya bak, çözüme bak? Hep samanla beslenmekten bunlar. Ülkede herhangi bir hobinin olması zenginlik göstergesi. Cafeye gitmekten başka aktivitemiz yok kaldı ki artık onu bile yapamıyoruz bir keyfimiz abur cuburdu onuda yeme diyorlar. Beyin çoktan göç etmiş bu ülkeden allah yardımcımız olsun.
Valla öyle patlayacağım ki bunlara bir gün anlatamam.. Gerçekten bazı insanların kafaları acınacak halde.
Herşeyin fiyatından bıktık. her şey o kadar pahalı ki. Dün market alışverişinde sırf abur cubur ve içecekler 700 TL tuttu. Geçen gün avm de kıyafet fiyatları desen hepten cozutmuş. Çocuğa şişme yelek baktım 400 TL, 200 altı bişey yok. Ama bu fiyatlar inmez. Herkes sıkıntı içinde. q
bunlar daha iyi gunlerimiz sen ekim kasimda gör fiyatlari bu fişi sakla kasimda aynini 800 den aşağı alirsan iyidir
bunlar daha iyi günlerimiz :) ileride 3000 tl bir yemeğe harcadığımızda çok ucuzmuş diyeceğiz
Agbarti hükümetimiz abur cubur zamlarını vatandaş abur cubur tüketmesin, sağlıklı beslensin, obez olmasın diye yabıyo, sağlığınızı düşünüyo yine de yaranamıyo hülooooğğğğ gödünün gılıyık
Su ya su! ayda 300tl'yi geçiyor sırf eve aldığım bidon bidon sular. Tek başıma dışarıda alınan şişe suları saymadan bu kadar para suya gidiyor.
sorma. 30 TL bir damacana olmuş. Eve alıp 10 şişe doldursam bitiyor. Sıcak havalarda zaten ne biçim içiyoruz.. 3-4 günde bir damacana.
1-2 gecelik alkol aburcubur alışverişim 350 tl tuttu bugün neyse bugünlerin hesabının sorulacağı zamanlar gelir umarım
Sen, zenginsin belli abur cubura 500 küsür lira vermek nedir mk para var ki veriyosun 😀😀
Param var veriyorum da şu fiyatları normal karşılayıp böyle bir şey yazıyorsan yazık sana.
Bu yazdığımdan fiyatları normal karşıladığımı mi anladın mk? Daha okuduğunu anlamıyosun ben sana abur cubura bu kdr veriyorsan sende para var diyorum. Bu yazdığımdan bunu anlıyosan sen başkasına yazık diyeceğine o beynini geliştir mk asıl senin o beynine yazık yemin ederim 😂😂
Böyle bir şey yazdığına göre anlamı ona çıkıyor ama tartışmaya değmeyecek birisin belli ki.
Yazdığım şeyle senin söylediğin şeyin uzaktan yakından alakası bile yok. Senin okuduğunu anlamanda sorun var bunu kabullen bence ve aynen tartışılacak birisi değilsin. Okuduğunu anlamayan biriyle tartışılmaz çünkü
aynen canım sensin :D
Aynen canım benim 😂
evde aburcubur dolabım vardı 150 tl ye tıka basa doldururdum önceden şimdi o paraya bi kaç parça bişiyler alabiliyorum en dandik cips 20 lira olmuş yaaa şaka gibi aşırı derece mutsuzum bu konuda
Çoğu kişi yeme demiş. Siz iyi misiniz? Hayatında istediğini alamayacaksa neden çalışıyor insan? Gerçekten bu tip insanlar yüzünden ülke bu halde ya. 🥲
Zerre iyi değiller. Bir gün birilerine fena patlayacağım ama ona bile değmezler. Cidden acıyorum bu tiplere.
sonra tutup onla dişinimi karıştırdın lşksldşsklş
Fatura destan gibi neler neler almışsın 475 çok mu?
Almanya bizi kıskanıyor niye böyle yapıyorsun şimdi sen.
Her şey bi' kenara, 6 liraya aldığım o Probis'i 15 lira gördüğüm her an kahroluyorum 😞
Her şey ateş pahası olmuş her şey zamlı hepsiden biktim yediğimiz ekmek 5tl ya🙄
Deodorant şampuan krem kumanyalar hele arşa çıkmış fiyatları.
Abur cubur bu kadar verdiysen kıyafet alsan milyar tutar😂
Kardeşim biz yemiyoruz sen de yemeyebilirsin hem zayıf olmak iyidir abur cubur baya kilo yapar ve zararlı
Bende birazdan gidicem yulaf, tavuk felan almaya korkuyorum valla ya
Afiyetle ye Insalalh haklsiim geçinmek çok zor aç karnımızı doyurunca şükreder olduk güzel ülkemde hiç bir şeyin bereketi kalmadı
Almanya'ya gelin, hersey cok ucuz, dün 3 kisi normal siradan bir restoranta 3 porsiyon biftek yedik, tam 75 Euro ödedim, 1350 TL ediyor.
Merhaba dilimi gelistirsem para biriktirip oraya gelebilme şansım var mi
@yagmur2296 turist olarak vize alip gelebilirsin, kalmak, calismak icin diyorsan gelsen dahi, ne is yapmayi düsünüyorsun, almanyadan beklentin ne?
Türkiye'de okumak bir fayda etmiyo o yüzden
@yagmur2296 Almanyada okuyamiyorsun bile, Türkyiede en azindan o imkna var. Sen soruma cevap vermedin?
Siz de abur cubur ve içecek almayınız o zaman efendim ahdhdhf
ne alalım? şunları lüks görüyorsan yazık.
Hayır lan ironi yapıyorum. Bir de eksi yemişim sjshdhf
abi yapma bak gerçekten yapma. şu görüşleri bir oku o kadar ciddi ciddi şunları söyleyenler var ki. sinirden patlayacağım :D
Oha buunları savunan var mı ahdhdhd böyle sorulara genelde beynimi kullanmadan cevap veriyorum belki anlaşılır diye bu soruda patlak verdi kahkaha attım.
yok mu sence? baksana bir DHSGHJDFGHFD
Gördüm kamki, beyin kullanmadan yazınca öyle oluyor aflfkfk neyse sen şimdi git ve şu yiyeceklerin tadını çıkar, hak ettin
Erkeklerin yorumlarına baktım da bu odunlara müstehak ama arada biz de kaynıyoruz işte.
Erdoğan’ın alışveriş sepeti gibi 🤣🤣işe yarar bir şey yok
Abue cubur alınır da bu stok yapmak olmuş neyse banane.. paran varmış ki almışsın
Yazdığına hiçbir hakaret olmadan karşılık verdim ama kaldırmayı tercih etmişsin. Yazdığınız şeyi savunamıyor musunuz?
. Ben maliyetlere zamlara elbette taraf değilim. Sadece abur cıbur ya! Evet insnaın canı çeker arada alır. Ama dğeşl bunları çoluğuna çocuğuna sütü yumurtayı alamayan aileler varken böyle bir fişle zamlardan pahalılıktan bahsetmek komik
Kız bende şimdi markete çıkıcaktım bu fişi attın içimi kararttın
Sağlıklı beslenmeye dikkat edilmeli!!!
Mantıklı şekilde para harcanmalı
6500 asgari ücret market zaten 2 bin aylık aile için 1000 pazar gidiyor
4 kişilik bir aileyiz, 20k civarı bir gelirle her ay, acaba paramız bu ayın sonuna yetişecek mi kaygısını yaşıyoruz
Gerçekten de çok pahalı ben ayda sadece 1.000 abur cubura harcıyorum bazen daha çok (evet çok abur cubur tüketiyorum)
65 tl tuttu 5 tane şey
Gerçekten fiyatlar çok pahalı, sonumuz hayır olsun.
Hayatımda en fazla aldığım şey 20 TL lik cips bu nedir ya 😀
bu fiyatları normalleştirdiler maalesef
Bunları normalleştirenler "o zaman yeme, paran var ki alıyorsun, paran yoksa alma, abur cubura para mı verilir" diyen dümdüz kafayla bakan tipler. asla ürünlerin fiyatlarını konuşmazlar.
Yeme kardeşim alla alla
yazık kafana.
Hağyin fetöcüler haha
La bı kamyon mal almışsın daha ne ya
bir kamyon dediği de taş çatlasın 3 poşet var yok :D
Diyete girmek farz oldu..
Geçen gün öylesine bir şeyler aldık 880 TL...
O kadar abur cubur alırsan tutar tabii
Marka içecekler cidden aşırı pahali
Giyim kuşam fiyatları bir tık can sıkıcı oluyor. ❤
Bunlari kac günde yiyosun
Herşeyin fiyatından cidden alinmiyorlar
Allah kolaylık versin dertte dert ysni
normal gelmeye başladı artık
Yasamanim pahaliligindan
Sağlıklı değil bunları alma
oha coca cola 14 lira mi olmus :o
Sonra siyasete bağlamayın derler
Fiyatlardan ziyate milletin serefsizligi