6 yıl ve enflasyondan etkilenecek.. Yani okula verilen hayat boyu kazanılamaz..
Siz bu kadar paraya gitmek ister miydiniz, ya da çocuğunuzu gönderir miydiniz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 6 yıl ve enflasyondan etkilenecek.. Yani okula verilen hayat boyu kazanılamaz..
Siz bu kadar paraya gitmek ister miydiniz, ya da çocuğunuzu gönderir miydiniz?
Bu kadar para verilip Tr. kosullarinda tıp okuycan. Bu kadar para zaten verilmez. Ki bu parayı verebilecek kimin gücü var. 6 sene okuduğunu düşündüğümde. Ki her senede bu ücret zaten artacak. Mezun olunca.. mesleğe atıldığınında.. eğitimine yaptığın sermeayeyi kaç sene sonra yerine koymuş ve kazanmaya başlamış olacaksın. Ben imkanım olsada bu tercihte bir öğrenciden olsam bulunmaz... bir velide olsam çocuğunu yonlendirmezdim. O kadar kendine yatırım yap. Birde üzerine kurumsal olan herhangi bir büyük firmada 10-15 senelik işçi ile.. emekçi ile aynı ücreti al. Hastanelerde hakaretlere fiziksel siddetlere.. tacizlere maruz kal. Ve o para 6 sene enflasyonla doğru orantılı olarak artacak.. O yatırımı herhangi bir iş kokunu kurmaya adasan.. harcasan.. daha büyük işler yapılabilir diye düşünüyorum.
Kepçeyle verip çay kaşığıyla geri almaya benzer bu oda alabilirse...6 yılda 2 buçuk trilyon eder enflasyonla beraber 4 trilyonu bulur bu parayı ömrü hayatında yanyana görmemiş ve göremeyecektir ülkenin büyük çoğunluğu..
O kadar parayı vermek için bile belli bir sıralama yapmak lazım. Onun yerine tam burs almak daha mantıklı. Üstelik su an ülkede dpktorların durumu hiç iyi değil kendi babamdan ve abimden biliyorum. Asla hak ettikleri değeri görmüyorlar. Bence tıp da okunmaz yani.
Soru saçma. Hayat boyu kazanılamaz demissin ama yazanlar kazanıyor ki yazıyor. O kadar parayi veren insan zaten hayat boyu o parayı nasil kazanırım diye düşünmez çünkü zaten kazanıyor bunu sen ben gibi fakirler düşünür. Yani yine zenginin cebi çenemizi yordu
Kontenjan dolar diye iddiam yok, hangi zengin verir vermez ben bilemem. Ben ne diyorum siz ne anlıyorsunuz
Az ötede boş yaparsanız hadi hadi go
Ruh hastası işte. Insanlarin yorumlarina gelip. taciz et ısrarla sonra da susturmaya çalış. Siz nasil acınası bir yaratiksiniz ya yazik
o parayı kazanan ailesi, kendisi değil. oraya aile 2.5m harcayacak ki çocuk doktor olsun. Sonra çocuk dr olup ortalama 15 k gibi bir maaşla işe başlayacak. hadi olsun 20k. o maaşla okumak için verdiği parayı geri kazanması 120 ay olacak yani 10 sene yemeden içmeden biriktirirse.
2 buçuk milyon veren insan 10 sene yemeden içmeden onu biriktirmeye niye çalışsın 2.5 onun için para değil ki veriyor, 2.5 doktorluktan kazanmamış ki ömrü boyu doktor maasina tamah etsin algıları bile fakir bunların ailesinin oteli şirketi osu busu olan adam neden 10 sene doktor maasini biriktirsin alası var. Para sizin cebinizden çıkıyor gibi fakirlik edebiyatı parçalamayın. Sabit fikirlerinizi benim görüşüm altinda değil gidin kendi görüşünüzde belirtin ki böylelikle kimseyi rahatsız etmiş olmazsiniz.
Cevap
69Cevap
Bu parayı verebilenler orada okuyor zaten..
Aslında tafa tırt, basmıyor ama para var onlar gidiyor..
Bu adamlar mezun olduktan sonra da para kazanmak dertleri değil..
Alanlarında da iyi olduklarını düşünmüyorum..
6 yıl bırıktır kur korumalı mevduata ver tıp merkezı acar pateron olur doktor istihdam edersin .
ya bırakın bunları avrupa ya da usa dahıl yıllık bu rakamlar cıkmaz egıtım ucretı sacmalamıs canım .
git bulgara , macara, olmadı ıtalya fransa denizi aş usa oku hem kat be kat kaliteli eğitim alırsın hemde bu kadar ödemezsin.
bugun bır ılkokul kolej 40-50 bandında fıyatları mevcut herseyde bu becerıksız hukumet yuzunden ayrıca süslüman ülkeyiz poku cıktı herseyın
göndermem, sebeni açıkliim çocuğumun kafası çalışıyorsa devlet üniversitesini kazanır, kafası çalışmıyorsa onu dr yapıp bu kadar hasta insanın hayatıyla oynamam. Almanyaya gönderir orada üniversite okumasnı sağlarım böylece sadece yurt ve yemek parası ile daha konomik bir çözüm elde ederm
Aylık neredeyse 32000₺ yapıyor. Bu ücretin bir öğretim görevlisi maaşı olduğunu varsayarsak ki okadar olduğunu sanmıyorum. Bir öğrenci bir öğretmene bakmış oluyor resmen.
Deyemz o kadar para veresin.
382.300 tl okul için.
Hem ayrıca bunun
Okul malzemeleri var.
Ulaşımı var
Konaklama var
Yene icme var
Kalsın. yani
Böyle okullar her önüne geleni almamak için fiyatı yükseltirler maksat okuyanla okumayan ayrıiştırılsın ve elit ortam oluşturulsun amaçlar o ortamı sağlamak...
sanki liseye yazdırıyorsun koç tıp'ın paralısı bile ilk 2 bini alıyor :D
Kesinlikle gitmem o paraya yurtdışında en dandik üniversitede okusam daha iyi. Türkiye'de üni mi bıraktılar
7 sene eğitim desek senelik 400 bin TL'den toplamda 2.8 milyon TL ediyor. O kadar para verip doktor olup dayak yiyeceğime, o parayla ticarete girerim.
O parayı verecek o kadar çok zengin varki. Tabi nüfusun büyük bir bölümünün gariban olduğu gerçeğine rağmen
Koç üniversitesı Tıpa sadece parayla giremezsin çok iyi bir sıralamada yapman gerekir sadece zengin olman yetmiyor
O para verilecegine tam burs kazanmak daha mantiklı. Yoksa iyi tip mi kalmadı hacettepe capa cerrapasa...
Zenginler için para değil bu kendi pencerenden bakma
Bu ücretleri yıllarca çalışsa çıkaramazlar, hangi akılla veriyorlar hayret ediyorum
Gönderirim her sey para değil. Mutlu olacaksa yardim etmeyi seviyorsa okusun
Bu parayı verebilecek kişiler zaten bu paralar verilir mi diye düşünmeyecek kadar iyi durumdadır
Verilmez yüzde yüz burslu okumak daha mantıklı
Bu ülkede parasının miktarını bilmeyen bir sürü dalyaprak var
Mezun olunca Kaç senede geri alacağını hesaplamak gerek ona göre yorumlanabilir
Yıllık ücret :)) yani okul bitene dek 2 milyon tl yapar. Delirmiş millet
Doktor olmaları şart mı zaten politik olarak ülkece doktor sevmiyik 😉😉😂😂😆😅😅
O para verilirse doktorluğu da para için yapar insanlar.
Çok aşırı yüksek bir ücret babası fabrikatör olanlar ancak öderler o parayı.
Bu parayı vereceğime iş kurarım TR'de zaten okumak boş ben de özelde okudum boşuna oldu
Onun yerine 1 sene daha kasıp devlette tıp kazanmak çok daha mantıklı
Domalarak ödeniyor olsa gene çıkmaz bu para.
Gene borçlu kalınır, o kadar büyük para.
Avrupa daha ucuz. Bu koç türkiye nin yarışına sahip bedava okutsun
Koç ailesi herkesi kendi gibi zannediyo
Sorun şu o parayı vermek için bile derece yapman lazım hkshdjshsjsbsjs
çoğunluk için çok ciddi bi para ama ülkenin zenginleri için çerez parası
zenginsem ortam icin veririm.382 bin para mi yani zengin olana
Param da olsa gitmem göndermem, bazı şeyler gereksiz pahalı oluyor bu da onun gibi...
Reisin giderlerse gitsinler dediği bir ülkede gereksiz bence
Faize yatirsan toplam parayı yattogin yerden doktor maaşı alırsın 😀
Veren çoktur. Bizim gibiler de vermez, veremez. Onun yerine bir iş kursam daha iyi olur
o kadar parayı bana versinler, o çocugu değil tıp 5 bilim dalı öğretir mezun eder diploma veririm
Üniversite çok iyi ama tr şartlarında yüksek ücretler. Avrupa amerika ya göre bedava
Bu miktarlara pilotluk eğitimi alınsa daha mantıklı 6×382.000
tabiki verilir. türkiyenin en iyi beş tıp üniversitesinin arasında.
O parayı vereceğine yurtdışında okumak daha iyi. Hiç değilse bir vizyonu olur.
Kafası çalışıpta tıp kazanamayan tıp okumasın zaten parayla diployı alan doktor falan olamaz bence
@merry00 çalışmıyordur 2000 girdikten sonra her yerde tıp okuyabilir
@merry00 mezun olana kadar 2.500.000 harcayacak 7 sene sonra 50 k ile işe başlayacağını varsayalım en erken 50 ay yani 4 yıl 2 ay sonra yemese içmese ancak masrafını toplar 2.500 parası aynı yıl cebinde olsa 4 sene sonra hem yediği içiği aldığı giydiği 2.500.000 karı olur hemde mezunuyetten elinde olan 2.500.000 tl 5.500.000 çıkarki sadece her yıl %20 artış olduğunu düşünsek bile sence hngisi mantıklı
50 k mı?
Güldürme beni
20 yıllık doktor o kadar kazanmıyor
@burak_trll ben en yüksekten yazdım hesabı anlatabilmek için
@merry00 madem para var neden okuyayım abi. zaten var hemde tıp uluslar arası ticaret okurum ekonomi , ya da finas okurum
Yurtdışında bir üni okumak mı Koç mu karar vermek lazım
verilmez ya sanki o üniversiteyi bitirince ceblerin parayla dolacak değil
o paraya pilot olunur... alti sene de 2.4 k en az rakam o paraya sanayi sitesinde rot balansci acsam parayn gozunu vururum
Tıp istiyorum özelde ama fazla pahalı yurtdışında okumayı tercih ederim bir vizyonum olur geride dönmem ztn
Doktorlar o parayı 1 ay ile 8 ayda kazanıyor.
İş adamları gönderiyor zaten yoksa garip gureba fakir fukara ne arasın koçta
zengin fakir belli olsun canlar
fakir gözüyle anlayamazsın
Eğitim için verilir de bu ülkede asla durmazdım hele ki öyle bi okuldan çıkıp
Oraya gidenin aklına tüküreyim ABD de bile en kaliteli üniler 50 k dolar
Bunu zaten zenginler ister ve okur orta halli Anadolu çocukları değil
Koç için değer kesinlikle
bilen biliyor.
Ger parayı veren gidemiyor
Okul değil ticarethane
değiyor ki veriyorlar. okulu bilen bilir.
2.5 milyonu olan tıp mı okur mk 😂😂
sonraki kazancı ne olur
Eğitim için verilir evet
Niye parala mi okucan
Tıp ucuz bir bölüm hiçbir zaman olmadı
Vermem veremem zaten.
o paraya bizim gibiler değil zenginler gidiyor
Koç Tıpta okuman için sadece zengin olmak yetmiyor iyi bir sıralama yapmalısın
@burak_trll sadece zengin olmalısın yazmadım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?