Türkiyede ki pahalılık hakkında ne düşünüyorsunuz? Durumların düzelebilmesi için herhangi bir çözüm var mı ya da bulunabilir mi? Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Değişmesi gereken tek şey zihniyet... zihniyet değişmedikçe akp gibi niceleri gelmeye devam edecektir.
Türkiyede değil dünyada pahalılık var. Dünyada düzelince bizde de düzelecek
En azından diğer avrupa ülkelerinde ya da abd de alım gücü var bizde o da yok maalesef
Nerden çıkarıyorsunuz bu alım gücünü. Almanya sıcak suyu kesti sıcak suyu. Gaz sıkıntısı yüzünden. Amerika da millet isyan ediyor petrol fiyatlarına hatta avrupadan gelen gurbetçiler petrolün olmadığı zamanlar çok yaşandı diyor.
Allahım sen sabır ver. Evet yurt dışında da şu an bazı problemler var hayat eskisine nazaran biraz pahalılaştı gaz olsun yağ olsun petrol olsun vs vs bunun nedeni de Rusya Ukrayna savaşı. Konuya gelecek olursak hayatın pahalılaşmış olmasına rağmen insanlar hala rahat geçinebiliyor ve karınlarını doyurma derdinde değiller bizzat yaşayan biri olarak söylüyorum. Almanya dan gelen 3 5 yalancının lafına inanmayın.
Almanyadan gelenler yalancı. Evet haklısın biz. Çok kötğ durumdayız. Kahrolsun siyasi otorite defolsunlar gitsinler
pahalı ülke değil. Sen fakirsin
Max akp zekası
çok şükür akapeli değiliz. Koyun da değiliz. Halk fakir, sen de fakirsin, ben de fakirim ama ülke ucuz. Ne alırsan 1 lira dükkanları vardı zamanında. Avrupa'nın 1 liracı dükkanıyız. 1 centten 100 çorap alıyorlar ve 1 dolar para veriyorlar. Senin fabrika giderin ise 15 bin dolar. Ayda 2 milyon çorap çifti satıyorsun. Fabrikan dönüyor.
Ben ticaretimi dolarla yapıyorum. Çin'den dolarla getir, dolar usulü fiyat ver ve sat. 5 senedir zam yapmadığım halde ürünlerim %500 pahalanmışsa sen fakirleşiyorsun, ben fakirleşiyorum. Ben daha bu ay 80 dolar ev kirası ödedim 10 yıllık kiracıyım da. Senin 7 adet 200 liran + 1 adet 100 liran yani 8 adet paran= Amerikalının 1 adet 100 doları - 2 adet senin 100 liran
Biraz daha sana fakir olduğunu ispatlayım mı?
Aynı şeyleri düşünüyor olmamız dışında pek bi sorun yok. Ben fakir değilim fakirleştirildim. Birim olarak bakarsak 5000 yüksek bir rakam ama alım gücü olmadıktan sonra bir işe yaramıyor bu yüzden Türkiye de yaşamıyorum zaten
ülkemizde para çooook. Afgana yardım, suriyeliye yardım, haitiye yardım. Sana bana nnnnaaaaaahhhh yardım. Çocuğun açlık ölecekken senin hava basmak için komşularına hediye alman gibi diyelim buna
Haklısın aynı fikirdeyim kesinlikle
Aşırı kötü tabi ki. halk akıllanmıyor
En kötü olan şey ne sence
İnsanların bu kötü ekonomiyi fart etmemesi ve buna rağmen iyi demesi.
Cidden öyle ya ben bazı insanların kör ve beyinsiz olduğunu düşünüyorum
Kesinlikle birde sorsan dünyada ekonomi kötü derler. diğer ülkelerde ortalama maaşı olan biri araba alırken burada geçinemiyorsun bile
Kesinlikle ben yurt dışında yaşayan biri olarak 18 yaşımda herşeyin farkındayım aşırı derece de fark var
Katılıyorum. zaten fark edilmeyecek gibi değil
Öyle maalesef
İflah olmaz
tek yol sugar daddy
Banada banada