Polis telefona el koyabilirmj dolandırıcılık suçu cezası ne kadar?

Merhaba benim 16 yasinda oğlum var dun gece saat 2 3 civarları sokağa çıkıp dolaşırken bekçiler suphelenip çeviriyorlar sen nerde oturuyon DİE soruyorlar ve daha sonra oğluma sen uyusturuc*mu içtin DİE soruyorlar çok terlemis ve titriyomus normalde hep olan sey bu heyecan ve korkudan bu yüzden hap attı sanmışlar ve daha sonra yakınlarda taksi durağında goturup her yerini arıyorlar ve daha sonra bekçileri telefonu alıp kimle konuştuklarına bakıyorlar bisey bulamıyorlar ama oğlum internet üzerinden telefon satıyoz diyip havale yolu ile bir kişinin parasını almış ve geçmişinde dolandırıcılık tan ceza alanlar ne kadar yatar DİE falan cikiyo ve galerisinde wp sinde esc*rtlarjn wp konuşmalarını okuyor ve bide resimleri çıkıyor sonra 2 3 saat sonra karakola gelin DİE beni arıyorlar ve o sırada telefonu oğluma vermişler ve hepsini silmişti daha sonra bekçileri telefonu tekrar isteyip bana göstereceklerdi ve o sırada her şeyi silmişti daha sonra wp konuşmaları falan geri getirdiler sonra sildiği için telefon incelenecekmis el koyuldu 6 7 ay sonra anca alırsınız dediler daha önce hiç yaşayan var mı böyle olan telefona el koyulan kac gün sonra aldı mahkemede hangi suçtan mahkemeye çıkarılır daha önce hiç sabıkası suçu yok telefonu verirlermi geri nerden takip edebiliriz
Polis telefona el koyabilirmj dolandırıcılık suçu cezası ne kadar?