Yatırım için tarla sanki daha mantıklı
Tarla
Ev
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yatırım için tarla sanki daha mantıklı
Alacağınız ev ya da arsanın getiri durumu çok değişkendir. Bir semtteki ev yatırımının kazancı çok yüksekken, bir başkasının ki çok düşük olabilir. Ya da bir bölgede alınan bir arsa, sahibine çok yüksek getiri getirirken; bir diğer arsa para bile kaybettirebilir.
Mantıklı yatırım ev mi arsa mı olur sorusuna yanıt verebilmek için ev ve arsa yatırımları ortalama ne kadar para kazandırmış diye bakalım…
Son 4 yılda Türkiye’deki satılan ev ve arsalardaki ortalama kazançlarını buna göre 100 bin lira ile ev ya da arsa alan biri 4 yıl içinde parasını ortalamada ne yapmış...
Ev getirisi : 162 bin lira
İmarlı arsa getirisi : 175 bin lira
Tarla, arazi getirisi : 169 bin lira
Bence ikisi de yatırım değilir ama ülkemiz işte...
Yatırım gerçek para kazanmak için bir üretim veya ticaret yapılması işidir. Mesela bir fabrika kurarsın veya bir tur şirketi. Buradan kazandığın parayı da ev, tarla vs almaya harcarsın. Ev araba paranın harcanacağı yerdir.
Bence bu devirde ikisinide almak mantıklı. Sonuçta her ikiside yatırım sayılır. Ama ben senin yerinde olsam ev alırdım ev bu devirde çok iyi bir yatırım bence.
Cevap
13Cevap
Bence ev almak daha mantıklı
Arsa daha mantıklı ama yerinde olursa..
Onda da belediyeden ve yapı dairesinden çok iyi tüyolar almanız gerekir..
Yoksa 50 sene geçer ve hiç bir yapılaşma olmaz ve arsanız prim yapmaz..
Tarla ile kim uğraşacak git ev al kiraya ver hem yatırım hem gelirin olur bence
Tarlada da hicar var
İster tarla olsun ister ev olsun pirim yapacak konumda olması mühimdir. Ayrıca tarlanın imar durumu muallakta olmamalı
uzun vade bir plan ise ileride imar gelme ihtimali olan yerlerden tabiiki sehrin planlamasi kontrol edilerek tarla arsa almak daha mantikli
Genellikle tarla, arazi, arsa daha iyi prim yapar.
uzun vadede değerlenecek olan bir bölgeden arazi almak daha mantıklı.
Tarlanın değer kazana bileceği konumda olması önemli
tarla al sebze hıyar ekersin
Ev...
Tarla
Kesinlikle ev
Ev almak
tarla
Populer tarla al
Bence avrat almak
abi bence tarla yani
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?